Rozsudek smrti vykonán

Rozsudek smrti vykonán https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474025/bmid_rozsudek-smrti-vykonan-0o6-474025.png 4 44 9

Sedmnáct příběhů, ve kterých pachatele došli až k oprátce. Je mezi nimi příběh zdravotní sestry vraždící na kojeneckém oddělení. 18letého mladíka, který podle pokynů otce vyvraždil rodinu své tety. Vojenského zběha-kanibala. Pedofilního promítače pražského kina Metro. Můžete se z policejního vyšetřování dozvědět, jak byly doopravdy zavražděny stopařky, na motivy jejichž kauzy byl natočen film Smrt stopařek, nebo odkud se vzala hlava bez těla ve vlaku na trati Trnava-Bratislava. Na konci všech těchto hrůzných, mrazivých příběhů čekala spravedlnost. Poprava a smrt.... celý text

Přidat komentář

Da_voš
10.03.2024 4 z 5

Knížka napsaná opravdu perfektně. Přečetl jsem za pár dní a to na čtení nemám až tolik času. Ovšem pocity během čtení jsem měl opravdu "divoké". U některých kapitol jsem opravdu přemýšlel, jestli je dočíst do konce nebo radši přeskočit. Doporučuji přečíst, ale chce to silný žaludek.

hlenicka
28.02.2024 4 z 5

Brutálně syrově napsaná kniha,jako ale opravdu brutálně. Rozhodně nedoporučuji citově laděným osobám. Jsou zde popisováni ti nejhorší vrazi v Československu,autor popisuje,jak byly vraždy spáchány ( a to i na těch nejmenších dětech),i pro otrlé,za koho se považuji já,to bylo drsný čtení. U každého vraha najdeme fotografie výpisů a dokumentací o popravě,dopisy z cel smrti rodině anebo rodině pro vraha do cely smrti plus fotografie vrahů. Kdo se o tohle téma zajímá,může zkusit.


Katulinka69
07.02.2024 3 z 5

Krásně zpracované. Zajímavé čtení

ZuzanaZ83
31.12.2023 4 z 5

Zajímavě zpracovaná kniha o známých i pro mě dosud neznámých popravách u nás. A o tom, co jim předcházelo. Některé exekuce dokazují, že trest smrti může být i zneužit. Na závěr i názory na trest smrti z úst nejpovolanějších.

Dezolát...
21.10.2023 3 z 5

Knihu jsem dočetl...uf... No a ty bestie, ani jednoho mi nebylo vůbec líto, si "tu oprátku" absolutně zasloužily !!! Trest smrti se neměl rušit - můj názor, zejména u pachatelů, kteří podřežou celou svoji rodinu i malé děti.
Kniha je velmi čtivá, ale ty odporné tragédie mi evokovaly vztek.
Autorovi palec nahoru, už jen za odvahu se patlat takovými nechutnostmi lidských bestií.
Na závěr knihy jsou názory některých osob i známých - na trest smrti. Musím však nesouhlasit zejména s jedním, jelikož tihle "spoluobčani" nemají na světě co dělat a trest smrti byl zasloužený.

ondrej.b
17.11.2022 3 z 5

Drsné a zvláště zločiny na dětech nelze číst celé, aspoň já jsem to nedokázal. Odporné zrůdy, které si trest zasloužili. A v epilogu vyjádření ředitele vězeňské služby o tom, že dnes test smrti nemá ve společnosti místo, řeči o člověčenství a humanismu, přirovnání Milady Horákové a generála Píky ke trestu smrti v obraze těchto hrůz co jsem si přečetl, mě docela naštvalo…

Allla9
29.05.2022 5 z 5

Hodnotím způsob zpracování. Nevím, jak se objektivně vyjádřit k jednotlivým příběhům, proto to nedělám, ale je mi z nich smutno.

edith79
14.02.2022 4 z 5

Tohle bylo velmi zajímavé. Několik případů z minulosti naší kriminalistiky. Z minulosti, ve které ještě existoval trest smrti. Trest absolutní, kontroverzní, avšak v případech uvedených v této knize dle mého názoru zasloužený, neboť zvěrstva, jakých se pachatelé dokázali dopustit jsou neskutečná. Mám na tento trest už hodně let stejný názor. Dnešní pachatelé nejtěžších zločinů se totiž bohužel nebojí ničeho.

Veveruška320
11.02.2022 3 z 5

Je těžké hodnotit tuto knihu...Je zajímavé přečíst si,co se před amnestii dělo,přiznávám že u některých příběhů(hlavně s dětmi)jsem brečela. Pro mě,jako mámu od dvou dětí bylo srdcervoucí,co se v příbězích dělo...Nechci budit dojmem zlého člověka,ale v těch příbězích byli pachatelé,kteří ublížili natolik,že si smrt zasloužili.Nemám právo-soudit,ale kladu si otázku jestli bylo dobré zrušit trest smrti.Nevím těžko říct,každopádně některé příběhy v této knize ve mě zanechaly hrozný smutek.....,kam až je člověk schopen zajít.