Gabetina Gabetina komentáře u knih

☰ menu

Poslední věta Poslední věta Lisa Genova

Silná kniha. Těžké čtení pro mě, jako člověka kterému ALS vzala jednoho z rodičů. Jsem ráda, že autorka šíří pomocí knih informace ať už o této nemoci nebo ostatních v jejích dalších knihách. Doporučuji..

02.12.2022 5 z 5


Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Knižní zpracování se filmům nevyrovnalo, ale lehce se četlo. Taková vtipná oddychovka s milovanou Bridget.

25.01.2022 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Seriál jsem viděla dříve, než jsem četla knihu ale nevadí mi to. Kniha byla krásná a super čtivá. Sáhnu i po dalších dílech a těším se i na seriálové pokračování.

18.03.2021 5 z 5


Chůva Chůva Gilly Macmillan

Přemýšlela jsem, zda dát 3 nebo 4 hvězdičky. Myslim si, že 4 si kniha zaslouží, hlavně za tu čtivost. Děj příjemné ubíhal a postupně odkrýval dílky skládačky. Za mě skvělý, kouknu i po jiných knihách autorky.

22.02.2021 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Ze začátku mě knížka nenadchla, tak jsem ji odložila. Pustila jsem si serialovou verzi a ta se mně tak líbila, že jsem knížce dala ještě šanci a dočetla jsem ji. V tomto případě za mě seriál lepší jak knižní předloha.

15.07.2020 3 z 5


Probuzení Probuzení Amanda Stevens

A je konec. Achjo.. Celou sérii jsem si oblíbila a moc užila. Závěrečný díl měl vše, co měl mít. Už se těším, až si to přečtu zase celé znovu!

09.06.2020 5 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Příběh mě k sobě připoutal a nepustil. Řekla jsem si, že jestli mě to bude bavit, sáhnu i po dalších dvou dílech. Že potřebuju pokračování, jsem věděla už asi na 50té stránce- tak mě to vtáhlo! Seriál už jsem také viděla a doporučuji.

10.09.2019 5 z 5


Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Knížka, která mě dostala a nutila stále číst a číst. Vysvobodila mě z mojí takové malé čtecí krize. Za mě super, počet postav mi nevadil, příběh pěkně ubýval a stále jsem si říkala "sakra, kdo... "

28.06.2019 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Skvělý! Od Nesba jsem zatím četla jen Nemesis a ten mě úplně nenadchl.. Ale tohle? To byl naprosto senzační knižní zážitek. Detektiva bručouna - Harryho mám ráda, prostě do příběhu pasuje.

22.04.2018 5 z 5


Svět podle Boba Svět podle Boba James Bowen

Četla jsem i první díl a Boba jsem si hned zamilovala. Je zajímavé číst o životě závislého člověka a jak vám jeden kocour může takovým způsobem změnit život a pohled na svět. Kniha mě hřála u srdce po celou dobu čtení, občas jsem měla i slzy v očích.

30.01.2018 4 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Kovyho sleduju už pár let a tuhle knížku jsem chtěla od začátku, co se objevila. A wow! Četlo se to samo, bylo to vtipné, k zamyšlení a jednou i slza ukápla.

19.01.2018 5 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Byla jsem velmi zvědavá, Annie chvíli už sleduji na sociálních sítích a knížku jsem si chtěla přečíst. Kamarádka mi ji půjčila stím, že jí nedočetla, nezaujala jí a přišlo jí že se autorka v některých částech protiřečí. Tak jsem se do ní pustila s malým očekáváním ale mě mile překvapila! Líbilo se mi vyprávění, životní moudra a hlavně ty malůvky! Chci si jí přečíst minimálně ještě jednou znovu a vychutnat si tu milou a lehkou atmosféru provoněnou Bali. Za mě super! Každý by si měl plnit sny..

28.10.2017 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Skvělý! Napínavá dektetivka s nabručeným a milovaným Carlem.

03.09.2017 4 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Začátek byl pro mě fakt oříšek. Vyznat se v těch postavách..V půlce mě to docela chytlo, konec i bavil ale stejně nevím, co si mám o knize ve výsledku myslet.

02.08.2017 3 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Nemám slov. Jelikož jsem milovnice zvířat, především psů a navíc mám doma zlatého retrívra, je tahle knížka dnešním dnem pro mě srdcovka. Brečíte a smějete se u ní zároveň. Milé, vtipné a klidné čtení.

27.06.2017 5 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Bylo to smutné, smutné a krásné zároveň. Na Conora a Netvora asi dlouho nezapomenu.

13.06.2017 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Co na to říct jiného, než WAU! S Joonou Linou jsem se setkala poprvé ale určitě né naposledy. Neskutečný příběh, který mě ani na vteřinu nenechal klidnou. Hltala jsem každé slovo a skoro jsem ani nešla spát abych to mohla dočíst

28.04.2017 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Autorky první kniha..Byla napínavá a čtivá. Skoro do konce jsem toho zloducha nevěděla a jen jsem tipovala. Zvraty se mi líbili ale ten konec úplně nevím..

12.04.2017 4 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Po té, co jsem viděla zfilmováné Lovci hlav, jsem chtěla dát Nesbovi šanci i v knižní podobě. Nemesis je první kniha, co jsem od Nesba četla. Postava Harryho se mi líbí. Ve výsledku ale nevím, co si mám o příběhu myslet ale kvůli Harrymu zkusím sáhnout i po dalších dílech.

29.03.2017 4 z 5


Slaďák Slaďák Philippa Rice

Milá "jednohubka". Ten název mluví za vše. V některých částech, jsem se opravdu našla a snad při každé stránce jsem se usmívala.
Jednoduše roztomilé čtení, které prostě chcete a u ilustrace se rozplynete.

09.03.2017 5 z 5