jarrmilla jarrmilla komentáře u knih

☰ menu

Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Děkuji, tak dojemné, milé, veselé, jaksi rezonují. Slzy v očích, Člověčí, jak kdybych tam někdy v minulosti žila...díky za ty příběhy, za ty lidi, za autora.

19.01.2020 5 z 5


Světlonoška Světlonoška Terezie Theimerová

Pod slupkou naivnosti se skrývají slova pravdy, tak prostá, až někoho mohou urážet a přesto, nebo snad právě proto, to je tak uzdravující. A mimochodem těch pár meditací také stojí za vyzkoušení. Za mě plný počet.

06.01.2020 5 z 5


Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí Bryn Greenwood

úžasná, skvěle napsaný příběh, doporučuji

23.05.2019 5 z 5


Moudrost starých psů Moudrost starých psů Elli H. Radinger

Naprosto úžasná kniha nejen o moudrosti starých psů, konejšivá, něžná a jemná, Bože díky za ní, tolik věcí mi došlo a ještě se odplavilo se slzami, tolik se toho ještě dočistilo a tak se mi ještě v mnohém doulevilo. Dopochopila jsem ještě pár věcí z té smutné doby, kdy "přítelkyně mé duše" odcházela až nakonec odešla... Díky Elli za tu knihu, za vše co napsala a jak to napsala, za postřehy a životní moudra ... nejen o psech... některé mé pocity dostaly svá vysvětlení, svá slova, své významy, bylo to velmi potřebné, jak jsem zjistila a velmi uklidńující a osvobozující zárověň. Upřímné a hluboké DÍKY.

29.01.2019 5 z 5


Barevné okamžiky Barevné okamžiky Magda Křepelková

Mít dceru, tak tuto knihu nechám nenápadně nápadně ležet na jejím nočním stolku.

31.12.2018


Příběh ženy Příběh ženy Magda Křepelková

Jak já se na ni těšila (na autorku), ještě než se mi dostala do rukou, společně s následujícími knihami, jsem věděla, že souzním, že mám stejné naladění, že mě to pohltí a nepustí, že si upamatuju, zapřemýšlím, zavzpomínám, že se tam najdu, že pochopím, že uvidím a že si potvrdím, že tak jako lidé lidé i knihy přichází v pravý čas. Že jsem ze stejného těsta jako M.K., že mě osloví. Ne, k poruše příjmu potravy jsem se nedopracovala, ale spousta jiných věcí je velice podobná, zvláště z dob prvního manželství. Díky za ní a jdu se pustit do Tance divošky. Minimálně 65% žen veškeré české populace by ty knihy měly alespoň přečíst, když už ne koupit, a nebo zajít na stránky k Magdě a číst a nechat se inspirovat. děláme to holky pro sebe!

14.12.2018 5 z 5


Mami, kdy už konečně umřeš? Mami, kdy už konečně umřeš? Martina Rosenberg

Kdo nezažil nepochopí, kdo neztratil svobodu z důvodu péče o milovaného člověka, ani zdaleka netuší ( nemůže tušit, soudit, nemůže hodnotit), o čem je ta kniha. Kniha není silná coby literární dílo pro běžného čtenáře, ale silná svou Výpovědí, pro ty, kdo ví...a možná se potýkají se stejnou otázkou, stejným obviňováním, stejnou bezmocí...! Bože, jak já jsem se tam poznávala, přesto že péčí trávím dobrovolně od počátku už 13 rok. A to na to nejsem sama.

14.04.2018 5 z 5


Divná Jadie Divná Jadie Torey L. Hayden (p)

Velká síla.

11.11.2017 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

excelentní...čtěte srdcem

07.11.2017 5 z 5


Svět podle Boba Svět podle Boba James Bowen

Na léto to bylo příjemné čtení první i druhý díl, nějakého Boba asi pořídím :)

07.09.2017


Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Jednoznačně vtáhne a pohltí, doporučuji.

22.07.2017 4 z 5


Spratek Spratek Torey L. Hayden (p)

Tato kniha mě pohltila už na prvních stránkách. A na spratka jsem myslela i v době kdy jsem nečetla, to už se mi dlouho nestalo. Dávám plný počet.

26.06.2017 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Nesbo poprvé. Tak jsem se dostala na stranu 90 a knihu odložila, mě to prostě nebavilo, vůbec.

18.06.2017


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Úžasná!

22.04.2017 5 z 5


Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Selský baroko super, Rybí krev...tam jsem byla nějak víc vtažena, bylo to skoro až osobní. Nevím proč, mou ves nezatopili, přesto tam má duše, mé srdce nějak více souznělo. Děšťová hůl, dobrý, ale jak jsem tady někde četla v komentářích....možná jsem už také " přehájíčkovaná" :) To mi ovšem nebrání v tom, abych šla po dalších knihách tohoto autora. Pro mne vlastně také objev roku 2016, jsem za to ráda.

18.02.2017 4 z 5


Zpráva o léčiteli z Batňovic Zpráva o léčiteli z Batňovic Jaroslav Hofman

Tak přátelé, vřele doporučuji, skvělá kniha, úžasný pan Prouza a rady, návody a sdělení, které se chodí opravdu všem...kniha, která by měla být v každé knihovně doma. Doporučení opravdu "makaj".

07.01.2017 5 z 5


Kniha zázraků Kniha zázraků Bernie S. Siegel

Ztratili jste víru? Klesáte na mysli? Pak je toto ta pravá kniha pro vás. Super.

04.01.2017 4 z 5


Zázraky z nebe Zázraky z nebe Christy Wilson Beam

úžasná

20.12.2016 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velká síla, dostala mě, tak jako před pár měsíci kniha Krvavé jahody nebo Osvětimská knihovnice. Uf.

20.12.2016 4 z 5


Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Jsem ráda, že jsem s touto knihou počkala až nebudu nic muset a nikam muset. Přečetla jsem jí za včerejšek. Velmi dobré. Nesu si sebou od této chvíle: Nedonutili nás nenávidět. .... ale v podstatě je tak kniha o něčem jiném :)

19.12.2016 4 z 5