Co odhalí bouře

Co odhalí bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502675/bmid_co-odhali-boure-6kZ-502675.jpeg 4 38 11

Bratři Adam a Will vyrazili lyžovat a vůbec je nenapadlo, že z husté vánice, která je zaskočila, už se jeden z nich nevrátí. O dvacet let později se na horské chatě blízko osudného místa sejdou čtyři lidé a je jisté, že někdo ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Když se po sněhové bouři objeví Willovo tělo, začne drsná hra odhalující propletené příběhy plné spojitostí se zapomenutou historií.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Chalet , 2020


více info...

Přidat komentář

hlenicka
12.02.2024 5 z 5

Asi nejlepší knízka,co jsem letos zatím četla. Ten dokonale vypracovaný děj,jeho myšlenka, valí se na čtenáře tak pomalu,že nic netušící čtenář na jeho konci odpadne... BUM! Alespon tak to bylo u mě. Temný thriller,ve kterém nechybí nic,je napsán opravdu temně. Prý se připravuje i jeho televizní zpracování,to jsem zvědavá. Ale tuhle knížku všem doporučuju!

Leona333
15.10.2023 3 z 5

Určitě to nebylo špatné, až na to, že mi příběh místy evokoval jiné kriminální příběhy, zápletky a to od Agathy Christie...
Takovou už tu profláknutou klasiku, jakou je třeba kniha Deset malých černoušků, nebo Vražda v Orient - expresu.
Dvě časové linky, které se v jeden moment protnou a zlo bude odhaleno - potrestáno...
Nic méně čtivé to bylo a i místy dost napínavé, mrazivé...


Péťa1950
07.08.2023 3 z 5

Minulost nás většinou dožene, někoho ničí, někdo si vinu nepřipouští, někdo se snaží svou vinu omlouvat - a nakonec přijde trest. Dva příběhy s velkým odstupem času se nakonec spojí a z dovolené a obchodního jednání se stane místo pomsty. Čtivé, psáno pohledem jednotlivých aktérů.

MiskaMa
01.08.2023 5 z 5

Za mě čtivá a napínavá knížka ze zimního prostředí luxusní chaty v horách. Líbilo se mi, že příběh vypráví více postav a že se prolíná minulost se současností a dost možná, že někomu ovlivní i jeho budoucnost.

Knížka mi lehce připomíná příběh od Ruth Ware Chata v horách, kde pár lidí taky uvízne v luxusní chatě ve vánici...

Renca.ch
08.04.2023 5 z 5

Kniha mě bavila, rychle a dobře se četla, napínavý příběh z lyžařského prostředí, i když mohla být víc propracovanější, tak to byla dobrá oddychovka se zajímavým koncem.

SimonaP
19.03.2023 4 z 5

Kniha byla čtivá, bavila mě. Děj zajímavý, vyprávěný několika lidmi.

musivila
28.02.2023 4 z 5

Sledujeme 2 příběhy, jeden ze současnosti a druhý, který se stal před 20 lety. Ze začátku se zdá, že spolu nijak nesouvisí. Pak ale přijde sněhová bouře, odhalení těla a minulost pomalu vyplouvá napovrch, karty se odkrývají … na řadu přichází výčitky, černé svědomí a čas pomsty. Některé postavy jsem odhadla správně, jiné byly překvapení.
Chtěla jsem nějaké čtení se zimní tématikou – splněno ;-)

mikika
10.01.2023 4 z 5

čekala jsem, že to bude hodně podobné Chatě v horách, stejné zasazení, další parta nesympatických lidí. ale příběh je dost odlišný, sází na vícero úhlů pohledu i různé časové osy, není to žádná vyvražďovačka, jako spíš pomalé směřování k neúprosnému zúčtování.

Danago
03.12.2022 5 z 5

Krásně mrazivý zimní příběh. Román pro muže i ženy s trochou napětí trochou přemýšlení, není to náročné ale ani bezduché čtení.
Dvě časové linky , které se na konci příběhu protnou. Ale tentokrat nejde o dávnou minulost , ale minulost asi 20 let na zpět. Co se stalo? A kdo nese vinu? A kdo pláuje velkou pomstu a proč?
Minulost zasáhne více osob a někoho stále tíží , jiného možná nakonec dožene.
Na zimu ideální knížka, která vás přenese do francouzských hor se spoustou sněhu , sněhových bouří , na sjezdovky a luxusní zimní chaty.

Hvězdinka
12.11.2022 4 z 5

Čtivý příběh, kdy se minulost prolíná s přítomností. Kdy minulé hříchy některých účastníků zájezdu přetrvávají do přítomnosti. Kdy pomsta, která neskončí přítomností, kuje pikle až do budoucnosti.

SirenKa
05.11.2022 3 z 5

Docela dobře čtivý, ale nijak zvlášť pomyšlený nebo dramatický příběh. Autorka se v hlavní linii příběhu poněkud ztratila. Do vlaku ok. Odkládám do knihobudky.