Tichomoří

Tichomoří https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59709/bmid_tichomori-barevny-svet-tropu-6mD-59709.jpg 5 19 3

Podtitul: Barevný svět tropů­. Tichomoří je sen snad každého. Hornaté vulkanické ostrovy s bujnou vegetací, ploché korálové atoly s oslnivě bílými plážemi a tyrkysovými lagunami. Daleko od přístavů a turistických středisek zůstává země a lidé původní, nezměnění. Tam přežívá jak kultura Polynésanů a Melanésanů, tak i staré obyčeje a zvyky. V Irian Jaya „Západní Nové Guineji” žijí dokonce domorodci jako za doby kamenné, neovlivněni civilizací. Cesta k nim se však nedá objednat v cestovní kanceláři, tu je nutné si najít na vlastní pěst a je spojena s nesčetnými útrapami. Leoše Šimánka hnala jeho objevitelská vášeň a touha po dobrodružství až do těch nejodlehlejších koutů jižního Pacifiku. Mezi souostrovími cestoval na jachtách, kde pracoval jako kuchař nebo kormidelník. Dál pak pokračoval s domorodci na tradičních plavidlech a tak se dostal tam, kam se podíval jen málokdo. Zůstával u nich týdny i měsíce, bydlel s nimi pod jednou střechou, pomáhal jim při práci a chodil s nimi na lov či rybařit. Byl přijat do jejich kruhu, žil jejich životem a pozoroval, jak tito lidi umějí být nesmírně šťastní. Na málokteré ze svých cest zažil Leoš Šimánek tolik dobrodružství a neobvyklých zážitků, jako na této jeho druhé plavbě jachtami napříč jižním Pacifikem.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Action-Press
Originální název:

Südsee - Die farbenfrohe Tropenwelt , 1988


více info...

Přidat komentář

LunaL.
17.03.2023 5 z 5

Knihy od Šimanka miluju! Díky ním jsem procestovala půlku světa :) tenhle dil jsem dostala jako dárek, s věnováním autora!!
Tenhle díl byl stejně jako ostatní čtivý, plný krásných fotografií a neskutečných zážitků. Mrzelo mě, že se spisovatel víc nerozepisoval. Jen cesta divočinou s návštěvou domorodých kmenů by dalo na knížku!
Jediné, co mi nesedělo, bylo, že informace o Tichomoří byly na konci knihy. Více mi vyhovovalo, když bKy na úvodu.

GyttaOggová
25.03.2019 5 z 5

Tento cestopis je pro mě příjemným překvapením, Leoš Šimánek je skutečný dobrodruh. Asi se poohlédnu i po jeho jiných knihách.


valentýna
06.01.2013

Výborná kniha, jeden z nejlepších cestopisů, které jsem kdy četla. Autor si v průběhu cesty na další putování vydělával různými brigádami a cestoval jen " na lehko " s nejnutnějšími věcmi. Žije v souladu s přírodou a s domorodci od kterých se učí jejich zvyky, vyrábět lodě z jednoho kusu dřeva apod.