DJANKA DJANKA komentáře u knih

☰ menu

Přežila jsem Přežila jsem Immaculée Ilibagiza

Už dlouho mě žádná knížka tak "nedostala". Příběh je to neskutečně krutý, ale je i plný naděje a víry. Ač sama věřící nejsem, přesto mě napadlo - že by tam nahoře snad opravdu někdo byl a takto nás zkoušel? Immaculée je neskutečně silná žena a přesně jak ona nechtěla uvěřit, tak i já si říkala, jak je to možné? Vždyť přeci svět už toto zažil, jak může dopustit, aby se to opakovalo? Knížka rozhodně stojí za přečtení.

06.10.2022 5 z 5


Děti unesené navždy Děti unesené navždy Kamil Miketa

Neskutečné. Když pominu to, jak se k sobě chovají lidé, kteří spolu mají dítě, tak je prostě neskutečné jak se chová stát - úřady, policie, jak nikoho nic nezajímá. Je to k pláči. Už je to několik let, chci věřit, že v současné době by vše probíhalo jinak.

20.04.2022 4 z 5


Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

No, žádná sranda to není. Člověk by matce Davida nejraději poradil, že takto přeci už ne, už znovu ne......, ale člověk v její situaci není a proto neví jak by se sám zachoval. Snad mě nikdy nic takového nepotká.

13.04.2022 4 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Tuto knížku jsem si vybrala do čtenářské výzvy. Vůbec jsem nevěděla co od ní mám očekávat a musím říct, že mě příjemně překvapila. Zpočátku možná trochu zmatené, ale postupně všechno do sebe zapadalo a bylo to velmi milé a příjemné čtení.

13.04.2022 4 z 5


Madeira Madeira Rolf Goetz

Super průvodce. Kdo chce na Madeiru, pro toho je tato knížka nezbytností. A Madeira rozhodně stojí za návštěvu.

13.04.2022


Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

V příběhu je popsán život s Aspergerovým syndromem. Někdy se člověk nad něčím musí pousmát, ale k smíchu to rozhodně není. Je to hodně složitý svět pro všechny zúčastněné. Knížka stojí za přečtení.

13.04.2022 5 z 5


Slzy otců Slzy otců Eva Bacigalová

Smutné, moc smutné ..... je mi líto všech dětí, které něco takového prožívají.

13.04.2022 5 z 5


Spratek Spratek Torey L. Hayden (p)

Tak tahle knížka mě dostala. Myslím, že z hlavy ani srdíčka ji hodně dlouho nepustím.

13.04.2022 5 z 5


Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Zajímavé téma velmi čtivě napsané. Příběh je vyprávěn z pohledu dvou postav. S tím mám někdy problém, u této knížky jsem však hltala vyprávění obou těchto postav. Rozhodně doporučuji k přečtení.

13.04.2022 5 z 5


Bílá vydra Bílá vydra Josef Kutík

Knížku jsem četla už kdysi v mládí a byla jsem nadšená. A i dnes po tolika letech jsem si příběh užila a hltala stránku za stránkou. Přenesla jsem se tam do té velké dálky, do krutého mrazu, do krásné přírody a prožívala život s Bílou vydrou. Moc jsem si to užila.

06.01.2022 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Až tuhle knížku vezmete do ruky a začnete číst, tak ji odložíte až s poslední přečtenou stránkou. Dřív to prostě nedokážete.

15.09.2021 5 z 5


Konečná diagnóza Konečná diagnóza Arthur Hailey

Ze začátku jsem se ztrácela ve velkém množství jmen. To ale netrvalo dlouho a pak už jsem si jen užívala super čtení.

13.09.2021 4 z 5


Přej mi domov Přej mi domov Kay Bratt

Upřímně, začátek mě vůbec nebavil. Přišlo mi to jako školní sloh a takové nijaké. Byla jsem na dovolené a kdybych měla s sebou jinou knížku, tak tuto bych určitě odložila. Ale jelikož jsem jinou neměla, tak jsem přeci jen vydržela a někde asi za polovinou mě to i začalo bavit.

13.09.2021 3 z 5


Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

Ale jo, jako oddechovka se to četlo celkem dobře. Ale další díly asi zatím číst nebudu.

13.09.2021 3 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Tak toto je hodně čtivá knížka. Člověk nechápe, že jedna žena mohla toto prožít a i přesto všechno, že to nevzdala a zůstala v ní naděje a touha pomáhat ostatním. Velmi silná žena a velmi silný příběh.

13.09.2021 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Překrásný příběh.

13.09.2021 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Moc jsem se těšila na moji první knížku od této autorky. Začátek super, to jsem stránky jen hltala. Ale jakmile se příběh dostal do současnosti, prostě mě to nějak přestalo bavit a už jsem to chtěla mít dočtené. Možná jen můj problém s tím, že když má knížka takto vysoké hodnocení, prostě čekám, že budu číst s pusou dokořán....... to se ale bohužel nestalo. I tak určitě ještě nějakou další autorčinu knížku zkusím.

13.09.2021 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Tak to byl mazec. Hltala jsem jednu stránku za druhou a nemohla knížku odložit. Paní Mornštajnová píše velmi čtivě. Listopád a Hanu dávám na stejnou příčku a to z jejích knížek na tu nejvyšší. Rozhodně doporučuji k přečtení.

09.09.2021 5 z 5


Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Příjemné, milé čtení. Taková oddechovka. Kdo má rád zvířata, určitě doporučuji.

07.09.2021 4 z 5


Mezi světy Mezi světy Lucie Výborná

Nádherná knížka. Myslím si ale, že asi nebude pro každého. Lucka je neskutečně silná žena, která si žije svůj sen. Moc jí to přeji a trošku jí to závidím. Velký obdiv i její rodině, asi není úplně jednoduché být jejím manželem a její dcerou :) Knížka je to úžasná. Nehltala jsem ji jako jiné knížky, kdy chci vědět jak bude příběh pokračovat. Četla jsem ji pomalu a vychutnávala si každé slovo i myšlenku.

14.07.2021 5 z 5