Lovkyně
Válečný korespondent Ian Graham se spolu se svým kolegou vydává na lov válečných zločinců, kterým se podařilo uprchnout před spravedlností. Postupně zacílí na bývalou nacistku Lorelei Vogtovou, jíž se přezdívalo Lovkyně. Nina Marková vyrůstala na Sibiři. Když její země vstoupila do války, stala se pilotkou ženského leteckého oddílu. Jednoho dne je však její letoun sestřelen. Setkává se s Lovkyní a stává se jediným svědkem, který se s touto nacistkou střetl a přežil. Sedmnáctiletá Jordan McBrideová z Bostonu, navzdory společnosti i vlastní rodině, touží stát se fotografkou. Když si její otec přivede domů snoubenku, pocítí zvláštní neklid. Rozhodne se tedy zapátrat v ženině minulosti…... celý text
Originální název: The Huntress, 2019
Komentáře knihy Lovkyně
Zajímavá kniha o statečnosti, lásce k lidem, ale i o zaslepené lásce k vlasti, která dokáže zničit vztahy mezi lidmi.
Moje první kniha od autorky a už si brousím zuby na Alicinu síť. Vyprávění ve dvou časových rovinách mám obecně moc ráda a téma "lovu" nacistických zločinců je zajímavé.
Kate Quinn je skvělá vypravěčka!
ALE příběh je předvídatelný, nereálný, napsaný jednoduchým jazykem, od skutečnosti na hony vzdálený. Autorka jakoby se podvědomě dožadovala, aby ho všichni správně pochopili nebo aby se nikoho nedotkla.
I přes závažnost tématu je to pohádka pro dospělé!
Nechápu, jak je možné, že jsem neznala Kate Quinn? Doslova jsem zhltla Alicinu síť, Kód růže a teď i Lovkyni.
Nádherné čtení! Čtete dlouho do noci, brzo ráno před budíkem, pak knížku taháte celý den, co kdyby byla chvilka . Těšíte se, jak to bude dál a po dočtení je Vám líto, že už je konec. Naposledy jsem to měla u knížky Osmý život pro Brilku.
Lovkyně, stejně jako ostatní knihy od K.Quinn, které jsem zatím četla má nádherný příběh, vykreslené postavy, dokáže Vás svým popisem vtáhnout do emoce. Nechybí nic, napětí, romantika, skutečnost….
Tak tohle se mi hodně líbilo. Napínavé, inspirováno skutečnými osobami a velice čtivě napsané. Super.
Nádherný příběh, ikdyz to není můj druh žánru, tak jsem to teda přečetla ani nevím jak, čte se to samo. Mohu jen doporučit a já už držím v ruce Alicinu síť a doufám, že se do toho začtu, jak do tohoto příběhu
Strhující příběh přestože má kniha téměř 600 stran přečetla jsem ji jedním dechem..... vřele doporučuji
Na túto knihu som bola zvedavá a aj keď to nie je žáner, ktorý čítam nejak často, tak ma veľmi bavila. Sledujeme tri dejové línie a každá sa odohráva v trochu inom čase, aj keď nakoniec dospejú do spoločného konca. Jordanina linka odohrávajúca sa v USA sa mi spočiatku veľmi páčila, ale postupne mi prišla trochu nudná, čakala som tam niečo viac napínavé, keď už žijú s tou ženou. Ale Jordan je sympatická a schopná mladá žena, tak sa to čítalo dobre, aj keď tam toho mohlo byť menej. Ianova linka sa odohráva viac-menej súbežne s tou Jordaninou a bavila ma najviac, bavili ma tie prípravy a pátranie po Lovkyni a všetky tie problémy, ktoré bolo potrebné vyriešiť. A Ninina linka bola tiež zaujímavá, ale aj tá sa mi zdala rozťahaná - síce som sa dozvedela niečo nové, o bombardovacom pluku Nočné čarodejnice som doteraz nepočula, ale až tak mi to nesedelo do príbehu, keďže táto linka sa odohrávala v minulosti, aj keď nedávnej. Tiež mohla byť kratšia, aj keď o Nočných čarodejniciach by som si kľudne prečítala celú knihu, ale tu ma to trochu rušilo, chcela som hlavne vedieť, či sa im podarí dostať tú Lovkyňu. Ale ako celok sa mi príbeh páčil, na konci sa to celé krásne prepojilo a ja som spokojná. Ak sa dostanem k nejakej ďalšej knihe od autorky, tak si ju rada prečítam.
Knihy Kate Quinn jsem dlouho odsunovala na "později", jsou to totiž pěkně tučné bichličky. Nakonec jsem po jedné sáhla a neudělala chybu.
Lovkyně je kniha, která pod krásnou obálkou skrývá krásný příběh, dějově bohatý, dojemný, příběh o odvaze, spravedlnosti, ale taky o lásce, nejen o té mateřské. Vlastně všechny postavy románu mi přirostly k srdci, ale nejvíce Nina, těšila jsem se i plakala s ní. Přestože jde o knihu s válečnou tématikou, je to krásné čtení, ke kterému jsem se ráda vracela a třebaže mi trvalo celý týden ji přečíst, moc jsem si ji užila a všem, kdo ji ještě nečetl, ji mohu doporučit.
Za mne naprosto úžasně napsaná ,napínavá kniha,která mne i přes svoji "tloušťku"zcela pohltila.Neskutečně skvěle vykreslené charakteristiky hlavních hrdinů,vystižené rysy jednotlivých národností. Škoda jen,kolik zločinců uniklo a nikdy se je nepodařilo potrestat.Díky mnoha jedincům,kteří mravenčí prací, s minimálním nárokem na odměnu se podařilo část zločinců potrestat.Knihu vřele doporučuji.
Další excelentní kniha od výborné autorky. Příběh je inspirován skutečnými osobami, jsem ráda, že jsem se dozvěděla o hrdinkách Marině Raskovové, Jevdokiji Beršanské, Naděždě Popovové a jejich 588. nočním bombardovacím leteckém pluku, který byl Němci nazýván Nachthexen (Noční čarodějnice). Děkuji tímto autorce za úžasný čtenářský zážitek a rozšíření mých evidentně chabých znalostí z historie.
Nedávný návrat po letech k jiné autorce mi připomněl, že KQ je také výborná a jediné co mne vždy odrazuje je obéznost knih :-)) KQ umí téma 2SV zpracovat jako málokdo a hlavně, její postavy pokrývají nejen různé lidské charaktery, ale i náhled ze všech stran, tedy stran války, řeklo by se 360 stupňů. Když se k tomu připočte, jak mezi řádky vnímáte napětí, strach, lásku, výčitky, svědomí, ne/vinu.... Prostě u některých autorů není dieta nutná, začtete se a je konec!
V tomto příběhu byly postavy, které mi byly dost dost dost nesympatické a vím, že je to dáno tím, jak KQ neodhaduje, ale na 100 % trefí typické národní rysy, víte, že tohle je opravdu Rus, Američan, Němec.... takže mentalita hrdinů je velmi reálná, a to včetně talentu ukazovat jen jednu ze dvou tváří. Kdo je kdo? Nepotřebujete vědět, kdo byl jejich před-obrazem, ale bylo by fajn znát historický kontext, jako např. ruská letka "Noční čarodějnice."
Hodnotím plným počtem, jako u všech autorčiných knih, akorát nerozumím tomu, proč MOBA do knihy nezahrnula Author's Note, kde autorka popisuje, jaké reálně osobnosti jí byly při vytváření svých postav inspirací. Pro Lorelei to byly například hned dvě ženy, ale to se čeští čtenáři bohužel nedozví. (:
Víte, jaká jsou nejsmutnější slova na světě?
KÉŽ BY.
Jediná autorka, která způsobila, že čtu o druhé světové válce jedním dechem a jsem rozpolcená. Jak je knížka úžasná a tragická zároveň.
Pecka!
Kniha výborně napsaná. V Norimberku byli odsouzeni pouze největší váleční zločinci a malé ryby často unikaly. Ian a Tony po "malých rybách" pátrají. Autorka píše výborně. Děj je velmi napínavý, skvělá psychologie postav. Děj vás vcucne a nepustí.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Kate Quinn také napsal(a)
| 2018 | Alicina síť |
| 2020 | Lovkyně |
| 2022 | Kód růže |
| 2011 | Paní Říma |
| 2023 | Diamantové oko |

70 %
80 %

Kód růže se mi zdá lepší, tohle bylo míň reálné. Ale ještě jsem nečetla Alicinu síť!