Hkk935 Hkk935 komentáře u knih

☰ menu

Rozbité okno Rozbité okno Jeffery Deaver

Zase skvělé čtení, výborné téma - člověk si opravdu uvědomí, že soukromí už dávno není samozřejmostí, bohužel.

14.04.2024 5 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Napínavé, velmi dobře se to četlo. Rozuzlení překvapivé, samozřejmě jsem tipovala, ale zase vedle :-).

14.04.2024 5 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Velmi povedené, jako rodič jsem se dostala do dvou rovin...jsem matka, která zjistí, co je její dítě schopné udělat... zešílela bych a druhá rovina...ta hrůza, když jde o vaše dítě, a o malé dítě...zase bych zešílela. Takže jsem četla a četla a četla a přečetla to opravdu za dva dny, nedalo se přestat.

14.04.2024 5 z 5


Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Zase skvělé a zase jsem byla vedle, protože tomu prvnímu rozuzlení jsem opravdu uvěřila. Baví mě, že to není jen obyčejná detektivka, ale je tady vždy spousta věcí, které autor vysvětlí, proč a čím je to tak, jak to navazuje na další věci. Třeba detail kalendářů (vůbec jsem netušila, že Francie měla 14 let svůj, a že byl...no fakt překombinovaný), prostě super čtení a jdu hned na další... čte se to prostě samo.

17.03.2024 5 z 5


Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Opět velmi napínavé čtení, autor je genius na zápletky. Líbí se mi, že když si myslím, že už vím, tak hodně rychle zjistím, že vlastně vůbec nic nevím :-)

11.03.2024 5 z 5


Kříže u cesty Kříže u cesty Jeffery Deaver

Za mě: povedený druhý díl, Kathryn je sympatická a inteligentní. Téma velmi zajímavé, i když jde technika a svět PC mílovými kroky kupředu, tak je to pořád velmi aktuální.

20.01.2024 5 z 5


Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Uf, začátek - nic moc, nemohla jsem se začíst, ale velmi se mi líbí kinezický rozbor, autor jde opravdu do detailu, takže díky tomu jsem četla dál a pak najednou, ani o tom nevím, jsem hltala...ještě stránku, ještě jednu a na jednou jsem to dočetla. Samozřejmě, že je na konec všechno úplně jinak. Takže jdu na další díl.

13.01.2024 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Tak tohle bylo opravdu skvěle napsané, zatím bych řekla i nejlepší kniha série, rozuzlení příběhu mě překvapilo. Těším se na další díl.

13.09.2023 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Zajímavé téma, i když celkem brzy víte kdo je vrah, neubírá to na napínavosti. Smutný konec

13.09.2023 5 z 5


Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Velmi dlouho člověk neví a je překvapen, kdo za tím stojí, tolikrát už si myslí, že ví a vždycky ne.

07.09.2023 5 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Zase povedené a to mě baví. Harry je za všech okolností svůj a to dává příběhu život

07.09.2023 5 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

S každým dalším dílem ze série, je to lepší a lepší. Líbí se mi to emocionální vypětí, do kterého se lehce vcítíte, ačkoliv se modlíte, aby jste nikdy nemuseli.

07.09.2023 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Trochu přemlouvání to dalo, ale nebylo to špatné nakonec, vraha jsem netipla, takže určitě velké plus, konec byl velmi napínavý. Musím říct, že ač na jednu stranu je mi Eriky líto, na druhé straně je neuvěřitelně paličatá až protivná, tohle její postavě prostě nevěřím (hlavou proti metrové zdi a pořád to dává). Určitě se mi líbila víc série Kate Marshallová, asi mi byla sympatičtější. Knížka ovšem stojí za přečtení, takže se těším na další díl.

30.08.2023 4 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Velmi povedené, a každým dalším dílem je série lepší a zajímavější. Je fajn, že ne vždy všechno dokáže Harry zachránit, proto je to asi opravdu uvěřitelné.

18.08.2023 5 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Na začátku jsem se nemohla zorientovat kdo kde s kým a proč?! Takže jsem tomu moc nedávala, říkala jsem si, ještě deset stránek a konec, ale pak to dostalo spád a nakonec jsem to přečetla jedním vrzem...doslova, za dva dny :-). Výborné téma, citlivé a stále i živé. Harry nezklamal, jdu na další díl.

14.08.2023 5 z 5


Vražda v Shakespearu Vražda v Shakespearu Charlaine Harris

Oddechová detektivka, libil se mi děj, je to trochu jiný styl detektivky, ale četlo se dobře.

12.08.2023 5 z 5


Tichá odplata Tichá odplata Hania Allen

Kniha mě překvapila, ze začátku jsem tomu moc nedávala, ale postupně jsem se začetla a musím říct, že poslední kapitola mi vyrazila dech, i když jsem to občas tušila, autorka mě vždycky dokázala vyvézt, že takto to určitě nebude. Takže doporučuji.

09.08.2023 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Nejdřív jsem se trochu prala s Kim, je fakt hodně svá, ale nakonec bych řekla, že je to fajn a do knihy to prostě patří. Téma velmi zajímavé. Samozřejmě, že je to občas přitažené za vlasy, ale jde o knihu, ne realitu. Co mě mate, proč ji kolega vyká a v soukromí (jako přítel, kamarád) tyká, pochopila bych asi mezi ostatními, ale vyká ji i když jsou sami dva ...to jsem nepochopila. Třeba je odpověď v části 0, tu jsem zatím nečetla. Určitě budu pokračovat v sérii, je to dobré čtení.

06.08.2023 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Kate je sympatická, už jenom proto, že má problémy jako obyčejný člověk, není vykreslená jako nadčlověk. První díl se mi velmi líbil, je to čtivé, napínavé, neztrácela jsem se. Těším se na pokračování.

04.08.2023 5 z 5


Odplata Odplata Steffen Jacobsen

Začátek pomalý, ale postupně se dej šponoval a bylo to velmi skvělé čtení. Závěr, a tím myslím úplný závěr, překvapivý...i když teď vím, že mě to mělo trknout..kde na tebe vzala číslo...?

29.07.2023 5 z 5