Desire_Lydon Desire_Lydon komentáře u knih

☰ menu

Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije Meg Cabot

Velmi příjemná kniha. Původně jsem si myslela, že bude o něčem trochu jiném, ale ani mně to tak nevykolejilo a kniha se mi líbila. Nebyla nijak třeskutě vtipná, ale nesla se na takové příjemně vtipné vlně. A nejednou jsem se nahlas zasmála, protože těch absurdních situací bylo opravdu hodně. Heather mi přišla velmi sympatická, takové třeštidlo. Konec jsem nečekala tak akční... ale jsem spokojená! :)

19.12.2014 4 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Z prvního dílu jsem byla nadšená. Druhý díl se mi líbil méně. A třetí díl mně dokonale zklamal.

Změna skruktury příběhu v tom, že je kniha psána z pohledu dvou hlavních hrdinů, je špatná. Ne ten nápad, ale zpracování. Bez nadpisu v kapitole bych nedokázala rozlišit, jestli mluví Tris a nebo Tobias. A tím pádem se Tobias dost změnil. Už to nebyl ten nebojácný hrdina, kterého si zamilovala pravděpodobně každá holka v 1. dílu. Přiznejme si to, každý spisovatel má nějakou slabinu. Ne všichni dokážou napsat knihu (nebo část knihy) z pohledu muže tak, aby působila realisticky (v porovnání s předchozími díly).

Celé vysvětlení společnosti bylo logické, ale těžko uvěřitelné. Nebylo vyloženě špatné, jen jsem v některých částech měla pocit, že je to celé vymyšlené jenom kvůli poslednímu dílu. Kniha mně hodně nebavila, některé části byly sice akční, ale většinou nuda, nezáživné, nicneříkající. Myslím, že nebylo nutné zabít takové množství postav. Teď nemyslím tu, kterou si myslíte, že myslím (nechci spoilerovat), ale především vedlejší postavy. Bylo mi té postavy líto, ale zas až tak mně ten konec nešokoval. Spíš by bylo divnější, kdyby vše skončilo dobře aka "žili spolu šťastně až do smrti".

04.12.2014 2 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kouzelná knížečka. Ačkoliv jsem ji přečetla za chvilku, zanechala ve mně hluboký čtenářský zážitek a není pochyb o tom, že se k zase někdy vrátím. Opravdu krásná kniha.

04.12.2014 5 z 5


Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Tato kniha patří k těm vydařenějším z žánru "dívčí romány". Kniha mně hodně bavila a četla se skoro sama. Líbí se mi, že se odehrává z Paříži, což je velmi romantické město, do kterého bych se sama chtěla podívat. Ale míra romantiky je ještě únosná i běžnému čtenáři. Zvlášť scéna, kde je St.Clair opilý moc romantická nebyla :D Když už jsme u těch postav, ty se mi líbily. Mezi Annou a St.Clairem bylo takové to správné napětí, roztomile se pošťuchovali a zároveň si ze sebe utahovali. A konec byl předvídatelný. Nebyl by to správný dívčí román, kdyby to neskončilo tak, jak to skončilo. Ale i tak se mi kniha líbila a doporučuji jí dál jako zábavný víkendový příběh :)

02.11.2014 4 z 5


Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Na knihu jsem se moc těšila. Sleduju totiž seriál, který mně moc baví... ale kniha mně zklamala. Nějaké odlišnosti se seriálem tu byly, ale to by mi zas tak nevadilo. Seriál je mnohem napínavější. V knize jde jen o vztahy, vztahy, vztahy a pro změnu vztahy. To jsem fakt nechápala. Tak oni jsou po tolika letech zpátky na zemi, neměli by se spíše starat o to, jak přežijí, kde si opatří jídlo a podobně, místo toho, aby se zaobírali tím, čí srdíčko je zlomené a kdo se s kým líbal?! Chápu, že je tato kniha určená převážně náctiletým (do téhle kategorie taky ještě pořád spadám), ale to neznamená, že to nemůže být seriózní sci-fi kniha (sci-fi, nikoliv romance). Této knize je velmi podobná série Loď mezi hvězdami, která se mi líbila mnohem více. Začátek knihy byl docela matoucí a pro čtenáře, který není obeznámen se seriálem, to může být šok. Vyprávět příběh hned z pohledu 4 postav? Mám dojem, že si autorka ukousla příliš velké sousto. Ale nakonec to nebylo tak zlé, alespoň jsme viděli příběh z několika pohledů. Knize ale nemůžu upřít čtivost. Asi proto dávám 3 hvězdičky.

31.10.2014 3 z 5


Proměna Mary Dyerové Proměna Mary Dyerové Michelle Hodkin

Skvělá kniha. Možná o ždibíček, ale fakt o ždibíček horší než první díl. Ale pořád výborné čtení. Možná v tomto díle není tolik akce (až na konec), ale zato se dozvídáme něco o postavách, především o Maře. Kniha je psána velmi poutavě a stránky ubíhají jedna za druhou. Konec je pěkný cliffhanger a stále jsem ho tak nějak nerozdejchala... už aby tu byl 3.díl! :)

27.10.2014 5 z 5


Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Pokračování nebylo špatné, ale stejně tak jako pár dalších lidí si myslím, že to prostě mělo skončit 3. dílem, který se zdá být celkem uzavřený. Nevím jak vy, ale na této knize lze vidět, co se může stát, když ji uměle prodloužíte. Knize nemůžu upříst čtivost, to v žádném případě, ale dobrá kniha by také měla mít nějaký děj. Podle mého názoru se celý tento díl točil jen a jen kolem vztahů a ničeho jiného. Sice jsme poznali pár nových postav, bez kterých se další díly zřejmě neobejdou, ale celé to byla strašná komedie točící se kolem nesmyslů. Ale pořád se ta komedie dobře čte, kniha je i na absenci děje celkem zábavná... takže slabší 3 hvězdičky.

27.10.2014 3 z 5


Poslouchej! Poslouchej! Sarah Dessen

Po zklamání autorčinou předchozí knihou Ukolébavka, jsem se rozhodla jí dát druhou šanci. A musím říct, že tato kniha patří k nejlepší v žánru "dívčí romány", kterou jsem kdy četla. Některé pasáže mně bavily více než jiné, ale tak to je skoro u každé knihy. Ale celkově jsem se u ní nenudila, děj měl spád, ale také určitou hloubku. Nejvíc se mi na knize líbilo to, že nebyla jen o vztahu mezi klukem a holkou, ale také o rodině, přátelství, pokusu napravit své chyby, být lepší... Owen byl úžasný, ale jak už bylo řečeno, škoda, že takových kluků moc nepotkáte. Musím přiznat, že jsem moc nepobírala ten sport někde v 3/4 knihy mezi Annabel a Owenem, vůbec jsem nechápala, proč Annabel udělala to, co udělala a přišlo mi to trochu umělé. Asi by to šlo i jinak. Každopádně se mi kniha hodně líbila a až budu doporučovat dívčí román, budu jmenovat Posouchej!.

14.10.2014 5 z 5


Dívka se sněhem ve vlasech Dívka se sněhem ve vlasech Ninni Schulman

Kniha se mi moc dobře četla. Na začátku bylo přeskakování mezi postavami trochu matoucí, ale pokud pozorně čtete a nepřeskakujete odstavce, nemáte problém se po pár desítkách stránek orientovat. Nakonec jsem se do knihy tak začetla, že mi dělalo problém se od ní odtrhnout. Je to výborná detektivka v promyšleným příběhem, ze kterého mi v některých chvílích běhal mráz po zádech. Jsem vážně nadšená a těším se pokračování

03.10.2014 5 z 5


Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Tahle kniha byla dokonalá. Velmi oceňuju originalitu příběhu a autorčinu fantazii. A také to, jak dokázala vodní koně popsat. Nádherní a nebezpeční. Ze začátku jsem si myslela, že dostihy budou delší a bude jim věnována větší část než přípravě, ale i tak mně kniha bavila a nezklamala. Taky se mi líbil popis atmosféry ostrova a drsný život obyvatelů ostrova Thisby. Právě ta jedinečná atmosféra dělá knihu vyjímečnou. Postavy byly propracované, oblíbila jsem si Šotka (ta přezdívka na ní vážně sedí), ale i Seana. Vztah mezi nimi byl takový nenásilný, žádná láska na první pohled a právě to se mi líbilo. Nejen hlavní hrdinové, ale i Corr a Dove mi přirostli k srdci. Někdy se zdálo, že jsou to taky lidé a ne koně. Konec byl nádherný.

27.08.2014 5 z 5


Temnou chodbou Temnou chodbou Lois Duncan

Mně se náhodou líbilo i podání. Kniha mi přišla hodně poutavá, hlavně ten konec. Občas se mi to zdálo trochu překombinované, ve výsledku ale pěkná kniha. I když spíše oddechová četba, nečekejte žádný super horor, u kterého se budete bát. Konec mi sice přišel trochu useknutý, ale i tak si myslím, že to bylo pěkná kniha.

26.08.2014 4 z 5


Oškliví Oškliví Scott Westerfeld

Nápad byl rozhodně dobrý. Neotřelý, originální. Takže na tohle palec nahoru, ale některé pasáže mně nudily. Hlavně ty před útěkem do Kouře. Ovšem je vidět, že autor zas tak velkou fantasii nemá - Uglyville a New Pretty Town? Originalita chybí. Navíc mně hrozně štval špagbol a švedkned. To jsem myslela, že knihu zavřu a zahodím. Nevím, jestli budu číst i další díly. Mám z ní takové rozporuplné pocity, takže ještě uvidím...

24.08.2014 3 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Dokonalá. Opravdu se mi tato kniha líbila. Probudit se každý den v těle někoho jiného - jaké to asi je? Já si to osobně neumím ani představit. Ale A se jeví jako silný jedinec, který to zvládne. Ostatně, musí to zvládnout. Ale když se zamiluje? To teprve začíná ta pravá jízda. Zdá se sice, že je každý den stejný v tom, že vstane, zjistí kde bydlí a jak daleko je to k Rhiannon, ale v něčem to je jiné. Je to tím, že každý člověk a jiný a má jiný charakter, čímž se kniha stává neskutečně poutavá a zajímavá. Najdeme tam i nějakou hlubší myšlenku, což se mi líbí. Konec jsem rozhodně nečekala, na mně to bylo moc rychlé a musela jsem si těch pár posledních stran přečíst ještě jednou, abych to vstřebala. Krásná kniha, doporučuji.

20.08.2014 5 z 5


Iluze Iluze Aprilynne Pike

Proč mám pocit, že tato série míří do horoucích pekel? S každým dílem je to o něco horší a horší. V tomto dílu se vůbec nic nedělo. Přijde mi to jako nastavovaná kaše. Řeší se jenom vztahy týkající se milostného trojúhelníku + něco o Yuki. Což mi ale, na druhou stranu, přišlo jako zajímavá zápletka. Musím říct, že kniha je hodně čtivá a napsaná velmi lehkým stylem, který se dobře čte. Sice mně přestala štvát Laurel, ale oba kluci se chovají jako pitomci. Tamani především. Ale Davida taky nemám ráda. Přijde mi to celé takové o ničem. Doufám, že poslední díl bude, alespoň v rámci možností, akčnější a všechno se to nějak zakončí.

30.07.2014 2 z 5


V pasti V pasti Michael Northrop

Škoda. Opravdu velká škoda a zklamání. Námět mně zaujal, kvůli tomu jsem si přeci knihu půjčila z knihovny. Nevím, měla jsem představu, že půjde o něco víc než o to, že jim bude zima. Pravda, na konci někdo zemřel, ale to autor nemusel prozrazovat. Spoilerovat si vlastní knihu je totiž hrozný nesmysl a zbytečnost. Některé pasáže mi přišli zajímavé, jiné dost nudné a nereálné. Spíš jsem čekala, že jim půjde o holý život, nebudou mít co jíst a třeba se začnou jíst navzájem - i když je to trochu extrémní (souhlasím s Knihoholkou). Celkově mi přišla kniha dost o ničem, napětí žádné, postavy taky nebyly extra propracované. Škoda, takový zajímavý námět...

11.07.2014 2 z 5


Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Ale jo, bylo to dobré. Takové zvláštní, neotřelé. Už jen tím, že je hlavní hrdina kluk (a autorka je žena), vybočuje tato kiha z řady fantasy knih podobného rázu. Začátek byl pro mně trochu zmatený, ale to asi pro každého. Nejvíc mně bavila asi ta část, kde Nathan vypráví o své rodině a o životě s ní. Potom to bylo sice o něco napínavější, pro mně ale ne už tolik zajímavé. Líbilo se mi také to, že se autorka moc nepatlá s popisováním okolí. Ale zase to nebyl strohý text. Nathan je bezpochyby zvláštní a jedinečný kluk a nejenom tím, že je napůl bílý a napůl černý. Ty jeho myšlenky byly čas od času zajímavé. Je zlý nebo hodný? To je jako s tebou číší - je poloprázdná a nebo poloplná? Záleží na tom, z jakého úhlu se díváte. Kdybych knihu měla hodnotit jako celek (což samozřejmě dělám vždy), je to spíš takový průměř. Některé části mně obzvláště chytly, jiné mně moc nebavily a nebo mi přišly hodně zvláštní... ovšem do dalších dílů se pustím.

11.07.2014 3 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Úžasné. Takovou knihu jsem dlouho hledala a konečně jsem ji našla. Skvěle napsaná a hlavně strašně čtivá. Je až neuvěřitelná, v jakým podmínkách musela Lina, její rodina a přátelé přežívat. Myslím, že kvůli tomuto by si měl každý knihu V šedých tónech přečíst, aby si uvědomil, v jakém žije luxusu. Nejhorší na tom je, že tyto hrůzy se opravdu děly. Buďme rádi, že žijeme tam, kde žijeme.

30.06.2014 5 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Oproti předchozímu (vlastně předchozím dvoum dílům) pociťuji výrazné zlepšení. Tato kniha byla opravdu nabitá akcí a vůbec jsem se u ní nenudila. Tedy, druhá polovina byla o něco lepí než ta první. V první části mně opravdu štvala Clary, to její neustálé fňukání (,,Za minulý měsíc jsem umřela už skoro desetkrát!") bylo opravdu protivné. Sice si sebe v této situaci nedokážu ani trochu představit, ale toto mně vážně vytáčelo. Řeklo to více postav v knize (!), vždycky udělá to, co ona chce a nemyslí na následky. I když bez ní by kniha asi nebyla taková, jaká by byla. Dalším mínusem je absolutní předvídatelnost. (Spoiler!!) Hlavně v té části, kdy Clary sáhne černovlasému Sebovi rukou do vlasů a na konečkách prstů ji ulpí něco černého. Jů, co to asi budéé? To snad muselo dojít každému. Vlastně jsem jeho identitu více jak z poloviny odhadla, proto jsem na konci knihy nebyla tolik překvapená. Alespoň co se týče Seba. Kniha končí, narozdíl od předchozích dílů, dost uzavřeně, zdá se, že zlo je zažehnáno. Aby ne, původně měla být tato série jen trilogie. Tak uvidíme, co přijde příště. Snad mně Cassandra Clare nezklame :)

20.06.2014


Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Došla jsem asi do 40. stránky a stále nevím, o čem kniha vlastně je. Takže odkládám a uvidíme později...

02.06.2014


Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Bezvadné ukončení série. Musím říct, že tento díl mně asi bavil nejvíce. Opravdu jsem se nemohla dočkat závěrečného rozuzlení a odhalení vraha (i když některé komentáře tady na DK mi to zkazily...), proto jsem hltala stránku za stránkou. Byla doopravdy napínavá a ani na chvíli jsem se nestihla nudit. Pravda, závěr byl trochu nedotažený, ale doufám, že se to (alespoň s Adrianem) nějak dořeší v Pokrevních poutech, které snad už brzo začnu číst :)

02.06.2014 5 z 5