GyttaOggová GyttaOggová komentáře u knih

☰ menu

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Knížku jsem přečetla v rámci čtenářské výzvy, protože obálka je fakt strašná a bohužel celkem vypovídá i o obsahu. Protivná užvaněná blondýna typu Anna Nicol Smith touží po sexy farmáři, který se vyjadřuje podobně jako Tarzan před návratem do společnosti. Neustále spolu dovádějí než zjistí, že se vlastně milují! Jak rafinovaný a propracovaný příběh... Jednu hvězdičku dávám za probuzení chuti na sýr (bohužel ne na sex), díky čemuž jsem konečně dorazila přezrálý camembert ležící v ledničce.

21.03.2020 1 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Je to v podstatě naivní blbost, ale roztomilá blbost. Zavzpomínala jsem si na dětská léta, když jsem hltala Annu ze Zeleného domu. Ty mladé naivky, pilně se snažící o to, aby byly co nejšlechetnější, mi dokonce trochu přirostly k srdci.

12.03.2020 3 z 5


Malé ženy (skrátené vydanie) Malé ženy (skrátené vydanie) Louisa May Alcott

Je to v podstatě naivní blbost, ale roztomilá blbost. Zavzpomínala jsem si na dětská léta, když jsem hltala Annu ze Zeleného domu. Ty mladé naivky, pilně se snažící o to, aby byly co nejšlechetnější, mi dokonce trochu přirostly k srdci.

12.03.2020


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Nejedná se o nic zvlášť originálního ani geniálního, ale jako oddychovka pro ukrácení volných chvil poslouží tato kniha dobře

02.07.2019 3 z 5


Vzpomínka na Zemi Vzpomínka na Zemi Liou Cch'-sin

Jedno z nejlepších a nejpropracovanějších sci-fi jaké jsem kdy četla. Nechybí ani trocha romantiky a poezie.

10.05.2019 5 z 5


Tichý Američan Tichý Američan Graham Greene

Kniha, která mě zpočátku příliš nebavila, mě na konci uchvátila.

20.04.2019 5 z 5


Hotel New Hampshire Hotel New Hampshire John Irving

Knihy od Johna Irvinga jsou mojí srdcovou záležitostí. Jeho příběhy plynou pomalu, ale jsou krásné, dojemné, smutné, absurdní i vtipné. A Hotel New Hampshire není výjimka.

10.04.2019 5 z 5


Pianista Pianista Władysław Szpilman

Smutný, silný příběh. Bohužel i pravdivý.

28.03.2019 5 z 5


Tichomoří Tichomoří Leoš Šimánek

Tento cestopis je pro mě příjemným překvapením, Leoš Šimánek je skutečný dobrodruh. Asi se poohlédnu i po jeho jiných knihách.

25.03.2019 5 z 5


Elon Musk Elon Musk Ashlee Vance

Ačkoliv běžně nejevím zájem o nové technologie, kniha o Elonovi Muskovi ve mně vzbudila chuť sledovat vývoj kosmonautiky a znovu se projet Teslou (jednou už jsem tu čest měla a je to vskutku futuristický zážitek). Zároveň doufám, že se i já dožiju prvního letu na Mars. Budu Elonovi fandit, aby se mu to povedlo.

07.02.2019 5 z 5


Bratrovrazi Bratrovrazi Nikos Kazantzakis

Kniha se nečte zrovna snadno. Děj příběhu je často přerušen monology, které vede kněz Jannaros s Bohem. Kazantzakis v románu rozvíjí spoustu myšlenek a oddává se vleklým popisům, díky kterým jsem v ději rychle ztrácela nit. Samotný příběh ale má hloubku a umí zapůsobit, obzvlášť jeho konec.

04.02.2019 4 z 5


Smrt v oblacích Smrt v oblacích Agatha Christie

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, Agatha mě stejně vždycky nakonec překvapí.

23.01.2019 5 z 5


Komturova smrt Komturova smrt Haruki Murakami

Pokud jste Murakamiho nadšenci, tak vřele doporučuji. Pokud se s tímto autorem teprve seznamujete, doporučuji začít s kratším dílem. Murakamiho je třeba dávkovat pomalu, ale vždy to stojí zato.

15.01.2019 5 z 5


Černá smrt v Evropě: Velký mor a konec středověku Černá smrt v Evropě: Velký mor a konec středověku Klaus Bergdolt

Druhá polovina knihy už mě nebavila tak jako ta první, ale celkově je kniha velmi zajímavá. Milovníkům historie můžu jenom doporučit.

08.12.2018 4 z 5


Hybatelé Hybatelé David Mitchell

V jednotlivých příbězích jsem se občas (hlavně ze začátku) celkem ztrácela, ale poté, co jsem s vypravěčem chytila krok, mě to pohltilo a donutilo číst až do konce. Zajímavé bylo potkávat jednotlivé postavy v dalších příbězích, kde měly menší či větší roli.

04.12.2018 4 z 5


Helimadoe Helimadoe Jaroslav Havlíček

Krásná poeticky psaná kniha o první lásce a mladické naivitě. Příběh plyne pomalu, ale čtenáře pohltí a unese až ke konci. Těším se, až si přečtu další Havlíčkovu knihu.

22.11.2018 5 z 5


O Vánocích se dívám do nebe O Vánocích se dívám do nebe * antologie

Dojemné příběhy o tom, že ne každý zažívá šťastné a veselé.

20.11.2018 5 z 5


Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Ze začátku jsem se v tom trochu ztrácela, ale postupně jsem se do četby ponořila a těším se na další díl.

19.11.2018 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Kniha se čte sama, Patrik Hartl dovede krásně pobavit i dojmout.

12.11.2018 5 z 5


Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Petra Soukupová mě opět nezklamala. Ze začátku mi knížka připomínala můj první semestr na vysoké (večírky, hospody, flákání, nuda ve škole, dohánění všeho na poslední chvíli, naštěstí bez nechtěného těhotenství), ve druhé půlce už jsem nechápala, jak může být hlavní hrdinka tak nezodpovědná, ale přesto jsem s ní soucítila.

06.11.2018 5 z 5