V temnotě

V temnotě https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466460/bmid_v-temnote-Bo8-466460.jpg 5 278 91

Zoe Bentleyová série

< 2. díl

Video s dívkou drápající nehty víko své rakve patřilo k tomu nejhoršímu, co Zoe kdy viděla. Ještě víc ji však znepokojil popisek: Experiment číslo jedna. Ona i její partner, zvláštní agent Tatum Gray, dělají, co mohou, aby našli monstrum stojící za šokujícím videem, ale brzy se na webu objeví další a je nalezena druhá mrtvá dívka. Zoe má navíc plnou hlavu jiného vraha, který ji pronásleduje od dětství a teď se zaměřil na její mladší sestru. Vždy věděla, že ji práce může přivést předčasně do hrobu, ještě nikdy se ale neocitla v takovém nebezpečí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

In the Darkness , 2019


více info...

Přidat komentář

KočkomilkaJana
07.04.2024 3 z 5

Pokračování série s forenzní psycholožkou a agentem FBI nemá svou recenzi na blogu ani Databázi knih. Možná ani mít nebude, protože šlo o tak průměrné a celkem neuspokojivé dílo, že se mi jednoduše nic psát nechtělo. O čem totiž povídat? Že se postavy pomaličku, ale opravdu pomaličku, vyvíjejí? Že autor jede v zažitém stylu jedničky, kdy do zajímavého příběhu motá minulost? Sice V temnotě obsahuje i pár zajímavých momentů s novinářem, ale matka jedné oběti a počínající romantický vztah našich hrdinů to celé kazí. A to nemluvím o té rušivé minulosti, která dává celé FBI na frak. Za přečtení kniha stojí. Násilí, s jakým se v příběhu potýkáme je vykresleno do detailu, lov vraha je také napínavý a vcelku logický. Jenže to není kniha, kvůli které bych ráno vstala dřív, abych napsala plnohodnotnou recenzi.

rodak
24.03.2024 5 z 5

Velmi kvalitní detektivka,už si sháním V mysli vraha...


Žanek_Hantec
03.03.2024 4 z 5

Špica, špica, a jak ve finálce kempuje koc v dubovým spacáku, to mně vzalo luft!

hlenicka
24.02.2024 5 z 5

Ach dokonalost! To tak hladilo po duši číst zase jednou super kriminální thriller,kde je zápletka vytvořena do posledního detailu. Tady se nedá nic vytknout. Ale chápu,že na takovou knihu je potřeba hodně času,proto nevychází tak často. Stejně se těším a doufám,že vyjde co nejdřív nová!

janca1705
22.02.2024 5 z 5

Perfektní kniha!

Deia
25.01.2024 4 z 5

Táto séria ma veľmi baví. Zoe mi je čím ďalej tým viac sympatická, páči sa mi jej neemotívny prístup k riešeniu problémov. Ani Tatum už nepôsobí tak arogantne ako v prvej časti, navyše jeho dedo je fakt super, len je ho tam málo. A okrem sympatických postáv tu máme aj zaujímavý prípad - páči sa mi, že je to opäť niečo trochu nezvyčajné, keďže poslednú dobu mám pocit, že väčšina thrillerov je na jedno kopyto. A oceňujem aj kapitoly z pohľadu vraha, aj keď jeho meno tam opäť nie je povedané, takže môžeme tipovať, kto to bude (mne to nevyšlo). Celkovo celé vyšetrovanie má hlavu a pätu a nie je nejak upozadené skrz osobné problémy postáv, ktoré tu našťastie nie sú nejak rozpitvávané a žiadna postava nie je alkoholikom. Aj keď nejakú výtku predsa len mám - Zoe sa opäť ocitla vo veľkom nebezpečenstve, podobne ako aj v prvej časti, čo mi už prišlo dosť nepravdepodobné a nesedelo mi to tam. Ale okrem toho sa mi kniha čítala super, nebyť toho, že aj spať treba, tak ju dám na jeden záťah, lebo som bola naozaj zvedavá, že ako to dopadne. Dúfam, že sa dočkáme aj ďalšej časti.

P3_tis
19.01.2024 4 z 5

Druhý díl není špatný, ale první byl určitě lepší. Tady mi vše připadalo zbytečně zdlouhavé. Ovšem odhalení pachatele bylo velké překvapení.

Niu
18.11.2023 4 z 5

Pokračování se mi líbilo, ale něco malinko mi tam vadilo. Možná Zoe, tentokrát. Tatum s dědečkem jsou skvělí a místo bylo i pro kočku a zlatou rybku :o) Pachatele jsem tipla vedle. Ale zdálo se mi to takové po povrchu a ten závěr - no najednou přicházeli všichni na správný směr. Líbilo se mi, jak se to dotýká sociálních sítí a mobilů, ale ono to pak totálně vyšumělo doztracena. Mám z toho trošku rozporuplné pocity.

GYROTOURBILLON
16.10.2023 5 z 5

Já jsem spokojen i s druhým dílem. A pokud bude třetí... budu se těšit

PetK
25.09.2023 4 z 5

Myslím, že mám novou oblíbenu sérii. Kniha je čtivá, místy vtipná (to mám ráda) a k hlavním hrdinům jsem si dokázala vytvořit vztah. Takže co nejdříve očekávám třetí díl, než zapomenu ten druhý. :-)

m2056
11.09.2023 3 z 5

Kniha je čtiva ale ještě to není ono je tam kolikrát popsáno i zbytečně moc věcí co tam se psát nemusí lepší průměr.

marekB78
31.07.2023 5 z 5

Super knížka, jsem nadšený. Na první díl jsem přišel náhodou a hned jsem si objednal tento druhý. Jsem zvědavý na pokračování. Kniha čtivá, napínavá a s otevřeným závěrem.

Araso
30.07.2023 5 z 5

Excelentní, už první díl byl skvělý a druhý mě taky nezklamal. Všechno v té knize skvěle zapadá a neustále Vás to nutí číst dál... takže, za mě velká rychlovka. Prostě se nemůžete odtrhnout a nutně potřebujete vědět jak se bude děj odehrávat dál!
Navíc - vtipné dialogy mezi Tatumem a Marvinem Vás jisto - jistě rozesmějí!

moudivlacek
16.07.2023 5 z 5

Už první díl byl skvělý, ale tenhle ho (u mne) předčil. Název hodně napovídá, přesto nic neubírá na dramatičnosti děje.
Zoe a kolega Tatum spolu řeší případ vraha, který provádí své experimenty se ženami pohřbenými zaživa. Jenže má strach o sestru Andreu, na kterou si myslí jejich známý uprchlý vrah. Andreu "chrání" Marvin, dědeček Tatuma.
Děj rychle utíká, Zoe je ve své práci skvělá, na druhé straně ale ne všichni policisté mají "mozek". Snaha ale zachránit život je na prvním místě. A Zoe tentokrát bude do případu vtažena víc osobně, než by si přála. A to není to jediné, co se stane.
Vážné části jsou proloženy humorem, zvláště Marvin exceluje.
Konec mi signalizuje možnost dalšího dílu. Budu se na něj těšit.

kalache
09.07.2023

...autorův experiment č.2 nebyl lepší než ex.č.1,uvidím co ex.č.3,bude-li...

janastok
10.06.2023 4 z 5

Druhý díl za prvním trochu pokulhává a zklamala mě identita vraha - takové klišé. Ale jinak stále nadprůměrná detektivka, čtivá, žádná hluchá místa a díky Marvinovi i vtipná.

veronika4001
10.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl ze série Zoe Bentleyové.
Čím dál víc se mi líbí vitální Marvin, který je v knize nejoriginálnější a hlavně svůj, vzdorovitý a nezdolatelný. Je s ním jiná komunikace, tak aby ji vzal a člověk se s ním dohovořil. Ale hlavně, i když je mu 87 let, není senilní! A lékaře nepotřebuje. S bouchačkou to umí, věru, dobře. ;-) Nenávidí Tatumova kocoura a kocour zase jeho. Ještě, že je zde ta rybka, ta mlčí a v klidu si pluje, alespoň prozatím, než se stane přílohou kocourovi. Marvin zvládl se v okolí seznámit s kdekým a v Tatumově bytě uspořádal dva mejdany, přičemž toho druhého se musela zúčastnit policie... No, vitální stařík je ten Tatumův dědeček.
Je horko. Chce to přenosnou ledničku, ve které budu bydlet. To řekla Zoe Tatumovi. Přestřelky mezi nimi jsou trefné a ne moc nápadité, v běžném životě akorát, což nahrává mluvě, která není hraná, takže děj má běžný rytmický spád a kadenci. Slovních přestřelek není moc, ale jsou kontextově plně zasazeny.
Vyšetřování stíhá vyšetřování. Jak jinak. A opět k Tatumovi.
I v této knize na pokračování jsou dvě časové osy - rok 2016 a rok 1986, který se prodlužuje o další vývoj a tedy rok 1990, 1994, 1999. Jednotícím prvkem je zavírání lidí do stísněných prostor a časová linie roku 1986 až 1999 je vsuvkou do vrahova života.
Na scéně se objevuje uprchlý Rod Glover. "Dědek" Marvin má větší charisma než Tatum, kterého z poloviny jeho života vychovával, když mu zemřel otec (Marvinův syn).
Pak je tu Joseph, gentleman k Zoe - muž, se kterým se Zoe stýká. Ačkoliv se zdá být k ní opravdový a upřímný, ostatně ona k němu také, nevěřím mu.
Prozatím jsou tu dvě oběti, jejich počet rychle narůstá. Proč by vrah jednu hned zabíjel a zakopával a u druhé měnil model svého trestného jednání tím, že ji někde držel, "nechal" ji zavolat své matce a jako za vyučenou ji znovu unesl, zabil a zakopal? Je pohřbívání žen zaživa naplněním sexuální fantazie vraha?
Některá videa oběti nejsou aktuální, policie našla tělo, ale matka ještě včera s dcerou mluvila. Která byla vrahova první vražda? Existuje ještě jedna, původní oběť, vražda číslo nula. Obětinami vrah píše příběh. S policií si hraje. Pro oběti má připraveno k zakopání několik jam, živé vysílání na videu může kdykoliv zastavit a aranžuje prostředí tak, aby policii zmátl.
Na str. 273 se už více blížíme k odhalení identity vraha. Říkala jsem si doposud, jen aby to nebyl policista ve funkci nadřízeného. To jsem nevěděla, jak blízko k odhalení jsem, ale správně jsem netipla.
Jedna oběť ale byla jiná...
Nerozumím hlouposti sestry Zoe, ale to tak bývá pro atraktivitu příběhu a nutno dodat i děje, protože jsme zase na výši a očekáváme, chceme, skluz dolů. Zoe a oběť číslo čtyři.
Závěr je opět překvapivý. Je dobře, že i když znáte vraha, musíte knihu do úplného konce dočíst a nejhorší je, že ten konec nechcete, ale chcete číst dál stejnou knihu.

mol378
28.04.2023 5 z 5

Tak opět za pět, i když nadšení jako po prvním dílu už není takové. Netuším, proč. Zhltnuto za dva dny, dvojice Zoe-Tatum skvělá, jakož i můj oblíbenec Marvin. Marvin je borec! Napětí by se místy dalo krájet, i když voditko poskytnuté k vrahovi bylo příliš průhledné. Fakt nevím, co tomu oproti prvnimu dílu chybělo... Ale napjalo, pobavilo, zaujalo i všelijakými reáliemi, fyzikou, geologií a náhledy do psychologie zločince. Dočkáme -li se dalších dílů, přečtu je s chuti!

hanzmb
24.03.2023 5 z 5

I druhý díl série patří mezi špičkové detektivky, které stojí za přečtení. Přesto mě ten 1.díl nadchl mnohem více. Asi to bylo tím, že tento nepřinášel nic extra nového. Spíš jen pokračoval v linii nasazené v prvním dílu. To prolínání současnosti a minulosti bylo hodně zredukované a děj se tak zploští a orientuje jen na aktuální vyšetřování.
Snad se brzy přeloží i poslední 3.díl.

Dumicek
13.02.2023 5 z 5

Opět naprosto dokonalé čtivo od kterého se nedalo odtrhnout. Sakra pokud se nedohodnou a někdo neodkoupí práva,tak to bude velká škoda...protože tohle bude série,která bude stát za to.

Štítky knihy

thrillery pohřbení zaživa krimi

Autorovy další knížky

Mike Omer
britská, 1979
2019  92%V mysli vraha
2021  92%V temnotě

Kniha V temnotě je v

Právě čtených6x
Přečtených339x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených24x
Knihotéce190x
Chystám se číst152x
Chci si koupit50x
dalších seznamech5x