Lovkyně přehled

Lovkyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424952/bmid_lovkyne-LcQ-424952.jpg 5 392 392

Válečný korespondent Ian Graham se spolu se svým kolegou vydává na lov válečných zločinců, kterým se podařilo uprchnout před spravedlností. Postupně zacílí na bývalou nacistku Lorelei Vogtovou, jíž se přezdívalo Lovkyně. Nina Marková vyrůstala na Sibiři. Když její země vstoupila do války, stala se pilotkou ženského leteckého oddílu. Jednoho dne je však její letoun sestřelen. Setkává se s Lovkyní a stává se jediným svědkem, který se s touto nacistkou střetl a přežil. Sedmnáctiletá Jordan McBrideová z Bostonu, navzdory společnosti i vlastní rodině, touží stát se fotografkou. Když si její otec přivede domů snoubenku, pocítí zvláštní neklid. Rozhodne se tedy zapátrat v ženině minulosti…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

The Huntress, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovkyně. Přihlašte se a napište ho.

boeink
včera 5 z 5

Knihy Kate Quinn jsem dlouho odsunovala na "později", jsou to totiž pěkně tučné bichličky. Nakonec jsem po jedné sáhla a neudělala chybu.
Lovkyně je kniha, která pod krásnou obálkou skrývá krásný příběh, dějově bohatý, dojemný, příběh o odvaze, spravedlnosti, ale taky o lásce, nejen o té mateřské. Vlastně všechny postavy románu mi přirostly k srdci, ale nejvíce Nina, těšila jsem se i plakala s ní. Přestože jde o knihu s válečnou tématikou, je to krásné čtení, ke kterému jsem se ráda vracela a třebaže mi trvalo celý týden ji přečíst, moc jsem si ji užila a všem, kdo ji ještě nečetl, ji mohu doporučit.

jirina3500
07.01.2025 5 z 5

Za mne naprosto úžasně napsaná ,napínavá kniha,která mne i přes svoji "tloušťku"zcela pohltila.Neskutečně skvěle vykreslené charakteristiky hlavních hrdinů,vystižené rysy jednotlivých národností. Škoda jen,kolik zločinců uniklo a nikdy se je nepodařilo potrestat.Díky mnoha jedincům,kteří mravenčí prací, s minimálním nárokem na odměnu se podařilo část zločinců potrestat.Knihu vřele doporučuji.

mončičák42
20.12.2024 5 z 5

Další excelentní kniha od výborné autorky. Příběh je inspirován skutečnými osobami, jsem ráda, že jsem se dozvěděla o hrdinkách Marině Raskovové, Jevdokiji Beršanské, Naděždě Popovové a jejich 588. nočním bombardovacím leteckém pluku, který byl Němci nazýván Nachthexen (Noční čarodějnice). Děkuji tímto autorce za úžasný čtenářský zážitek a rozšíření mých evidentně chabých znalostí z historie.

Knižní novinky (17. týden)

18.04.2020

Kniha Lovkyně v seznamech