Tři malá prasátka

Tři malá prasátka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508149/bmid_tri-mala-prasatka-63ab1eb7110c0.jpg 4 192 54

Šéfinspektor Robert Kett série

< 3. díl >

Odhalí pravdu, i kdyby ho měla zabít. Před pěti měsíci byla Billie, žena šéfinspektora Ketta, unesena při procházce Londýnem. Pět měsíců bez jediné stopy, důkazů a podezřelých. Až doteď. Když rutinní policejní prohlídka odhalí síň hrůzy pod jedním z nejdražších domů ve městě, vyšetřovatelé objeví stopy, které poodkrývají Billiin osud i identitu jejího únosce – záhadného vraha známého pod přezdívkou Prasák. Kett, lačnící po odpovědích, ale v zuboženém stavu, v jakém ho zanechalo jeho poslední vyšetřování, se vrací do Londýna, aby vyřešil nejosobnější a nejnebezpečnější případ své kariéry – případ, který ho postaví tváří v tvář hrůzostrašnému zlu. Nemá tušení, zda je Billie mrtvá, či živá. Neví, jestli už není na její záchranu příliš pozdě. Přísahal však, že půjde do samotných pekel a zase zpátky, aby odhalil pravdu o tom, co se jí stalo. A peklo už ho očekává.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Three Little Pigs , 2020


více info...

Přidat komentář

Kubajzz
včera 4 z 5

Nebylo to špatný, ale v některých momentech až přehnané a překombinované. Kett je až moc nesmrtelný a dětičky až moc zlobivé :-) Ale četlo se to dobře a mělo to spád, takže jdu na další díl :-)

Januli
18.04.2024

(SPOILER) To že je hlavní hrdina nesmrtelný, měnič nepřekvapuje, protože to je teď skoro v každé knižní sérii... Kniha mě bavila, byla jsem opravdu zvědavá, jestli Billie najdou nebo ne a důvod, proč jak a tak . Napadlo mě hned, že ta tím , proč ženy neutečou bude vydírání skrs rodiny, ale nevadí. Těším se na další pokračování a doufám, že tam bude více vtipů než v tomhle díle.


mataj
15.04.2024 5 z 5

Musím říct, že tuto sérii jsem si celkem oblíbila. Sympatický i když nepředvídatelný a hlavně nezastavitelný Robert Kett, který se stará o tři povedené ale vcelku nezvladatelné dcery, má velké štěstí, že má spolehlivé a přátelské kolegy, na které se může spolehnout. Jeho ženu Billie, někdo před několika měsíci unesl a Robert po ní marně pátrá. Když se objeví první stopy, které mohou vést k jejímu nalezení, Robert všeho nechá a pouští se do nebezpečného hledání.

babystar
01.04.2024 3 z 5

Tentokrát mám z knihy rozporuplné pocity. První dojem: Ket je Kostěj Nesmrtelný. Ovšem pan Google mne vyvedl z omylu. Kostějem je totiž Prasák a Kett ho musí přemoci a konečně vysvobodit Billie. Příběh se mi nelíbil, je moc spletitý a míchá se do něj moc politika. Dětičky jsou opět otřesné a Ket je "nezmar". Doufám, že další díl série bude uvěřitelnější.

marekB78
18.03.2024 5 z 5

Jedním slovem SUPER. Tahle série mě moc baví. Vždy je ke konci nějaké překvapení, které čtenář vůbec netuší. A v tom je to kouzlo

FejKýý
17.03.2024 4 z 5

Tak tenhle díl byl opět parádní a konečně se tu řešila ta Billie kde je. Jsem ráda, že jsem se k sérii zase dostala a nechápu, že jsem to měsíce odkládala. Na další čtvrtý díl, půjdu co nejdřív. Příběh byl zase super, tenhle díl sice padlo méně vtipků, než v dílech minulých, ale ani se nedivím, přece jen Kett určitě na legrácky ani nepomyslel, když řešil co řešil. Ve finále se divím, že to vůbec přežil všechno, vzhledem k tomu jak ke konci byl popsán. Jestli Billie našel nebo ne, jestli zemřela nebo je živá, si musíte přečíst tenhle díl, abyste se to dozvěděli.

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Opět pěkná detektivka seriálového střihu, která se velmi příjemně čte a než se nadějeme, tak končí. Oproti předchozím dílům strávíme méně času s inspektorovou rodinou méně času s trapně se opakujícími čajovými vtipy, což je rozhodně ku prospěchu.
Napětí je dobře budované a špatně se mi kniha odkládala. Za negativa považuji jistou úroveň předvídatelnosti, použití snad všech klišé známých z detektivních sérií a zbytečně překombinovaný závěr. Taktéž vysvětlení kooperace obětí a pachatele mi připadalo hodně na vodě a za hranicí uveřitelnosti.
Každopádně dávám 4/5 třetímu dílu série, která by tady za mě mohla klidně končit, ale jsem zvědavý, co autor přinese dál. Trochu se však obávám, aby série nezapadla do policejních klišé tak hluboko, že se už nevyhrabe.

Satyrka
28.02.2024 5 z 5

Po přečtení předchozího dílu jsem se samozřejmě okamžitě musela vrhnout na tento. A... Často píšu o nějaké knize, že to byla jízda od začátku do konce, že jsem nemohla přestat číst a podobně. O téhle to ale napsat nemůžu. Tahle v tom byla na mnohem vyšším levelu. Upřímně fakt musím napsat, že napínavější knihu, kde jsem fakt nemohla přestat číst, kde jsem jela stránku za stránkou, jsem nečetla. Možná to vypadá, že přeháním, ale ne. Takhle to cítím.
Na začátek jsem se vrhla, málem mi při něm puklo srdce, protože podle toho, co říkal Clare na konci předchozí knihy jsem myslela, že to bylo trochu jinak. A pokračovalo to tak, že jsem nemohla přestat. Byla jsem jak feťák, co prahne po fetu. Moc mi to nevycházelo, protože moje dovolená skončila, takže jsem musela jít i do práce, a byla to docela muka. Takže za mě nejnapínavější kniha, co jsem zatím četla. Opravdu.
Obálka i název knihy jsou opět perfektní. Tři dcery Ketta jsou stále rozmazlené a drzé. Kate a Pete jsou stále skvělí. Kett je stále trochu Chuck Norris. A opět nevíte koho podezírat dřív, komu můžete věřit. Ale konečně budeme hledat Billie.
*Poznámky obsahující spoilery*:
Moc moc jsem si přála, aby byla Billie nalezena (živá) a upřímně se taky divím, že mi to nedošlo. Myslím to, proč ty ženy neutekly, když měly možnost. Přitom jsem nedávno četla jinou krimi s podobným tématem. Jak řekla Kingsleyová - každý má něco, pro co by dokázal zabít, pro co by umřel. A je smutné a děsivé, jak toho někteří lidé dokážou využít. Jsem ráda, že o tom jenom čtu. Važme si toho, co máme.
A jsem zvědavá na další díl, jak se s tím vším Billie popere a zda se celá rodina dá do pořádku nebo se naopak rozpadnou.

uhlicek
16.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Přečten už tento třetí díl s Robertem Kettem, čte se to dobře, ale už je to přestřelené. Robbie je zřejmě nesmrtelný a jeho tři holčičky jsem měla chuť skoro zaškrtit. Otravná, uřvaná, malá prasátka.

Terka18
11.02.2024 5 z 5

Další dobrý díl, který se rychle četl. Hlavní hrdina se stává takovým superhrdinou, který všechno přežije, ale je to za mě v pohodě.

Hvězdinka
25.01.2024 3 z 5

Tak v tomto díle je Kett Superman, který přežije všechno a všechny. Děj je čtivý, napínavý. Chybělo mi tentokrát více vtipu, jak tomu bylo u předchozích dílů, tento je hodně ponurý, temný... 3,5 hvězdičky

Dumicek
12.01.2024 5 z 5

Opět super, super, super! Naprosto dechberoucí thriller plný napětí. Honička za prasákem a za záchranou Billie je opravdu hodně svižná a tempo letí. Musim říct, že jsem tajila dech a přečetla jsem to opravdu v rekordním čase..sice mám doma už i poslední díl,ale dám si teď na chvíli od Ketta pauzu a pak se s chutí pustim zase do čtení.

wlado
12.01.2024 4 z 5

Skvelé. Miestami trochu zamotané, pomerne veľa postáv. Odporúčam všetky 3 knihy čítať hneď po sebe, diely sú dosť naviazané.

Kekik
08.01.2024 5 z 5

Sérii s Robbiem Kettem mám ráda. Autor Alex Smith se docela vytáhl. Tak to vše propojit. Velký plus i za napínavý konec. Jsem zvědavá, co bude ve čtvrtém díle, který na mě již čeká doma.

SilvieSisinka
28.12.2023 5 z 5

Doporučuji číst celou sérii, skvěle to na sebe navazuje.Je to čtivé, napínavé,trochu přehnané....ale baví to skvěle.

rodak
28.12.2023 4 z 5

U této série je důležité číst za sebou. Je to skvělé, občas vtipné díky rodině a v tomto díle trochu přehnané.

soukroma
12.12.2023 2 z 5

Po předchozích dvou dílech totální zklamání. Nedalo se, odkládám.

Makůvka
25.11.2023 4 z 5

No, musím říct, že tímto dílem jsem byla trošku zklamaná. První dvě knížky z této série se mi moc líbily, ale tady bylo všechno přehnané. Šéfinspektor Kett byl jak neřízená střela, do všeho šel po hlavě a ze všeho opět vyvázl. Chyběl mi i lehký humor z předchozích dílů. A děj mi přišel hodně nereálný. Ale abych jen nekritizovala. Knížka byla čtivá, napínavá, žádná zbytečná omáčka okolo, akce stíhala akci a občas jsme se setkali s jeho nezbednými dětmi.
A jelikož jsem zvědavá, jak se bude dál vyvíjet život Ketta a jeho rodiny, určitě si nenechám ujít další díl.

klokan.1905
20.11.2023 4 z 5

Tři malá prasátka...
Vzhledem k tomu, že se jedná o třetí díl, tak bych Vám doporučil číst to pěkně postupně od prvního, tedy Doručovatelky, poté Zlý pes...
K samotné knize...
S šéfinspektorem Robertem Kettem a jeho třemi dcerkami se vrátíme do Londýna... Kett se zde bude snažit pátrat po své unesené manželce Billie, která byla unesena za bílého dne - při procházce - před pěti měsíci... Pět měsíců bez jediné stopy, důkazů a podezřelých...
Mně prostě přijde zvláštní míchat se do vyšetřování únosu vlastní ženy... Zajímalo by mě, zda by to bylo v Anglii možné... ;-)
Celá série se mi čte dobře, ale jestliže mám být objektivní ohledně hodnocení u ostatních knih, tak mi u knih Alexe Smitha do pěti hvězdiček stále něco málo chybí... Opět za čtyři, sice slabší, ale za čtyři... ;-) Na druhou stranu, málo to není, ne? ;-)

moudivlacek
19.11.2023 4 z 5

Trošku pomalý rozjezd, o to pak rychle se stupňující tempo.
Kett se vrací do Londýna, aby našel konečně svou Billie. Jenže tu nejsou moc nadšení, Kett si nikdy nelámal hlavu s dodržováním pravidel.
Hodně mě potěšila pomoc těch, které bych tu už nečekala. A tak se kousek po kousku ukazují důkazy pořádného zvěrstva. A bohužel je do toho zapletený i... No, to si přečtěte sami.
A konec? Šťastný pro někoho a pro jiného tragický.
Těším se na další díl.

Autorovy další knížky

Alex Smith (p)
anglická, 1979
2021  85%Lockdown
2022  84%Doručovatelky
2022  88%Zlý pes
2021  83%Samotka
2023  86%Tři malá prasátka

Kniha Tři malá prasátka je v

Právě čtených10x
Přečtených221x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených12x
Knihotéce179x
Chystám se číst101x
Chci si koupit33x
dalších seznamech5x