Zázraky z nebe

Zázraky z nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292586/bmid_zazraky-z-nebe-Jfl-292586.jpg 4 67 20

Dojemný, skutečný příběh devítileté nemocné Annabel z Texasu poutavě líčí její nebezpečnou nehodu, cestu do nebe a záhadné zmizení příznaků vážné chronické choroby. Annabel Beamová kvůli vzácné a nevyléčitelné poruše trávicího traktu, která jí od pěti let bránila vést život normálního zdravého dítěte, strávila většinu dětství po nemocnicích a ordinacích specializovaných lékařů. Jednoho zimního dne, když jí bylo natolik dobře, že si mohla hrát venku se svými sestrami, spadla z výšky deseti metrů do starého dutého stromu. Pád mohl skončit smrtí nebo ochrnutím, ona však nepochopitelně vyvázla bez jediného škrábnutí, a navíc se navzdory všem vědeckým prognózám z chronické choroby vyléčila… Tato knížka změní váš pohled na svět kolem nás, posílí vaši víru v Boha a život po životě.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Miracles from Heaven , 2015


více info...

Přidat komentář

RendyaDav
12.07.2023 5 z 5

Naprosto neskutečný příběh vyprávěný maminkou,kde líčí jak jedna z jejích dcer trpí nevyléčitelnou nemocí..
A jednoho dne se tý dceři stane vážná nehoda , a nejenom že to nezanechává žádné stopy její nevyléčitelná nemoc je pryč...
U té nehody ta dívenka prožije něco neskutečně nádherné...

Veeria
10.04.2022 5 z 5

Psáno srdcem. Kniha s poselstvím.


Anavi8912
15.01.2022 5 z 5

Dojemný příběh malé nevylečitelně nemocné holčičky a její rodiny, která se nakonec zázrakem uzdraví a prožívá svůj další život jako ostatní zdravé děti.

sikope
26.02.2021 3 z 5

Dojemný příběh, ale vzhledem k tomu, že nejsem věřící člověk, kniha ve mě nezanechala očekávané pocity.

Lassie24
15.06.2020 4 z 5

Takto zhruba vypadá realita rodiny, která má doma několik dětí, z nichž jedno je chronicky vážně nemocné. Prožíváme podobný příběh, ve kterém se objevil zázrak (u nás ne přímo uzdravení, ale návrat k téměř normálnímu životu). Kniha se četla hezky a konec člověka donutil zamyslet se nad tím, že máme být za co vděční a jaké štěstí je mít možnost žít "jen" úplně obyčejný život.

bosorka78
11.03.2019 5 z 5

Pěkný, dojemný příběh.

speciale88
11.01.2019 5 z 5

Silný příběh dle skutečné události. Nedokážu si představit něco takového prožít. Obdivuji rodiče za jejich sílu toto celé zvládnout.

Hania932
24.02.2018 5 z 5

Velmi silná a krásná knížka. Knížka se hezky čte a není nijak náročná. Od této knihy jsem moc nečekala ale kniha mě velmi překvapila. Hezké a příjemné čtení :) A už se těším až se podívám na film☺

ANATS
13.01.2018 5 z 5

Velmi spontánní a hlavně citlivý a silný příběh sepsaný na základě skutečné události. Příběh, který se mě velmi dobře četl...víra k Bohu, naděje, láska...to vše zde najdete.
Možná to je náhoda, možná ne, že jsem sáhla po této knížce v době, kdy i já chci věřit v určitou naději.
Kdo věří, pochopí.
Kdo nevěří, pro něj je čtení této knihy, ztrátou času.

"Život by neměl být cestou ke hrobu se záměrem dorazit bezpečně v krásném a zachovalém těle. Lepší je přisvištět tam po zadku, v jedné ruce čokoládu, v druhé Martini, tělo nadranc zhuntované a vesele zvolat: Fíha, to byla jízda ! "

v.kalabova
19.12.2017 5 z 5

Opět jsem byla trochu skeptická. Nicméně, kniha mě vtáhla do děje, přečetla jsem jí celkem rychle. Kniha nenásilně popisuje cestu dívenky za uzdravením, ale nikomu nic nevtírá. Nikoho nepřemlouvá, nikoho neunavuje odbornými termíny nebo vírou, která je v knize dost podstatná. Za mě krásná kniha, silný příběh, jde z ní cítit neuvěřitelná láska a silné pouto rodiny a víry.

Anna 13
07.10.2017 4 z 5

Když jsem viděla film natočený podle této knihy, podle tohoto skutečného příběhu, nemohla jsem uvěřit tomu, co se stalo a velmi to otřáslo mými dosavadními přesvědčeními.
Po knize jsem sáhla v pesimistické náladě. Trochu mi příběh připomněl, jak moc bych si měla vážit zdraví a rodiny a "obyčejného života". Kniha je napsána velmi procítěně a s velkou láskou a vděčností. Je strašně těžké tomu uvěřit, neboť se takovéhle zázraky vzpírají úplně všemu: fyzice, biologii,... Zdá se to nemožné a přesto se to stalo. Malá hrdinka Anna není jedinou osobou, u které doktoři diagnostikovali spontánní remisi. Jsem za ni ráda, ale myslím na tu spoustu dalších nemocných dětí a lidí, kterým se zázraky nedějí...
A pak také velmi přemýšlím o tom, jak vlastně malá Annabelle popisovala nebe a Boha. Chtěla bych, ale odmítám této verzi uvěřit... :(

AndreaP.
25.08.2017 3 z 5

Mám ráda knihy podle skutečnosti, mají pro mě pak ještě silnější podtext. Tento příběh je silný, je to vyprávění mámy o nemoci své dcery a následném zázraku. Kniha je dosti protkaná Bohem, ale to je u takové knihy pochopitelné. Kniha se čte velmi rychle, dobře se mi v ní orientovalo, prolínání více časových pásem mě zde vůbec nerušilo. Dávám 3,5 hvězdy.

Beky
29.06.2017 3 z 5

Čtivé, to ano... Silný příběh, možná i pravdivý, ale čekala jsem od toho trochu víc ...

misaa.p
21.06.2017 5 z 5

Nádherný příběh. Za posledních několik měsíců asi nejlepší kniha, kterou jsem přečetla. Není to jako klasický příběh nemocného dítěte, u kterého by vám tekly slzy každou druhou stránku lítostí. Naopak. Kniha je často psaná úsměvně a s neuvěřitelnou lehkostí, i přesto, že se jedná o těžce nemocné dítě. Jelikož je to příběh dle skutečné události, které zbožňuji, každý, kdo alespoň tuší, co obnáší starost o nemocného či jinak znevýhodněného člena rodiny, s touto rodinou velice soucítí. Krásná kniha a brzy se chystám na filmové zpracování, které mě doufám nezklame.

veronika0382
13.03.2017 5 z 5

Doporučuji! Když jsem dočetla knihu, hned jsem si pustila filmové zpracování, které bylo podle této knihy a života rodiny natočeno. Jak už to tak bývá – kniha je o něco lepší než film, ale obojí je výborné. Na zfilmování se vám určitě bude líbit konec, kde jsou rodinné záběry skutečné rodiny Beamových, včetně domu, zahrady a toho osudného stromu. „Ti, kteří věří, vysvětlení nepotřebují. Těm, kdo nevěří, žádné vysvětlení nepomůže.“

Liduhorse
27.02.2017

Viděla jsem film, ten byl mimochodem úžasný a chystám se číst knihu!

mmmisulka.r
16.02.2017 5 z 5

Jsou knihy, které vaším životem jen proplují a za pár dní zapomenete o čem vlastně byly. Pak jsou tu ty, na které nezapomenete nikdy. Toto je jedna z nich. Nebojte se náboženské tématiky, tato kniha za to stojí.
Recenze v záložkách - Knižní deníček

jarrmilla
20.12.2016 4 z 5

úžasná

zralok.av
19.08.2016 4 z 5

Protože je to skutečný příběh, tak je zde vidět, jak obtížné je starat se o někoho těžce nemocného z psychické, finanční a časové stránky. Všichni, kdo mají štěstí a nemají nikoho tak vážně nemocného, si jistě dokáží představit, jak je to obtížné. Až po přečtení této knihy (nebo pokud máte někoho takto nemocného) můžete tvrdit, že to víte.

Kniha se mi líbila, četla se mi rychle a příběh byl opravdu zázračný. Myslím si, že ten, kdo není křesťan se jím po přečtení tohoto titulu možná i stane. :-)))
Kniha v sobě má takové poselství, podle mě se nám autorka snažila říci: Nepřestávějte věřit i když už to bude bez naděje, protože vaše modlitby budou za nějaký čas vyslyšeny.
Mám i něco, co bych knize vytkla a to je již zmiňovaný seznam léků a všech možných vyšetření, kterými si malá Annabel musela projít. Když se tak zpětně zamyslím, tak mi na knize ještě trochu vadilo, jak se autorka vracela do minuosti (prolínalo se tak více časových období), ale po nějaké době jsem si na to zvykla, jen jsem se vždy musela zorientovat, na co to vlastně navazuje.
Tomuto titulu bych dala 4* z 5.

misbyxo
28.07.2016 5 z 5

Hezky napsaná, jednoduchá knížka se silným příběhem. Líbilo se mi že se střídali pasáže z minulosti, kde bylo vidět jak Annina nemoc ovlivňovala život jejich rodiny a jak závažné to bylo, a z přítomnosti které byly vážně skvělé. Líbilo se mi že to bylo z pohledu matky, která popisovala všechny faktory- peníze, manželský vztah, rodinný vztah a jak se chovali i k ostatním dcerám, pomoc od přátel.. Tahle knížka je dost o víře k bohu.. vlastně celá knížka, což pro některé nevěřící může být trošku riziko, ale mně to nedělalo problém a líbilo se mi to i tak..

Vážně mě překvapilo když jsem si v poděkování přečetla že tato knížka je podle pravdivé události které se autorce stala. 5*

Autorovy knížky

2016  83%Zázraky z nebe

Kniha Zázraky z nebe je v

Přečtených99x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených7x
Knihotéce46x
Chystám se číst51x
Chci si koupit11x