Kanada

Kanada https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39037/bmid_kanada-zivot-v-divocine-nfZ-39037.jpg 4 39 5

Podtitul: Život v divočině. Mnozí sníme o životě v divočině. Autorům této knihy se podařilo sen uskutečnit. Vrátili se zpět k přírodě, k jednoduchému životu a sobě samým. Vzdali se zajištěné existence, pohodlí a vyměnili je za samotu hor. Prostřednictvím krásných barevných fotografií a poutavého textu Leoše Šimánka s ním můžeme tuto pouť podniknout i my. Budeme obdivovat krásu kraje, sílu přírody, ale poznáme také, že nezbytným předpokladem pro přežití v divočině severní Kanady nejsou jen fyzické síly a dobrá kondice, ale i psychická výdrž a vůle.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Agentura FOX
Originální název:

Kanada: Austieg in die Wildniss , 1986


více info...

Přidat komentář

ludek.n
07.03.2022 4 z 5

Leoše Šimánka skutečně obdivuji jako cestovatele, dobrodruha i jako člověka, stejnou měrou skromného a pokorného, jako i odvážného a jdoucího si neochvějně za svým. Když jsem poprvé viděl jeho audiovizuální diashow, byl jsem ohromen a ještě dlouhou po jejím skončení jsem nosil ty jeho neskutečné skládané širokoúhlé záběry divoké přírody v hlavě. A vracel jsem se pak na jeho představení rok co rok. Kanada, život v divočině je úžasnou směsí nádherných fotografií a textu, který rozechvívá všechny nervy v těle. Ať už spolu s Šimánkem bojujeme v ledové vodě se smrtí, stavíme Fort Clark, zápasíme se samotou, nebo se vydáváme na strastiplnou, více jak sto kilometrů dlouhou, cestu za záchranou Nanooka, vždy je to v bezprostřední blízkosti, doslova na dotek všech těch pohnutých událostí. Díky fotografiím jsme přímo u toho, když se věci dějí. Text plyne okolo nich, doplňuje a vysvětluje, aby pak společnými silami stvořily PŘÍBĚH o lidském odhodlání a souznění s divokou kanadskou přírodou. Člověka až mrzí, že vyprávění není delší. Potlesk ve stoje si kniha určitě zaslouží.

pajaroh
27.02.2022 4 z 5

Tyto cestopisy Leoše Šimánka z Kanady se opravdu příjemně čtou. Přestože autor nezachází příliš do popisů podrobností (a já bych je klidně uvítala), okamžitě vtáhne do míst, ročního období a společnosti - lidské, psí či medvědí. S nadhledem vzpomínajícího dobrodruha popisuje práci, samotu a fyzické výkony, které by málokdo zvládl. A ten velesrub na břehu jezera...


lucmat
16.08.2017 5 z 5

Tak na druhou knihu od Leoše už jsem se nedočkavě vrhla, opět moc pěkné, krásné fotky, super zážitky, ale i pár slušně drsných, pro Diabla jsem slzičku uronila, velký obdiv ke zvládnutí zimní samoty, pak nemoc psa a dlouhá cesta pro léky, to byl hodně silný zážitek, holt život v divočině není med... rozhodně nic pro mě, kanadskou divočinu si tedy budu užívat jen s tebou, Leoši! ;-)

valentýna
06.01.2013

Nejlepší cestopis, který jsem kdy četla, doporučuji. Líbilo se mi jak se dovede ke každé práci postavit a se vším si umí poradit, ať je to zhotovení kamínek ze sudu anebo stahování zvěře.

Lum
01.01.2012 4 z 5

V této knize jsou popsány okolnosti vzniku srubu u Clark Lake, první dva roky výstavby a také Leošova první zima ve srubu o samotě, dosti dramatická. Ačkoli jde o knihu především fotografickou, děj je fascinující, jen škoda, že příhody nebyly popsány podrobněji.