Poslední oběť
kniha od: Richelle Mead
KoupitKoupit eknihu
Vražda. Láska. Zrada.
A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy.
Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív…
Vampýrská akademie / Upírska akadémia 6.
Žánr:
Literatura světová, Fantasy, Pro děti a mládež
Vydáno: 2011, Domino
Last Sacrifice, 2010
Komentáře (172)
Kniha Poslední oběť

(+ SPOILER) Krásně ukončené, s touto sérii jsem stravila hodně času, mrzí mě že je konec. Určitě budu číst další knihy od spisovatelky.
Jsem neskutečně ráda že Soňa a Michail jsou zase spolu. Taktéž Roza a Dimka. I když mi je líto Adriana, ale vím že si někoho najde.

Dej posledniho dilu se mi zdal dost předvídatelný. Zaver odpovida tomu, že je to četba pro mlade.

(+ SPOILER) Docela pěkné zakončení celé série, ovšem značně předvídatelné a na závěr dokonce samo ukazuje na všechny ty otevřené konce. Což má zřejmě čtenáře navnadit na navazující sérii, ale na tu se já nechystám, jaksi mě to neláká. A Adriana mi bylo líto.

No hurá, konečně jsme se ve finále dostali také k něčemu jinému než pouze milostnému životu hlavní hrdinky. To, jakým směrem se kniha ubírala, bylo pro mě překvapivé. Napětí a akce nechyběly a celkově to byl velmi zdařilý poslední díl ze série. Na plný počet hvězdiček to pro mě sice nemá, ale i přesto se jedná o poměrně zdařilý kousek, který ubíhal rychle a četl se sám. Nějaký čas jsem s hlavními postavami přeci jen strávila a budou mi chybět.

(+ SPOILER) Bylo by to dokonalé kdyby mě tak neštvala Rose. Nechápejte mě špatně, já Rose miluju ale jak se chovala k Adrianovi? To si nezasloužil. Doopravdy mi to hodně vadilo. I když jsem samozřejmě ráda že Rose skončila s Dimitriem protože prostě patří k sobě. Dimitri je BŮH. Celkově to je úchvatná série a určitě se pustím do Pokrevních pout protože mě hrozně zajímá příběh Adriana. A vůbec by mi nevadilo kdyby dala autorka větší prostor Christianovi.

Skvělé zakončení série! Tuto sérii jsem objevila teprve loni a jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. I několik měsíců po dočtení na knížky vzpomínám, což se mi nestává tak často.
"Člověk se někdy zaměřuje jen na detaily a uniká mu celkový obraz. Nejde jen o tvoje šaty nebo vlasy. To ty. Ty celá jsi krásná. Tak krásná, že mě to až bolí."
5*/5*

Skvělé zakončení. Jsem opravdu spokojená. Není zde nouze o nové zvraty, vzrušení, boj ani lásku. Dimitrij s Rose si k sobě opět díky jejich společné cestě hledají cestu. Lissa bojuje o právo být královnou a mezí tím vším se všichni snaží odkrýt skutečného vraha. Nádhera.
Štítky
upíři pro dívky přátelství, kamarádství falešná obvinění pro dospívající mládež (young adult) útěk láska vězení, věznice
Autor a jeho další knihy
2019 | ![]() |
2009 | ![]() |