Zajíci, utíkej

Zajíci, utíkej https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525604/bmid_zajici-utikej-65454bacec259.jpg 4 51 16

Šéfinspektor Robert Kett série

< 5. díl

Celé roky pátral detektiv šéfinspektor Robert Kett po těch nejnebezpečnějších únoscích a sériových vrazích v zemi, čímž si vysloužil reputaci policajta, který najde i ty nejhorší zločince. Teď se však role otáčí. Když někdo začne brutálně vraždit lidi, které Kett dostal za mříže – i ty, které chytit nedokázal – vypadá to, že se objevil nemilosrdný mstitel. Poté, co Kett dostane za úkol udržet jednoho z těchto zločinců naživu, začíná chápat, že tu jde o něco mnohem nebezpečnějšího. Protože vrah nejde jen po padouších. Jde i po Kettovi. Pátý díl celosvětově bestsellerové série šéfinspektora Ketta povyšuje vzrušení a hrůzu na novou úroveň. Kniha, kterou portál Thrilling Fiction nazval „nervy drásající a napínavou“, z pera bestsellerového autora, kterého James Patterson popisuje jako „neotřelého a zběsilého“.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Run Rabbit Run , 2020


více info...

Přidat komentář

Aghatte
včera 1 z 5

Už je toho vážně trochu moc.
Opět jsme zpět u doručovatelek a Prasáka, náš nesmrtelný Honza vyvázl jentaktak, a neustálé zrady z vlastních řad, to už ani jinde pátrat nemusí, nebavilo mě to.
A poslední tři stránky plků o toastech, to mělo být vtipné? Mě postřelili, mě mučili, heč.
Já nemám prst, tak hele, já mám díru v hrudníku…
ADHD zřejmě nemá jen Kettova dcera.
A Keith, Keefe, Kett, to není dobrá volba pro čtenáře.

miloslav5679
12.04.2024 3 z 5

Kniha začína dobre a asi bude dobrá, prečítal som asi 100 strán, keď som pochopil, (aj podľa komentárov), že bude aj ďalší diel. Preto hodnotím slabo. Vadí mi, ak je viac dielov a nik na to neupozorni. Tento diel vyšiel cca pol roka po minulom a ďalší možno o pol roka. Já medzitým prečítam 20 iných kníh. Nemôžem si pamätať tú minulú. A čo ten, co nečítal tú minulú? Ten vôbec nevie o com to je. Na knihe má byť napísané trilógia.. x-lógia.. Inak to stráca zmysel
.


Hope80
03.04.2024 5 z 5

Super,opět znovu super,zjistila jsem, že nás čekají další díly takže je na co se těšit, hra neskončila... Poslední stránky jsem četla napjatě rychlostí blesku, ke konci se mi střídaly slzy v očích a úsměv na tváři. Robert je super! "i jeho tým"...Jen pořád nevím jestli věřit Billie....

marekB78
01.04.2024 5 z 5

Za mě super. V průběhu knihy jsem přemýšlel, kdo za tím stojí... Hodně mě to bavilo a doufám, že brzy bude další pokračování :)

hlenicka
01.04.2024 3 z 5

Prasáka už bylo dost! Zdá se mi,že autor od celého začátku serie s Robertem Kettem čerpal jen a pouze z dílu prvního. Odtud se to celé táhlo. A už mě to popravdě minulý díl nebavilo. Ted už vím,že další si nekoupím.
Přišlo mi to jako sci-fi,něco,co se asi nikdy nikde nestane. Celý příběh se honíme za přízrakem,který nedává ( alespon mně ), žádný smysl. Pořád ta samá ohraná písnička,nic nového. Skoda. Doručovatelky byly nejlepší,ale pak to šlo už z kopce.

Kristulda
30.03.2024 4 z 5

Tentokrát dávám o hvězdičku méně, přijde mi to jako jako takový před díl, k dalšímu hlavnímu dílu. Jelikož se tu nic nevyřešilo. Každopádně si ráda přečtu další díl.

Paja1709
28.03.2024 4 z 5

Kniha drží čtenáře hned od začátku v napětí. Čte se dobře, ale prostě ten konec byl už moc prekombinovany.Tak jsem zvědavá na další díl.A jelikož jich je v originále už 15 ,tak se máme určitě ještě na co těšit.

Šárka88
25.03.2024 4 z 5

Je to opravdu dost přehnané s nereálným afektem, čtivost se tomu nedá vzít, ale stejné hlasy, věci, oblečení? Trochu moc . Tento díl Roberta Ketta není zrovna nejostřejší, a tak dám 3 hvězdy + plus 1 hvězdu za místy v držení napětí. Uvidíme co přinese další díl, který by mohl být závěrečný.

alexis818
17.03.2024 5 z 5

Trochu přehnané,ale na další díl se těším.

Nuttelka
17.03.2024 5 z 5

(SPOILER) No prosím, jak jsem předpokládala.. musela jsem se hned pustit do dalšího dílu a dala jsem ho na jeden zátah.. na jednu stranu jsou série fajn (nemusíme se loučit s oblíbenými postavami), ale na druhou stranu na konci běsním, že do dalšího pokračování nevydržím, potřebuju vědět, jak to bude dál pokračovat.. jak pode mnou píše Veronika_mad, neřeším, zda je to vše reálné či nereálné, důležité je, že mě kniha fakt "drapne" a nenechá celou dobu vydechnout.. Robert Kett mě pořád baví, i když mu jde o život, stále se ze všeho dokáže dostat, ač je to až úsměvné :-)) .. jsem opravdu zvědavá, co všechno nás ještě čeká a kam až nás to zavede, kdo všechno má v tomto nekončícím zlu a honu své "pařáty".. jsem jako Robert, už nevěřím nikomu a úplně se bojím, kdo nám svým způsobem "zlomí srdce", kdo ho zlomí Robertovi.. tak nějak svůj tip mám a nemusím chodit daleko.. ale kdo ví..

Veronika_mad
12.03.2024 5 z 5

Za mě je to další povedený díl. Je to napínavé a čte se to samo.
Uznávám, že je to nereálné, ale i tak jsem to přečetla jedním dechem a vůbec mě ty nereálné situace a zvraty neuráží. Naopak - není to nuda :)

Satyrka
11.03.2024 4 z 5

Tak další díl, na který jsem nedokázala čekat a objednala si ho už teď (normálně kupuju jenom knihy z bazaru a v akcích).
Série rozhodně nejde číst na přeskáčku, spíš než jednotlivými případy se zabývá spíš Kettem a tím větším zlem, které není moc uchopitelné. Tohle je další díl, kde to prostě nemůže skončit dopadením jednoho padoucha, protože je v tom něco víc. Já osobně radši detektivky, kde se každý díl zabývá jiným případem, ale i tak jsem si tuhle sérii zamilovala. Tento díl už byl na mě ale trochu moc. Ano, je zajímavý tím, že tentokrát to celé vidíme spíš z pohledu podezřelého než z pohledu policisty, ale jinak autor Robertovi hrozně nakládá, tohle všechno se jednomu člověku jen tak nestane. I tak určitě půjdu do dalšího dílu, tahle série si mě svými postavami dost získala, hlavně protože postavy jsou pro mě velmi důležité. Pokud si s nimi nepadnu, nedokážu si ani pořádně užít příběh.
Zlouna jsem tentokrát opravdu neodhadla, a je pravda, že jsem byla dost z celého případu zamotaná.
PS (SPOILER):
Jsem čtenář, co rád šťastnější konce, takže jsem ráda, že autor nechává své hlavní postavy žít a přežívat vše možné i nemožné. Ani chvíli mě neobalamutil přes Billie a její kupování květin. Jen jsem trochu čekala, že podle toho, jak Billie "mluvila", že od Ketta radši odejde, ale naštěstí zůstala.
Co se týče "duchů", mám takový pocit, že jsem to už někde četla, takže mi to nepřijde jako přitažené za vlasy.

Slezadav
10.03.2024 3 z 5

V tomhle díle jsem začal pociťovat mírný zlom v této sérii. Ne, že by mě úplně přestala bavit, ale připadá mi, že začala malonko sklouzávat k průměrnosti.
Je potřeba pochválit autora za to, že kniha je psána velmi čtivě, dobře členěná a s prvky humoru, který nebyl úplně nejhorší. Samozřejmě je tady opět stejná skvadra policistů, kteří s Kettem spolupracují. Je pravda, že napětí se docela daří držet i gradovat.
Obecně nemám v detektivkách moc rád, když se místo klasického případu objeví něco jako tady. Snahy zdiskreditovat policistu apod. Pravda, dělají to asi všichni autoři, přesto by mi klasický "případ" vyhovoval víc. Kettova rodina je pro mě také stále prvkem, který příběhu nic moc nepřináší, možná kromě "polidštění" hlavního protagonisty. Co mi tady vadilo asi úplně nejvíc byli antagonisté, jejichž triky nebyly úplně vysvětleny a celkově mi příběh v této knize v mnoha chvílích připadal málo uvěřitelný a přitažený za vlasy. Nejsem fanoušek ani toho, jak se po úspěšné likvidaci padouchy z vůle autora vynořuje ještě "větší zlo".
Utíkej zajíci rozhodně není špatná kniha. Pravděpodobně neurazí, ale mě ani příliš nenadchla a kvalita série tady z mého pohledu mírně poklesla. Další díl ale určitě zkusím a věřím, že bude o něco klasičtější s méně kouzelnými antagonisty.

babicka_amalka
10.03.2024 3 z 5

sice jsem to dočetla, ale obávám se, že mě tahle série už přestala bavit a přitahovat; je to takové nekonečné, natahované a bez vyhlídky na nějaký konec;

uzivatel42014
09.03.2024 5 z 5

Jako wau knížka,už se těším na další akorát se mi to zdá trochu dlouhé jak Kett bojuje s těmi lidmi od prvního dílu,ale super vše doporučuji

WaN635
26.02.2024 3 z 5

Přijde mi to už moc přehnané, nereálné. Nelze tomu upřít čtivost, ale já nevím, nějak jsem tomuhle dílu nemohla přijít na chuť.