hlenicka hlenicka komentáře u knih

☰ menu

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Od začátku jsem věděla,že to bude další pecka od mého oblíbeného autora! Tohle byl hodně zvláštní styl vyprávění,popisování. Ale bavilo mě to,ikdyž jsem si musela zvykat. Drsný příběh Pána Hory. Takový temnější,hororovější příběh. Ale všechno mělo smysl,každá věta,odstavec. Mám ráda,když se myšlenky neopakují,nebo slova. A tady to je dokonalost!

27.04.2024 5 z 5


Ledoborec Ledoborec Kristina Ohlsson

At už vyjde další díl! Tenhle byl asi snad lepší než díl první. Ano,ona je to tlutá kniha,má přes 500 stran a autorka ráda a hodně rozepisuje,ale tohle vás vyloženě nutí,abyste si všechno přečetli,popisuje to tak líbivě,že já nechápu,jak tu někdo ohodnotil 1*?? Fakt?
Za mě výborný!

23.04.2024 5 z 5


Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Takový hodně jednoduchý příběh s náznaky romantiky,okořeněný krimi zápletkou,kam se trochu přimíchal horor,ale fakt jen trošku,strašidelný to fakt nebylo a to bych mohla být na hřbitově o půlnoci a číst si tento příběh.
Hodně jsem si zamilovala Zoe,takovou kámošku bych chtěla mít! A s Keirou se to ještě v dalších dílech rozjete,těším se.
Prostě se to hezky četlo,slova se neopakovaly a myšlenka zůstala stejná,pěkná knížka na jedno odpoledne.

17.04.2024 5 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

To byla super kniha! Uplně jsem si spravila chut po nové Trpkové.
Tady jde vidět,že stačí i 250 stran k tomu,aby vznikl dokonalý příběh s nepravděpodobným vyústěním,kdy člověku spadne brada. Autorka to nenatahuje,jde přímo k věci,žádné nudné věci nejsou popisovány. A tak to má být! Super!

15.04.2024 5 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Asi mě tu ted všichni ukamenuji,ale názor napsat chci.
Tohle bylo strašný! Do 80.strany se popisovaly nudné rozhovory mezi sourozenci,uplně o ničem, na 114 str. se na 6 stranach rozepisovalo,kdo skočí do díry pro psa. Na šesti stranach! Asi posledních 20 stran se dalo číst tak,že jste přeskakovali asi každou třetí stranu,že jste přečetli pár vět celkem. Kdybych to měla zkrátit,na těch 20 stranách by se dal napsat celý děj,od úvodu po ukončení.
Budu hodně přemýšlet,jestli půjdu do další knížky od autorky. Tohle se fakt nepovedlo.

11.04.2024 2 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Hrozný. Trhalo mi oči to číst. Jak může tohle vůbec rodič udělat?! Doufám,že matka shoří v pekle a otec se bude do konce svého života užírat vinou. Z kluka se stal tatínek,který má syna,kterého z celého srdce miluje. Držím mu palce!

11.04.2024


Špína Špína Barbora Bernátová

Tady není o čem diskutovat. Bernátová je slovenská Gibney. Její styl vyprávění,příběh,zápletka a vyústění,super detektivka,která nezklame.

07.04.2024 5 z 5


Zajíci, utíkej Zajíci, utíkej Alexander Gordon Smith

Prasáka už bylo dost! Zdá se mi,že autor od celého začátku serie s Robertem Kettem čerpal jen a pouze z dílu prvního. Odtud se to celé táhlo. A už mě to popravdě minulý díl nebavilo. Ted už vím,že další si nekoupím.
Přišlo mi to jako sci-fi,něco,co se asi nikdy nikde nestane. Celý příběh se honíme za přízrakem,který nedává ( alespon mně ), žádný smysl. Pořád ta samá ohraná písnička,nic nového. Skoda. Doručovatelky byly nejlepší,ale pak to šlo už z kopce.

01.04.2024 3 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Co se mi na Marsons líbí je to,že u čtení nemusíte moc přemýšlet a nekoušete si nehty. Tady vždycky všechno tak hezky zapadne na své místo,její pracovní kolektiv by jí kdekdo mohl závidět. Tak pěkné vztahy se nevidí jen tak někde.
Knížka se čte tak,že čtenář sám neví,že něco čte,stránky se otáčí tak rychle a samy,že už čtu poděkování na poslední straně. Tuhle serii miluju.
A Boyda, o tom žádná!

31.03.2024 5 z 5


Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Já to říkám pořád,že ačkoliv mají Gibney a Marsons podobný styl psaní, Gibney je ta drsnější,kde máte nervy na pochodu. Je to surovější,spíš více ze života,který se s námi nemazlí. Jediné,co mi vždycky vadí je,že na konci knihy jde o život vždy někomu blízkému z Lottiny rodiny. Zbytek už jen jako vždy chválím,jak styl psaní,tak zápletku a vyústění. Za mě byl tenhle díl nejdrsnější,co jsem od autorky kdy četla.

31.03.2024 5 z 5


Rozsudek smrti vykonán Rozsudek smrti vykonán Petr Šámal

Brutálně syrově napsaná kniha,jako ale opravdu brutálně. Rozhodně nedoporučuji citově laděným osobám. Jsou zde popisováni ti nejhorší vrazi v Československu,autor popisuje,jak byly vraždy spáchány ( a to i na těch nejmenších dětech),i pro otrlé,za koho se považuji já,to bylo drsný čtení. U každého vraha najdeme fotografie výpisů a dokumentací o popravě,dopisy z cel smrti rodině anebo rodině pro vraha do cely smrti plus fotografie vrahů. Kdo se o tohle téma zajímá,může zkusit.

28.02.2024 4 z 5


V temnotě V temnotě Mike Omer

Ach dokonalost! To tak hladilo po duši číst zase jednou super kriminální thriller,kde je zápletka vytvořena do posledního detailu. Tady se nedá nic vytknout. Ale chápu,že na takovou knihu je potřeba hodně času,proto nevychází tak často. Stejně se těším a doufám,že vyjde co nejdřív nová!

24.02.2024 5 z 5


Den, kdy jsem zmizela Den, kdy jsem zmizela Brandi Reeds

Tohle se mi teda vůbec ale vůbec nelíbilo. Nelogické chování,jednání,,ten děj takový mimo,nezapadalo to do sebe, divné postavy.. Ne,tohle nebyl můj šálek kávy. A to jsem si myslela,že po prohřešku to bude další pecka. Každý tesař se může utnout.

15.02.2024 2 z 5


Co odhalí bouře Co odhalí bouře Catherine Cooper

Asi nejlepší knízka,co jsem letos zatím četla. Ten dokonale vypracovaný děj,jeho myšlenka, valí se na čtenáře tak pomalu,že nic netušící čtenář na jeho konci odpadne... BUM! Alespon tak to bylo u mě. Temný thriller,ve kterém nechybí nic,je napsán opravdu temně. Prý se připravuje i jeho televizní zpracování,to jsem zvědavá. Ale tuhle knížku všem doporučuju!

12.02.2024 5 z 5


Za dveřmi tma Za dveřmi tma Anna Bailey

Tohle ne,tohle se mi nelíbilo. Hrozně zvláštní styl psaní,přecházelo se z minulosti do přítomnosti, občas jsem nevěděla,kde se právě nacházím. Zřejmě si od autorky už další knížku nepřečtu.

08.02.2024 2 z 5


Oko Oko Bernard Minier

I ta slza mně během čtení ukápla ( čtenář ví ). Milovníci hororů a hlavně těch krvavějších,drastičtějších,sadistických, si přijdou na chut v nové knize Miniera. Na konci knihy jsou vypsány vesměs všechny horory,které kdy vznikly,to mě hodně překvapilo! Super! A opět,výborně vypracovaný příběh,napínavý,osoby jsem viděla před sebou,jak se všechno dělo. Doufám,že vyjde další,na Miniera se těším vždycky!

08.02.2024 5 z 5


Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Chtěla bych dát 10*!!! Kdyby měla knížka 1000 stranek,brečela bych,že chci víc! To byla tak perfektně napsaná kniha,jako jsem už dlouho nečetla. Od první do poslední strany čtenář přemýšlí,jak se to stalo. Dokonale vyobrazené postavy,které jsem viděla před sebou,děj se četl tak,jako by to byl hraný film. Nemám co vytknout, jen bych mohla dávat jeden superlativ za druhým!

29.01.2024 5 z 5


Co oči nevidí Co oči nevidí Betsy Reavley

Kniha mě hrozně bavila! Zajímavý styl vyprávění,kde jsem měla pocit, jakoby děj byl v mlze. Co je horší je,že i takové věci se opravdu ve skutečném životě dějí. Připadlo mi to jako vyprávění ze života. Uplně jiné než kniha Křehkost,ale tím je to za mě super,že autorka umí psát a není to stejné.

28.01.2024 5 z 5


Jezdec Jezdec Christina Olséni

Super knížka! Martena jsem si oblíbila už v predchozím díle. Nechápu,kdo tady dava 1* a píše bída. Důvod?? Má to smysl,má to patu. Je to krimikomedie,ne thriller! Skoda,že nevyšlo dílů víc,miluju to.. hrozně dobře a rychle se to četlo. Skoro vsechny postavy si člověk zamiluje,jinak to nejde. Já jen vřele doporučím!

24.01.2024 5 z 5


Rozpolcený Rozpolcený Rob Ashman

Mne se to líbilo! Nechápu tu jednu nebo dvě hvězdičky tady. Cetlo se to jedním dechem. Ano,nepřišlo mi to jako chladný thriller,spíš takové krimi,ale tak nízké hodnocení nechápu. Spíš je mi to líto. Jak jsme od autora zvyklí,hlavní záporáky známe už ze začátku,ale to ničemu neubírá. Pokud jste fanoušci,vřele doporučuji.

13.01.2024 4 z 5