Doručovatelky

Doručovatelky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484486/bmid_dorucovatelky-YhX-484486.jpg 4 411 131

Šéfinspektor Robert Kett série

1. díl >

Jediný případ, který nedokázal vyřešit, ho zlomil. Detektiv šéfinspektor Robert Kett, pronásledován svou neschopností najít a zachránit svou pohřešovanou ženu, se spolu se svými třemi dcerami stěhuje do Norwiche v naději, že zachrání alespoň svou rozpadající se rodinu. Nově nalezený klid však netrvá dlouho. Při rozvážení novin se ztratily dvě jedenáctileté dívky a podle všeho se jedná o práci sériového únosce. Kett je vržen přímo do epicentra jednoho z nejtemnějších případů své kariéry – případu, ve kterém musí čelit strašlivému zlu. A především případu, který možná pomůže odhalit krutou pravdu o tom, co se stalo s jeho ženou... Doručovatelky jsou první román o šéfinspektorovi Robertu Kettovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Paper Girls , 2019


více info...

Přidat komentář

martina5360
předevčírem 5 z 5

Napětí během celé knihy. Přečteno na jeden nádech.
Tuto sérii jsem začala náhodou číst třetím dílem, musela jsem se za každou cenu dostat i ke dvěma předešlým a rozhodně nelituji.
I když jsem že třetího dílu věděla, kdo v tom bude zapletený, tak zbylé pachatele jsem netušila.
Takže super, svižná, napínavá se špetkou humoru. Přesně moje gusto.

Honey0105
24.04.2024 3 z 5

Moje první setkání s autorem. Hledala jsem něco v daném žánru, co nebude mít přes 400 stran, což tato kniha splňuje. Příjemná jednohubka. Nejdřív jsem se bála, že mě bude rozčilovat neustálá přítomnost Kettových dětí, ale vlastně to ničemu nevadilo. Napínavý začátek, uspokojivé zakončení. Rozhodně se těším i na další díly.


mariva
17.04.2024 4 z 5

Dobrá detektivka, ráda si přečtu další pokračování.

Annkag
16.04.2024 4 z 5

Jednoduše se těším na další případ tohoto sympaťáka který se stará o své tři radolesti.

wooloong
15.04.2024 3 z 5

Nebylo to úplně špatné. Detektivní příběh byl docela promyšlený, občas se povedl i nějaký ten vtípek, ale ty rodinné trable se třemi dcerami, které zabírají dobrou polovinu knihy, mě dost iritovaly. Nošení, vodění dětí do práce, chování dcer jak urvaných ze řetězu a obzvlášť "jídlová bitva", kterou vyprovokoval tatínek, to si mohl autor odpustit. Jeho hlavní hrdina je díky tomu na jedné straně zkušený a uznávaný policejní vyšetřovatel a na druhé straně neschopný tatík, kterého si jeho dcerušky slušně zotročily. Aby ne, vždyť je vůbec nezvládá. Působí to dost neuvěřitelně a nekonzistentně.

Kubajzz
12.04.2024 5 z 5

Dočteno :-) Četlo se to hezky, mělo to celkem spád, i když některé momenty mi připadly přehnané. Ale vzhledem k tomu, že mám celou sérii, tak se vrhnu na další díl :-)

Didi15
08.04.2024 4 z 5

Oddychovka. Sympatický vyšetřovatel , který má zábavně reálné příhody s dětmi .Četlo se dobře a rychle , ale nekonal se úplně wau efekt . Ještě promyslím, zda s touto sérií budu pokračovat.

monishek
01.04.2024 4 z 5

Vypada to na zajimavou serii, ve kterou budu jiste pokracovat. Kett je sympatak a zajima me, co se mu stalo se zenou. Deti byly zvlastni okoreneni pribehu, kdy diky nim nastavaly i humorne situace. Nekterych veci uz bylo moc (piti caje, chci kakat), ale ve vysledku to byl ctivy pribeh. Urcite si prectu i dalsi.

annettka1098
31.03.2024 5 z 5

DORUČOVATELKY jsem poslouchala jako audioknihu a okamžitě jsem se do této detektivní serie zamilovala.
Robert není klasický vyšetřovatel, jak je známe. Neutápí se v sebelítosti ani alkoholu. Naopak je chytrý, milý a vtipný, takže jsem si ho hned oblíbila. Přestože jsem vraha před koncem odhadla a bylo to trošku klišé, požitek z knihy mi to tentokrát rozhodně nezkazilo. Kniha mi nabídla kladného hlavního vyšetřovatele, hrdinu, na kterého jsem v tomto žánru tak dlouho čekala.

babystar
18.03.2024 4 z 5

Hodně napínavý detektivní román o tom, jak to dopadne, když se "kozel stane zahradníkem". Robert Keťt se ani nestihne zabydlet se svými třemi malými dcerami v novém působišti a už se přimíchá k případu únosů malých dívek. Šéfinspektor Kett je sympaťák, ale jeho děti jsou děsné. Četla jsem v rámci čtenářské výzvy.

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Velmi pěkný detektivní příběh odehrávají se v Anglii. Dostal jsem se k ní díky společnému čtení a moc příjemně mě překvapila.
Možná je to tím, že detektivky moc často nečtu, ale případ mi připadal dobře promýšlený a jednání detektiva ve většině případů smysluplné. Zločin únosu dívek a občasné vyprávění z pohledu jedné z nich dodávalo hezky thrillerovou atmosféru. Hlavní hrdina detektiv Kett většinu času dle klasického formátu spolupracuje s nezkušenou kolegyní. Strůjce celého zločinu byl pro mě poměrně překvapivý a závěr měl ty správné grády.
Co mi moc nesedlo byl detektivův osobní život a jeho "backstory". Zřejmě je nutné mít pojítko i na další díly série, ale mě prostě ty zmínky o jeho ženě a neustálé líčení toho, jak to má s dětmi těžké spíše obtěžovalo.
Na tomhle románu je velmi vidět, že autor je Brit. Pokusy o suchý humor ne vždy fungovaly, narážky na to, že někdo dělá špatně čaj byly už skoro trapné. Celkově dávám 4* za skvělý krimi případ a za detektiva, kterého jsem si v pracovním životě oblíbil, ale v rodinném mi lezl na nervy.

KLHannah
03.03.2024 4 z 5

Ke knize jsem se dostala přes jiné knihy autora (sérii Lockdown), které se věnují úplně jinému žánru. Mám ráda autorův styl vyprávění. Zaujal i název a obálka.
Postavy byly fajn, hlavní hrdina byl akorát tak akční, akorát tak chytrý. Zajímavá byla i jeho životní linka s únosem jeho ženy. Jediné, co mě rušilo, byly jeho dcery. Kdyby byly starší (5,8,10), byla by situace kolem nich pro mě asi snesitelnější. Ale batole, které se po někom neustále plazí, mě v ději celkem rušilo.
Detektivnímu příběhu samotnému nemám moc co vytknout. Líbil se mi začátek, který nás uvedl do situace. Vyšetřování mělo spád a zvrat. A že nemám ráda otevřené konce, tady mě to navnadilo na další díl.

Satyrka
25.02.2024 4 z 5

Taková trochu jiná detektivka - v tom, že tu jsou tři dcery šéfinspektora Ketta víc než jen vedlejší postavy. Je na ně teď sám a nějak se mu zatím nedaří to celé zvládat. Ne že by mi to vyloženě vadilo, bylo zajímavé to vidět zase z pohledu detektiva, který má malé děti a je na ně sám, takže si musí svůj čas nějak rozvrhnout mezi ně a práci, ale trochu rušivé to bylo.
Čtení to bylo dobré, jak jsem psala, trochu jiné než ostatní detektivky, každopádně mě to úplně nevtáhlo a odhalení pachatele nepřekvapilo, ve smyslu, že jsem sice nevěděla, kdo za tím vším je, ale prostě nepřišel ten "wow" moment a na konci mi ještě zůstalo pár otázek. Navíc mi přišlo, že na vše se přišlo tak nějak díky náhodě. Označila bych knihu za takovou "krimi oddechovku".
Každopádně - mám další díly a pokračuji dílem dalším.
Spoilery:
- Na konci mi zůstala ještě otázka, a velmi palčivá - proč to tedy všechno dělali? Proč byly ty dívky uneseny? Co bylo řečeno mi prostě nestačilo.
- A Billie? Tak nějak si už zvykám, že každý detektiv má nějakou temnou bolestnou minulost, v tomto případě přítomnost. Očekávám, že se Billieino zmizení v dalších dílech vysvětlí.

TessieB
23.02.2024 4 z 5

Příběh vás vcucne do svého běhu a pustí až po jeho dočtení. Na začátku mi svou protivností Kett lezl trochu na nervy, ale kdo by nebyl protivný v jeho situaci, takže musím uznat, že byl vykreslen vcelku realisticky. Zápletka napínavá, vyšetřování hezky odsýpalo. Jednu hvězdičku ubírám za všechno to intuitivní a impulzivní Kettovo chování, které bylo často dost na hraně. Závěrečné odhalení mě překvapilo, ale trošku mi vadila ta náhodnost, jak na to celé Kett přišel. Každopádně Smith ukazuje, že umí i něco jiného než fantasy YA, což velmi cením! A k tomu konci... ehm... cliffhangery Smithovi jdou, to jsme si všichni ověřili i při čtení série Útěk z Výhně, takže se těším na další díl!

marekB78
21.02.2024 4 z 5

Na prvotinu to nebylo úplně špatné, ale woooow taky ne. Kniha je čtivá, ale spíš taková oddychovka nez plná napětí. Jdu dál a čekám, kam bude série pokračovat dále

kokrokr
19.02.2024 3 z 5

Nevím, kolik má autor dcer, ale dle jeho knihy stačí trocha čokolády či cukru a jsou z nich krvežíznivé bestie a malé batole je snad nejhorší. Takže dívkám cukr nedávat, ale radši jim objednat jídlo z asijského bistra. Šéfinspektor Kett své tři dcery nedokáže zvládat a je patrně mdlého rozumu, protože ho nenapadlo najmout si chůvu. Děj příběhu je dosti nereálný, tomuhle jsem nevěřil, žádný zázrak se tu nekoná. Slabší průměr.

dlabikk
17.02.2024 3 z 5

Průměrná detektivka, co se rychle čte, ale žádný zázrak to není. Na rozdíl od většiny mi dcerušky trochu kazily čtení a ocenila bych, kdyby si v dalším díle pan detektiv obstaral chůvu na celý den a nebyla půlka knihy jen o nich :o) Jasný je, že mne zajímá osud jeho maželky, tak zkusím další díl, když už ho mám. Třeba budu mile překvapená. Tento mám ale tak za 2,5*

iška
10.02.2024 4 z 5

Příjemné čtení na dvě odpoledne. Hlavní postavy jsou sympatické a uvěřitelné. To, že se potýkají s noční můrou všech, kdo někoho milují, vyvažují chvilky se třemi malými dcerkami, na které zůstal Kett sám. Přes vážnost situace se díky nim čtenář i zasměje.

Erlif
09.02.2024 4 z 5

Po Lockdownu se autor pustil do detektivek.... A je to taková fajn detektivka, která se dobře čte.

Komisař Kett má pohřešovanou manželku, autor na to šel chytře, vymyslel zápletku, která zvědavému čtenáři nedovolí odložit další knížky a všechny je musí koupit :)

Detektivka je čtivá, akční, Kett má děsně rozmazelné dcery, myslím, že by tahle knížka v jistých případech mohla sloužit i jako antikoncepční :) Ale člověk se něčemu i zasměje a je to fajn. Zároveň musí přivřít oči nad tím, že jako brát k vyšetřování dceru je krapet nemysl, ale vzhledem ke stylu psaní, to nevadí...

Rozhodně se těším na další díly.

SilvieSisinka
25.12.2023 4 z 5

Čtenáři si užijí akci i napětí.Detektiv šéfinspektor Robert Kett se stěhuje s dcerami pryč.Vidina klidu pro ně i jeho samotného se ale nekoná.Porad je v jednom kole,tři dcerky mu dávají slušně zabrat.Novy případ ho nenechá spát.Jsou unesene tři mladé dívky.Nemuze se smířit ze zmizením svojí ženy.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery anglické romány zmizení dětí

Autorovy další knížky

Alex Smith (p)
anglická, 1979
2021  85%Lockdown
2022  84%Doručovatelky
2022  88%Zlý pes
2021  83%Samotka
2023  86%Tři malá prasátka

Kniha Doručovatelky je v

Právě čtených10x
Přečtených516x
Čtenářské výzvě63x
Doporučených23x
Knihotéce299x
Chystám se číst251x
Chci si koupit47x
dalších seznamech6x