Smrtící kolotoč

Smrtící kolotoč https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518797/bmid_smrtici-kolotoc-LlA-518797.jpg 4 115 36

Šéfinspektor Robert Kett série

< 4. díl >

Rodina detektiva šéfinspektora Ketta je možná zase celá, ale on sám je zlomený muž. Poté, co byl ve světle předchozích událostí postaven mimo službu, se rozhodne vzít své dcerky na tolik potřebné prázdniny na norfolkském pobřeží. Místo klidu a míru, který tak zoufale potřebuje, však Kett najde místí komunitu v propukajícím chaosu. Pohřešují se čtyři pubertální děti a pokud si Kett nepospíší, co nevidět dojde k nejhoršímu. Kett je nucen následovat smrtící nápovědy, které mu zanechal únosce, jediný člověk, který ví, kde se unesené děti nacházejí. Má to však jeden háček. Únosce je mrtvý. Zatím nejnapínavější díl jedné z nejočekávanějších sérií tohoto roku. Dokonalé čtení pro fanoušky J. D. Kirka, L. J. Rossové, Davida J. Gatwarda, Simona McCleavea, J. M. Dalglieshe, Val McDermidové a Iana Rankina.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Whip Crack , 2020


více info...

Přidat komentář

soukroma
včera 3 z 5

(SPOILER) Série pro mne již vykreslila jasnou sinusoidu: první díl slibný, na startovní čáře, Zlý pes byl lepší, první vrchol, třetí díl naprosto příšerný, odhozený, propad, a teď už se dostává autor pro mne opět na úvodní startovní čáru...
Konečně příběh, který se ho ani jeho podivuhodné rodiny nijak osobně nedotýkal. Samozřejmě že opět utrpěl zranění, ale nebylo to nic osobního. Rodina byla kupodivu příjemně upozaděná (autor si asi neví moc rady s traumatizovanou matkou, tak jí věnoval jen pár sluníčkových momentů s nadále nesnesitelnými nevychovanými dcerkami, nic moc praktického jí raději nesvěřil - kdo se o holky těch pár dnů vyšetřování, po všech stránkách, "na dovolené" v mrňavém přívěsu na parkovišti "mobilních domů" staral, zůstává ve hvězdách). Kett byl naneštěstí poněkud drsnější v chování i výrazivu, takového si ho moc nepamatuji.
Téma ovšem stále populárnější a velmi depresivní: jaká zlatá mládež nám tady všude kolem roste, čím vším se baví, pokud jim ani drogy nestačí...
Na druhou stranu zase příjemné prostředí na drsných mořských útesech. Autor divoké nebezpečné moře hlavně využil v akčním finále.
Odhlédnu-li od nepříjemné zápletky a rozuzlení s náctiletými, hodnotím na 65%.

babystar
08.04.2024 3 z 5

Čtvrtý příběh z prázdninového kempu o tom, kam může vést nuda, drogy a bezútěšné prostředí. I za mého mládí se lumpačilo, ale proti tomu, co vyváděly děti v tomto příběhu, to byly jen nevinné dětské hry. Všichni o tom věděli, pro všechny to byly "jen děti" a jejich hry, až se "ucho utrhlo".
To, co se z únosů dětí vyklubalo, bylo docela překvapivé a Kettovi přibyly další modřiny.


Aghatte
02.04.2024 5 z 5

Tento díl byl poněkud poklidnější a jakoby ospalejší, stejně jako prostředí, do kterého byl zasazen. Čtenář měl pocit, že lhostejnost, nuda a beznadějné životy osadníků, se přenáší i na něj.
Tak nějak necítil touhu děti najít, Robbie byl asi jediný, kdo do toho vložil vše. Jeho vlastní rodina tentokrát ohrožena nebyla, ikdyž ji vzal na dovču přímo doprostřed dění, jak jinak, že.
On sám, jako nesmrtelný Honza opět vyvázl. Má-li to mít ještě 15 dílů, víme, že nám neumře.
Ale dobrý, bavila mě ta “hra, možná proto, že jsem se tolik nebála, nebezpečí bylo spíše podprahové, než skutečné.

Katania
29.03.2024 5 z 5

Inspektor Kett mě baví. Parádní krimi s osobním příběh. Určitě tuto sérii doporučuji.

marekB78
28.03.2024 5 z 5

Tato série mě naprosto pohltila. Dočtu jeden díl a hned se musím pustit do dalšího. Co budu číst, až dočtu i ten poslední? :) Tento díl byl opět napínavý od první do poslední stránky. Kapitoly středně dlouhé, ale hlavně skvěle napsané. Děkuji a jdu do dalšího dílu :)

Mandlevest
27.03.2024 4 z 5

Tohle je originální série, která určitě nesedne každému. Je to taková pohádka pro dospěláky, ale je to , za mě, fakt dobře vymyšlené a výborně napsané. Prostě něco jiného než nacházím v jiných sériích a to mě baví a drží abych pokračovala. O věrohodnosti zápletky nemá cenu přemýšlet, ale závěr byl překvapivý a vůbec, byla jsem dost zvědavá, jak to autor celé dá dohromady :-). No a potom Kett, to je taková Kate Burkholderová ( čtenáři Amišů vědí) v kalhotách :-). Ta jeho naivita a schopnost dostat se do nebezpečných situací, nejraději beze zbraně, je spíše úsměvná než nervy drásající, ale, upřímně, na mě tak někdy působí celá série. A to ani do případu nemusí zasahovat Kettovic rozjívená děvčata, která jsou tentokrát upozaděny. Uvidíme, co přinese další díl. Byť tentokrát nehodnotím maximem, budu u toho :-).

Erlif
24.03.2024 3 z 5

Po prasátkách, která mě naprosto nadchla, tady přišla studená sprcha...

Děj špatný úplně nebyl, ale moc mě to nebavilo.. Škoda, ale uvidíme, co další díl...

Nuttelka
17.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Co více k této sérii dodat, každý díl chytí od první kapitoly a nenechá vydechnout do samého konce.. ale i tak na konci vždycky nadávám, že okamžitě potřebuji další díl, jelikož u této série jsou ty konce prostě takové otevřené.. Billie se vrátila domů, ale nějak si k ní nedokážu najít cestu, nevěřím jí.. obávám se, že samotné zlo ještě neřeklo sbohem.. a tento případ s dětmi? .. to teda zase bylo něco.. už jsem si zvykla, že Robert je "nesmrtelný", jen nechápu, kdy ten člověk spí a dobíjí baterky :-))

Zuzulinka
15.03.2024 5 z 5

Dost napínavý příběh.. dokonce jsem netušila, jak dopadne. Až pár posledních stránek..

Hella
11.03.2024 2 z 5

(SPOILER) Ne, já a autorka si bohužel ani po 4. pokusu zkrátka nesedneme. Kett je zde vylíčen jako totálně neschopný břídil, který se pořád nechá mlátit, jeho dcerušky jsou stále nesnesitelnější, manželka nesympatická kuňka a motiv této knihy a pachatel/é naprosto nevěrohodní. Kromě toho jsem několikrát měla pocit, že drhne překlad. Takže sice dočteno, ale se skřípáním zubů.

vera4669
10.03.2024 5 z 5

Takhle série má za mě vzestupnou tendenci, autor píše poutavěji a nemůžu se odtrhnout.. Začíná se řadit mezi moje topky, na které čekám, až bude další díl. Už mě čeká Zajíci, utíkej :)

Danilla
05.03.2024 4 z 5

Kniha rozhodně nebyla špatná ale ani bych jí neřadila mezi nadprůměrné thrillery. Děj byl svižný, zápletka velmi zajímavá.

Veronika_mad
04.03.2024 5 z 5

Další díl ze série, který jsem přečetla jedním dechem. Už mám další a těším se, až se na něj vrhnu :)
Velmi mi vyhovuje styl psaní autora. Vyprávění je rychlé, nejsou tam žádné dlouhé unavující popisy.

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Další díl ze série s detektivem Kettem. Kniha ničím neurazila, ale ani nijak extra nezaujala. Líbilo se mi hezky atmosférické prostředí a i celkový rámec a zvrat případu. Oceňuji i menší zaměření na detektivův osobní život a větší fokus na případ.
Už méně se mi líbily různé detaily, které byly trochu odfláknuté a na můj vkus až příliš rychlé rozuzlení a rychlíkový závěr. Zasloužilo by si to udržovat napětí chvilku déle. Dalším mírným negativem jsou pro mě "vedlejší" členové oddělení, kteří v tomhle díle už natvrdo zapadly do svého stereotypu.
Každopádně pořád jde podle mého názoru o mírně nadprůměrnou detektivku přesně toho formátu, který by se hodil i do televize. Asi mě na téhle knize více věcí bavilo, než štvalo a se sérií budu pokračovat.

astra3
03.03.2024 5 z 5

Čtivé, děsivé.

Satyrka
03.03.2024 4 z 5

Jsem ráda, že jsem objevila takhle dobrou krimi sérii. Další díl, co se skvěle čte, postavy jsou sympatické, tým je perfektní, mají mezi sebou určité pouto a pro odlehčení je vždy dostatek vtípků a vtipných situací, Pete a jeho čaj už je legenda. Opět zajímavý příběh a tentokrát jsem to vůbec vůbec netušila. Nevěděla jsem, co si mám myslet. Až pár vět před úplným odhalením jsem si jen říkala: "Nenene, to je určitě tamten!" Kett je samozřejmě stále napůl bůh, a přemýšlím, jaká část těla ho ještě nebolí. Dcery stále stejné, ale možná už mi přijdou méně rozmazlené a drzé, co se objevila Billie. A hlavně je má konečně kdo hlídat, takže jich tu máme méně než v jiných dílech.
Co mi nejde do hlavy je to, jak to, že Savageová v nižší hodnosti měla zbraň, a teď v té vyšší ne. Pouští se do nebezpečných situací a mají jako zbraň maximálně to, co někde najdou. To to opravdu tak chodí? A opravdu tak chodí i to, že novináři a lidí od TV se tak šíleně zajímají o samotné vyšetřovatele spíš než o celý případ? To je ve více knihách a buď to u nás není, nebo jsem to přehlédla, což by zas nebylo tak divné, protože TV mám jen jako pozadí pro fotky a kaktusy...
Tak teď čekám až mi přijde objednaný další díl. Tuhle sérii moc doporučuji!

wlado
25.02.2024 3 z 5

Dobré čítanie, ako celá séria. Odporúčam. Záver oznamuje ďalší diel. Čo ma šokuje je, že anglickí detektívi naháňajú ozbrojených zločincov holými rukami !

Terka18
12.02.2024 5 z 5

Super příběh, který se četl sám. Napětí gradovalo a tušila jsem asi 50 stránek před koncem jak to je. Přece jen když jste vážně pozorní čtenáři tak kniha napoví. Kett byl super a jeho nebojácnost a myšlenkové pochody jsou super. Potíž je v tom, že žijeme v takové době ve které by se tento příběh mohl stát bohužel pravdivý.

musivila
09.02.2024 5 z 5

Kett se ještě nevylízal z předchozích zranění a už se pouští neohroženě do dalšího pátrání po ztracených teenagerech. Opět napínavé čtení. Myslela jsem, že už je to poslední díl série s šéfinspektorem Kettem ... Ale ohh, ta závěrečná věta tomu zase dodala grády. Tak kde je sakra další díl?

Evule *
01.02.2024 4 z 5

Napínavé a čtivé jako předchozí díly. Kett je sympaťák, já si na konci říkala, jestli je tohle opravdu možné. Sérii doporučuji a čekám na další díl.

Autorovy další knížky

Alex Smith (p)
anglická, 1979
2021  85%Lockdown
2022  84%Doručovatelky
2022  88%Zlý pes
2021  83%Samotka
2023  86%Tři malá prasátka

Kniha Smrtící kolotoč je v

Právě čtených4x
Přečtených142x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených9x
Knihotéce142x
Chystám se číst90x
Chci si koupit32x
dalších seznamech4x