eva3695 eva3695 komentáře u knih

☰ menu

Stíny mezi námi Stíny mezi námi Martin Rousek

Tak tohle je něco... příběh Vás okamžitě pohltí. A Vy se nemůžete odtrhnout od čtení. Autor zase předvedl, jakou má skvělou fantazii. Mě úplně zaráželo, jak to je výborně propletené. No a ten konec? Ten mě dostal do kolen. To co zjistíte, Vám vyrazí dech. V knize najdete vše, co od thrilleru a hororu čekáte. Děj je napínavý a místy až mrazivý.
A krásná obálka perfektně vystihuje příběh.

27.04.2020 5 z 5


Dvojí mysl Dvojí mysl Martin Rousek

Jedná se o psychothriller, který má v sobě prvky hororu. Já osobně bych řekla, že je to spíš horor. Byla místa, kde jsem měla nahnáno, a být doma sama, tak asi umřu.
Příběh je v ich-formě, kdy Lilly vypravuje svůj šílený příběh. Musím přiznat, že právě ich forma mi ze začátku dělala problémy, ale brzy jsem si na ni zvykla. A nakonec jsem si čtení z jejího pohledu užívala mnohem víc.
Myslím, že takovou knihu jsem ještě nečetla. Rozhodně ne od českého autora. A za mě je vážně povedená. Je to něco nového a zajímavého. Má to napínavý děj, který má vše, co od tohoto žánru očekávám. Nemám co vytknout, jen musím zmínit, že konec mě dostal (v dobrém). Jako vážně jsem takový závěr nečekala

06.10.2019 5 z 5


Víš, že mi chybíš? Víš, že mi chybíš? Estelle Maskame

Tak toto je závěrečný díl série DIMILY. Nemůžu na to říct nic víc, než jen: já to čekala a doufala v takový konec. Za mě skvělý díl, i když dvojka pořád o něco vede. Jako celek to je moc milé čtení. Rozhodně si u toho odpočinete. A myslím, že se jedná o téma, které není časté. Myslím, že nevlastní sourozenci se do sebe můžou zamilovat, ale asi to jen tak někdo neustojí. Přeci jen, pořad je to rodina. Ale i přes to, jsem těm dvěma fandila až do konce.
Hlavně oba už nejsou ty děti, co byli v prvním díle, kde problémy řešili pitím, drogami a sexem. Teď se umí postavit problémům čelem a opravdu je řešit. Nejvíce to je znát u Tylera. A prostě jeho jsem si zamilovala od první chvíle. Ať už jako rebela tak jako teď rozumného muže.
Autorka nemohla tuto sérii ukončit lépe a hlavně udělala velký pokrok s postavami. Já jsem ráda, že mě první díl neodradil a dočetla jsem všechny knihy. Tímto můžu s klidným srdcem říct, že to je fajn kniha (série), a i když je to pro mladší čtenáře, já si to užila

20.01.2019 4 z 5


Podělaným navrch Podělaným navrch Becky Albertalli

Příběh o dospívající dívce, kterou trápí nejeden problém. Ať už to je postava, kluci, sestra nebo sexuální život. Přijde mi, jakoby autorka vystihla mě. Třeba se v tom najde každý, ale já si přišla, že čtu o sobě, když jsem byla v tom věku. Úplné Molly rozumím a chápu, jak se cítila. Byla jsem stejná, ale láska, a hlavně sebevědomí vše zlepší.
Autorka se umí vcítit a hlavně popsat problémy teenagerů, které je trápí. Je to velmi krásný a příjemný příběh, který se čte sám. Odpočinete si u něj a zároveň se nad ním budete zamýšlet. Protože já to vše prožívala s Molly a hrozně jsem jí fandila s Reidem. Od začátku mi přišel jako ten pravý.
Já asi nemám co vytknout. Skvělý příběh, plný lásky různé orientace, přátelství a rodinných pout.

20.01.2019 4 z 5


Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

Druhý díl ze série DIMILY je mnohem lepší, než první. Protože tam jsem byla celkem nejistá, co si o tom myslet. Teď se to však změnilo, a z příběhu o puberťácích, alkoholu a drogách, se vyklubal příjemný příběh dvou zamilovaných mladých lidí, kterým nikdo nepřeje. Oba dva hrozně dospěli a hned se to lépe čte. A prostě i já mám slabost pro Tylera. Jen mě zaskočil ten konec?! Těším se na závěrečný díl, i když malinko tuším, jak by mohl dopadnout.

20.01.2019 4 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Další kniha s osobní zpovědí člověka, který přežil veškeré hrůzy. Ale přežil a postavil se na vlastní nohy se svou milovanou. Za mě rozhodně "krásný" příběh. Samozřejmě v rámci možností, protože to, co se dělo, krásné nebylo. Jen mi to trochu přišlo místy až neskutečné. Rozhodně stojí za přečtení

08.01.2019 4 z 5


King King T. M. Frazier

Tak za mě rozhodně super kniha. Příběh byl zajímavý a ten konec??? Prostě potřebuj další díl a to nejlépe hned... Jediné co bych vytkla a proto i hvězda dolů - na mě moc vulgarismů, i když dodávali těm postavám tu image drsňáků.

04.01.2019 4 z 5


To To Stephen King

TO se mi velmi líbilo. Mělo to zajímavý příběh a celkově Kingův styl se mi líbil. Jediné co mi vadilo, bylo občas až moc zbytečných popisů a hlavně celkově obsáhlá kniha. Kdyby měla míň stran, byla by skvělá.

01.01.2019 4 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Další skvělá kniha z dílny Roberta Bryndzy. Prostě jeho knihy nejde nemilovat. Každý příběh je originální.
Tento byl zajímavý dvojitou dějovou linii, což mi přišlo zajímavé u detektivky. Sice od půlky víte, kdo je vrah, ale stejně na konci koukáte s otevřenou pusou a nevěříte tomu.

29.11.2018 5 z 5


Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

Tak Tiché lži jsou úplně z jiného soudku než Ví o tobě. Ze začátku jsem si řikala, že to je nic moc, ale bože nakonec to bylo super. Proto nesrovnávejte tyto dvě knihy! Každá jsou jiná a přes to jsou super.

21.11.2018 5 z 5


Kreativní slovník - pracovní sešit 2000 anglických slovíček Kreativní slovník - pracovní sešit 2000 anglických slovíček Tomáš Bednář

Jedná se o netradiční slovník, kde se učíte slovíčka podle obrázků, které Vám dávají smysl. Za mě to je super, protože zrovna já jsem vizuální typ. Takže snad mi ta slovíčka zůstanou v hlavě. Proto kreativní slovník doporučuji. Jedná se o skvělý projekt a ty ilustrace jsou boží ❤

20.11.2018 5 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Myslím, že Louisa si nás získala všechny svou střeštěnou povahou a stylem oblékání. Je to skvělá osoba, kterou nejde nemilovat. Po smrti Willa se změnila a už jsem myslela, že nebude jako dřív. Ale máme jí zpět, opět se do všeho pustí po hlavě, tak jak ji známe.
Pokaždé si říkám, nebude to takové jako první díl. Ne, opravdu to není jako první díl, ale je to svým způsobem skvělé pokračování. Po druhém díle jsem byla zklamaná, moc mě nebavil, ale byla jsem rozhodlá, že závěr musím mít. A nelituji! Bylo to super zakončení a snad nejsem jediná, kdo u toho bulel jako želva. Příběh plný lásky, ztráty a hlavně přátelství. To je nový a zároveň poslední díl s naší Lou.

01.11.2018 5 z 5


Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

K této knížce nemám ani co dodat nebo vytknout. Opět další kniha, která je skvělá a jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Všechny knihy mají své poslání a pejskové jsou ty nejúžasnější bytosti.

24.10.2018 5 z 5


Zlý vlk Zlý vlk Nele Neuhaus

Třeba půl knihy mě nebavilo. Bylo tam spousta jmen, dějových linek, a já se v tom ztrácela. Až od půlky se začalo něco dít a mě to chytlo. Vím, že to určitě bude pro někoho super, ale já četla lepší krimi

22.10.2018 3 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Jeden z nejděsivějších případů, které jsem letos četla. Tento případ inspektora Sullivena a tatérky Marni mě velmi chytl. Od první stránky jsem se nemohla odtrhnout, ale poslední kapitoly jsem vyloženě hltala. Prostě takhle to bylo skvělý. Moje příčky v oblasti krimi/thriller jsou velmi vysoko.

16.10.2018 5 z 5


Když jsem tě ztratila Když jsem tě ztratila Kelly Rimmer

Krásně napsaný příběh z obou pohledů - jak Lea tak Molly. Člověk zjistí jak jednu situaci vnímá muž a jak žena. A hlavně si uvědomíte, že základem fungujícího vztahu/manželství je dobrá komunikace a hlavně kompromis. Za mě skvělá kniha

18.09.2018 4 z 5


Poslední dny Rabbit Hayesové Poslední dny Rabbit Hayesové Anna McPartlin

Byla to velmi silná knížka, plná emocí a lásky. Od první chvíle víte, jak to skončí a stejně Vám ukápne nejedna slza. Pro mě to byla velmi krásná kniha, i když smutná. Ale i přes tak hrozné téma, jste se museli smát. Protože si to situace žádala. Během krátké doby jste se seznamili s rodinou Rabbit a jejím životem. A přirostla Vám k srdci.

12.09.2018 5 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Děj byl zajímavý, a skvěle zamotaný. Popis krajiny byl skvěle vystižený, ale občas až moc dlouhý. Občas jsem měla chuť to přeskočit. Možná proto se mi do toho čtení nechtělo.
Ale jinak můžu s klidným srdcem říct, že to byla detektivka se vším všudy.

07.09.2018 4 z 5


Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

Humorný román, který je ideální jako odpočinkové čtení. Nic hlubokomyslného tam nenajdete. Mě tedy vytáčela svým chováním Ema, ale úplně šíleně. Hlavně ze začátku, ke konci se to trochu snížilo. I tak mě to úplně nenadchlo. Ale kvůli tak otevřenému konci jsem rozhodlá, že si pokračování přečtu. Chci vědět jestli se Ema dá do pořádku nebo bude pořád tak sebestředná. Nechci tím ale říct, že to je špatná kniha. Já po ní sáhla díky pozitivním ohlasům. Jen mě prostě nesedla.

01.09.2018 3 z 5


Replika Replika Lauren Oliver

Oba příběhy mě bavily stejně. Četla jsem je odděleně a myslím si, že kdybych to četla po kapitolách, bylo by to ještě lepší. Takhle mě ze začátku příběh Lyry moc nebavil, ale nakonec musím říct, že to bylo super. Knížka jako celek je skvělá. I když tohle zrovna není můj žánr, musím říct, že se to četlo dobře. Bylo to psané tak, že Vám kapitoly utíkaly. Jsem zvědavá jaký bude další díl, protože konec mi přišel dost otevřený. Jak to vlastně bude s Gemmou a rodiči? A co Lyra s Orionem (číslo 72, Lyra mu dala jméno)?

23.08.2018 4 z 5