Komentáře knihy Doručovatelky

HH77
17.04.2026

Taková jednohubka, kterou prectete na posezení, ale hluboký dojem ve Vas nezanecha. I když trable detektiva s jeho dcerami vás vcelku pobavi. Další díly mě ale nelákaji.

Lovana
07.04.2026

Na knihu jsem se těšila, od autora jsem četla sérii Útěk z výhně, která je sice úplně jiná, jiný žánr, jiná cílová skupina, ale věděla jsem, že autor umí psát. A o tom mě přesvědčil i tentokrát.
Kniha mě bavila, četla se velmi dobře. Moc se mi líbilo, že Robert je jiný než spousta detektivů, už jen proto, že se musí starat o tři malé dcery. Které jsou mimochodem úplně skvělé a moc se na ně těším i v dalších dílech. Tento díl byl opravdu zajímavý a musím říct, že jsem vůbec netušila, kam to celé směřuje, došlo mi to těsně před finálním odhalením.
Jsem také velmi zvědavá, co se v dalším díle (případně dalších dílech) dozvíme dál o Kettově pohřešované manželce.
Takže další díl si rozhodně nenechám ujít.

Hodnocení 4*/5*

danielawojn
17.03.2026

Zdařilá zápletka, ale nemůžu se zbavit pocitu, že vím víc o Kettových dětech a problémech s hlídáním než o podrobnostech z vyšetřovaní. Na druhou stranu autorka si dobře připravila osobní linku zmizelé manželky na další pokračování.

Dajine
23.02.2026

Zdařilý první díl série.

faba
12.02.2026

Málokdy dávám *****, ale tato kniha si to zasloužila. Autora jsem neznal a mile mě překvapil...
Krátké kapitoly, které odsýpají, žádná zbytečná vata a tím se děj žene kupředu, sem tam trocha černého humoru. Co víc si přát?
Knihu jsem obdržel od Knihy Dobrovského jako bonus. Díky moc.

Frauenholz
02.02.2026

Super napsaná detektivka, přečetla jsem ji za jeden večer,bavila mě!

zimolka
29.01.2026

(SPOILER) Díl jsem zhltla za jeden den. Až na zmínku o potřebě jedné z dcer ,že potřebuje kakat ,to nebylo vůbec špatné .Zkusím hned další díl.

Evaho73
14.01.2026

Román Doručovatelky od Alexa Smitha prináša napínavý detektívny príbeh, v ktorom sa hlavná myšlienka sústreďuje na krehkosť bezpečia v bežnom živote a na to, ako rýchlo sa môže pokojné mesto premeniť na miesto plné strachu. Atmosféra je temná, napätá a postupne hustne, keď sa vyšetrovanie zmiznutých dievčat prelína s osobnou tragédiou šéfinspektora Roberta Ketta. Postavy pôsobia presvedčivo, kde šéfinšpektor je vykreslený ako zranený, no odhodlaný vyšetrovateľ, zatiaľ čo vedľajšie postavy dodávajú príbehu realistickú dynamiku malého mesta. Autorov opisný štýl je priamočiary, svižný a miestami až filmový, čo podporuje tempo vyšetrovania a udržiava si neustálu pozornosť. Výsledkom je detektívka, ktorá spája emocionálnu rovinu s napínavým pátraním a zanecháva dojem aj po jej dočítaní.

bigben
10.01.2026

Objevila jsem nového hlavního hrdinu, který mě baví. Zápletka dobrá, odhalení až ke konci knihy. A opět nechybí problém v jeho soukromém životě..nevím, proč většina autorů tohle používá. Jdu na dalších díl.

Lída27
08.01.2026

Tak tato kniha byla super,přečteno za pár dní a jde se na druhý díl.

Awča
17.12.2025

Pěkná detektivka, čtivá. Jen ten závěr byl trochu hůře uvěřitelný.
Ale hlavní hrdina a jeho tři bosorky mají tak velké charisma, že to autorovi ráda odpustím.

Džambulkaaa
22.11.2025

Robert Kett mi přijde jako válečný hrdina....
Neustále nějaký šrám, tři děti na krku...
Občas si tak říkám, že tu soudíme knihy, ale...
Dejte mi propisku, ať něco vytvořím já... :-D
Můj bestseller by byl nákupní seznam do Glóbusu. :-D
Kniha měla vcelku dobrý rozjezd, ale pár octomilek tam bylo.
Mnohé se točilo o hlídání a zvládání výchovy dětí...
Ale ano, nebylo to špatné...

Burák
16.11.2025

(SPOILER) Z prvního dílu série o vyšetřovateli Robertu Kettovi mám poměrně rozporuplné pocity. Přestože příběh nabízí určité napětí a svižné tempo, některé prvky mi výrazně neseděly. Kett jako hlavní postava působí uvěřitelně a lidsky. Je snadné cítit s ním soucit, protože se současně stěhuje z Londýna do Norfolku se svými třemi dcerami a vyrovnává se se zmizením své manželky. Problémem však je, že kniha klade až příliš velký důraz na jeho rodinný život na úkor samotného vyšetřování a jeho zapojení do případu mimo vlastní jurisdikci působí dost nevěrohodně. Sotva nastoupil na „volno z osobních/rodinných důvodů“, už je povolán, aby se zapojil do pátrání po dvou zmizelých doručovatelkách novin.

Humor, který autor do příběhu vkládá, bude pro některé čtenáře plus, ale mně osobně spíše obtěžoval. Neustálé narážky na potřebu Kettovy dcery jít na záchod, přehnaně kreativní výrazy nahrazující sprostá slova a opakované vtípky o chlupech v nose jednoho z nadřízených působily spíše rušivě. Stejně tak je podle mě stylisticky nešťastné používání kapitálek ke zvýrazňování banálních informací.

Samotná zápletka – zmizení dvou jedenáctiletých dívek – má potenciál a místy je děj opravdu poutavý. Přesto je nutné přimhouřit oko nad některými policejními postupy, včetně toho, že se Kettova dcera pohybuje na vyšetřovací scéně. Některé tyto momenty však zároveň dodávají příběhu nečekanou lehkost, která zabraňuje, aby kniha sklouzla do příliš temné a tíživé roviny.

Kniha se odehrává v Británii, což je pro mě samo o sobě plus. Myslím, že čtenáři, kteří jsou už unavení syrovými a brutálními detektivkami, naopak ocení sympatické postavy a nádech staromódních detektivních příběhů.

Celkově hodnotím Doručovatelky jako průměrný krimi thriller s několika dobře napsanými momenty, ale také s řadou slabších míst. Pokud čtenář akceptuje určité nereálnosti a smíří se s přehnaným humorem i Kettovým osobním „batohem emocí“, může v knize najít příjemné a nenáročné čtení. Série má potenciál, a ačkoli mě první díl úplně nepřesvědčil, chápu, proč si někteří čtenáři našli k DCI Kettovi cestu a pokračují dál. Já se k této sérii také ještě vrátím (až na ni budu mít tu správnou náladu).

Hani77
05.11.2025

(SPOILER) Očekávala jsem od knihy víc. Většina příběhu byla napínavá, ale ten konec mě vyloženě zklamal. Absolutně chyběl jakýkoliv motiv, pohnutky, PROČ se to vlastně stalo. Nechci moc naznačovat, ale kdo četl, pochopí, o čem mluvím. Vedlejší linka se starostí o tři malé dcery byla občas trochu zdlouhavá. Ale těším se na další díly.

hanzmb
29.10.2025

Už delší dobu jsem se na tuto sérii chystal. Jen jsem čekal na vývoj jejího hodnocení. Protože měl stoupající tendenci, zkusil jsem 1.díl. Velmi solidně napsaná krimi, bez nějakých závažnějších chyb. Jednotlivé kroky logicky navazovaly. Co ji odlišuje je situace hlavního hrdiny. Prakticky je a není zodpovědný za vyšetřování. Navíc mimo to vše musí zvládnout včetně komplikované péče o 3 malé dcerky. Takže brzy zkusím další díl.

Shardlake
22.10.2025

Objevila jsem novou detektivní sérii s šéf inspektorem Robertem Kettem, která je čtivá a svižná a kniha má krátké kapitoly.
Šéf inspektorovi Kettovi unesou manželku Billie a on zůstává sám na výchovu svých třech dcer. Protože má jako policista zkušenosti s únosy dětí, je požádán o pomoc jiným policejním útvarem při hledání tří dívek, které se ztratily při rozvozu novin, který měly jako brigádu.
Jak vše dopadne zjistí čtenář po přečtení této knihy. Doporučuji.

KatieKuli
12.10.2025

První díl mě hned od začátku zaujal. Ani ne tak tempem vyprávění jako situací kolem šéfinspektora Ketta. Kett pracoval v Londýně na únosech dětí, před několika měsíci mu unesli manželku a on stále nemá žádné stopy, které by vedly k jejímu nalezení. Zničený a plný úzkosti dostává dovolenou na zotavenou. Bere své 3 malé dcerky a snaží se najít trochu klidu v Norwichi. Bohužel se zde při rozvážení novin ztratily 2 jedenáctileté dívky a vzorec jednání ukazuje na únos. Kett je svým nadřízeným požádán, jestli by ve svém volnu pomohl místní policii.

emjee
06.10.2025 audiokniha

Konečne vyšetrovateľ, ktorý sa nefláka po baroch, neprespáva pod mostom, nenaháňa ženské.

GriseldaBlanco
28.09.2025

Pomalejší rozjezd, na chvilku už jsem to chtěla vzdát, nicméně v závěru dobré

Dáda780
15.09.2025

Super detektivka. Mám další oblíbenou sérii. Doporučuji.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi