Poslední oběť
kniha od: Richelle Mead
KoupitKoupit eknihu
Vražda. Láska. Zrada.
A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy.
Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív…
Série | Vampýrská akademie / Upírska akadémia 6. |
Žánr | Fantasy, Pro děti a mládež, Dívčí romány |
Vydáno | 2011, Domino |
Orig. název | Last Sacrifice, 2010 |
více informací... |
Komentáře (165)
Kniha Poslední oběť

Skvělé zakončení. Jsem opravdu spokojená. Není zde nouze o nové zvraty, vzrušení, boj ani lásku. Dimitrij s Rose si k sobě opět díky jejich společné cestě hledají cestu. Lissa bojuje o právo být královnou a mezí tím vším se všichni snaží odkrýt skutečného vraha. Nádhera.

Poslední díl je z celé série nejlepší. Stránky mi letěly pod rukami neskutečnou rychlostí. Autorka dávkovala akci a oddechy s takovou mistrností, že jsem se nemohla odtrhnout, protože se pořád dělo něco, co mě upřímně zajímalo.
Autorka dobře zná své čtenáře, sdělovala nám vše, o čem jsme toužili číst.
Byla jsem ale moc ráda, že se celá série neskončila obrovským šťastným koncem (jenom takovým přiměřeně velkým), spoustu se toho pokazilo, spoustu toho Rose nemůžu napravit, i když se její život vrátil k normálu.
Vývoj postav byl jemně vykreslován a nikdo nezůstal stejný, nikdo nezůstal dokonalý. To umím ocenit.
Je mi líto, že spousta lidí nad touto sérií mávne rukou, protože jsou v ní vampýři. Je napsána skvěle a dokonale se vymaňuje z braku, který se o svět upíru také snaží (marně).

Skvělý zakončení série. Akademie je fakt boží. Určitě se k ní někdy vrátím a těším se až si přečtu pokrevní pouta. Poslední díl byl fakt dobrej. Bylo to napínavý, chvílemi opravdu hodně, a byly tam super zvraty. Vražedkyně jsem odhadla až když to bylo skoro jasné a to jsem nečekala. Rose i Dimitrij jsou prostě krásnej pár. Dopadlo to moc hezky a bylo to prostě příjemný čtení. Celkem 4/5*
Jinak nejlepší ze série je pro mě Stínem políbená (už jen ten název je nádhernej)

Zbožňuju sérii Upirská akademie. O upírech je toho napsaného již spousta, ale tato série má spousty originality a dá se číst v každém věku. Je tam i pro mě originální milostná linie (alespoň v něčem).

záběr skvělé série, ke kterému jsem měla pár výhrad (a ty se točily především kolem toho, že autorka příběhové linie neuzavřela, kvůli plánovanému spinoffu - který mě osobně vůbec nezaujal, protože jak byl Adrian geniální vedlejší postava, tak jako hlavní už nefunguje), ale ve výsledku jsem spokojená

Vampýrskou akademii jsem četla už před lety a tenkrát mě opravdu uchvátila, upíří ságy teprve začínaly, takže to pro mě bylo něco nového:-) Rose byla skvělá, moc jsem si jí oblíbila. Celou sérii jsem hltala a prioritně bych ji doporučila věkově náctiletým, ale myslím, že neurazí ani starší fanoušky:-)
Štítky
upíři pro dívky přátelství falešná obvinění pro dospívající mládež (young adult)
Autor a jeho další knihy
- Smaragdové more 2019
- Vampýrská akademie 2009