Jako v nebi, jenže jinak přehled

Jako v nebi, jenže jinak
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420192/bmid_jako-v-nebi-jenze-jinak-GCD-420192.jpg 4 594 594

Samotáři nežijí jen na Šumavě. Aleš Palán, autor bestselleru Raději zešílet v divočině, přináší setkání s dalšími solitéry žijícími stranou civilizace. Rok a půl za nimi jezdil do odlehlých oblastí od Chodska po Bílé Karpaty, od Jizerských hor po Beskydy. V knize Jako v nebi, jenže jinak najdeme rozhovor se ženou, která na horské samotě pár kilometrů od slovenských hranic žije v podstatě celý dlouhý život. Setkáme se s chlapíkem, který před dvaceti lety koupil staré vojenské auto a v něm se od té doby skrývá mezi jihočeskými rybníky. Nahlédneme dokonce do poustevny jediného současného poustevníka, františkána bratra Anděla. Setkání s českými a moravskými samotáři opět přináší vyhraněné postoje, neopakovatelné životní příběhy a notnou dávku přírodní mystiky. Oproti knize Raději zešílet v divočině pak navíc i nečekanou porci humoru. O fotografický doprovod knihy Jako v nebi, jenže jinak se postarala Johana Pošová.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jako v nebi, jenže jinak. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (158)

Bedřich63
24.07.2024 5 z 5

Po 4 letech jsem se s autorem obrazně řečeno vydal za dalšími samotáři. Tentokrát v knize bylo trochu více civilizace, ale pořád také hodně osobní samoty a přemýšlení.
Čas od času je určitě dobré se zamyslet nad smyslem života a tato kniha k tomu dává dost podnětů. Každý z lidí, kteří s autorem rozmlouvali, je zcela jiný, má jiné zázemí, jiné životní zkušenosti a znalosti. Kniha jako celek ale tvoří zajímavou mozaiku lidských osudů a životních postojů. Aleš Palán vede rozhovory velmi volně a lidé se mu svěřují s mnohým.
Zmínit bych se chtěl i o těch 189 fotografiích od Johany Pošové, z větší části ČB. Začátek a konec knihy je ale vybaven i barevnými fotografiemi. Tyto fotky velmi trefně doplňují text knihy a vytvářejí k němu další rozměr. Toto spojení se mi jeví jako velmi povedené.

stanislav0373
24.07.2024 5 z 5

Nádherný exkurz do duší lidí, kteří se nebojí být sám sebou a žít sami se sebou.


p. Rochesterová
27.06.2024 5 z 5

Opět výborné..usmívala jsem se, měla slzy
v očích, byla překvapená, nucená se zamyslet..a obě knížky bych shrnula jediným slovem SVOBODA..

všechny komentáře

Související novinky (2)

42 říjnových eknih zdarma

25.10.2020


Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Ocenění knihy (1)

2020 - Magnesia Litera (Litera za publicistiku)


Kniha Jako v nebi, jenže jinak v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených798x
ve Čtenářské výzvě148x
v Doporučených60x
v Knihotéce197x
v Chystám se číst308x
v Chci si koupit96x
v dalších seznamech7x