Daffodila Daffodila komentáře u knih

☰ menu

Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

Od autorky jsem četla již Rosiin sladký krámek snů a ten mě přivedl k Ostrovu. Z předchozí knihy jsem byla nesmírně nadšená, ovšem Ostrov provázelo během celého čtení lehké zklamání. Nikoliv však zásluhou autorky - příběh se mi líbil - ale kvalitou českého vydání. Musím říct, že takhle odfláknutou knihu od Arga jsem snad ještě v rukou neměla. Oproti předchozím dvěma knihám je zde jiná překladatelka i korektorka a myslím, že to knize hodně ublížilo. Škoda. Snad jen - nekupovat, raději půjčit v knihovně.

19.08.2016 3 z 5


Fulmaya Fulmaya Dorota Nvotová

Naprosto dokonalá kniha, která mě okouzlila prostořekostí a lidskostí, se kterou je psaná. Dorotka je sama o sobě dost "svá", takže nemusí sednout každému, ale mně tahle "šiblá vychrtlina" prostě přirostla k srdci. Za mě jeden z nejlepších čtenářských zážitků.

http://nest-full-of-daffodils.blogspot.cz/2014/09/kvet-lasky.html

21.09.2014 5 z 5


Anna Anna Jostein Gaarder

Nemohu si pomoci, ale tahle kniha na mne působila jako "grínpísácký manifest". Pro mě osobně to bylo celé pojaté až příliš zfanatizovaně - nevím jak na ostatní, ale na mě nátlak a hrozivé mávání prstem před obličejem prostě neplatí a spíš mě odradí, než aby mě přimělo k zamyšlení.

03.09.2014 3 z 5


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Konec prokrastinace přináší spoustu velkých myšlenek zabalených do jednoduchých kroků. Je to přítel, který vám poskytne cenné rady. Přítel, který vám podá pomocnou ruku, když nevíte, za který konec uchopit svůj "úkoly zavalený život". Přítel, který vás nasměruje na cestu, jenž by nemusela být tak chaotická. Ovšem jít už po ní musíte sami.

http://nest-full-of-daffodils.blogspot.cz/2014/07/jak-zkrotit-slona-zahnat-krecka.html

15.07.2014 5 z 5


Králova dcera Králova dcera Sandra Worth

Skvěle napsaná kniha. Tohle dílo se mi četlo moc dobře, nenudila jsem se. Jsem velmi mile překvapena a ráda bych si přečetla i druhou knihu této autorky. :)

10.04.2014 5 z 5


Křižovatky Křižovatky Wm. Paul Young (p)

Skvělá kniha. Hlubokomyslné, hřejivé a duši hladící dílo.

11.03.2014 5 z 5


Smrt přichází do Pemberley Smrt přichází do Pemberley P. D. James (p)

Nevím, jak moc budou nadšení čtenáři, kteří hledají detektivku (já osobně se mezi čtenáře detektivek neřadím, a toto dílo asi nebude úplně typické), ale já jako nadšenec J. Austenové jsem byla z knihy nadšená. Autorka "navazovala a brala si" z díla Austenové velmi citlivě.

26.02.2014 5 z 5


Mysl je mocný lékař Mysl je mocný lékař Lissa Rankin

Jsem knihou naprosto nadšená! Myslím, že by si jí měl přečíst každý doktor, se kterým jsem kdy přišla do styku (včetně těch ostatních). Každý člověk, který trpí nemocí a pořád heká, že mu doktoři nepomůžou i Ti, kteří mají už nakročeno "správným směrem". Rozhodně jsem ji nečetla naposledy a díky vyšší síle, že jí mám ve své knihovně.

11.02.2014 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Tak tedy, na tuhle knihu jsem se velmi těšila a nutno přiznat, že její hodnocení je značně ovlivněno mým nadšením z knihy "Než jsem tě poznala".
Po přečtení přiznávám, že jako celek kniha a její příběh není vůbec špatný, ale, ALE... Dost mě rušil překlad, začátek byl plný nevhodně zvolených, divných tvarů slov. Přeskakování v časových rovinách se zvládnout dalo, i když občas jsem se musela vrátit na začátek odstavce, abych si "utřídila", kde že tedy jsem. Pokud bych se na knihu měla dívat po "kouscích", není to zkrátka úplně to pravé ořechové.
Kniha "Než jsem tě poznala" je jednoznačně daleko lepší - měla větší spád, lepší čitelnost. Určitě "Poslední dopis" není špatná kniha, ale plný počet jí rozhodně dát nemohu.

29.01.2014 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Má první zkušenost se "Severskou krimi". Musím říct, že mě kniha mile překvapila. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na "obšírný" styl psaní, ale když jsem mu přivykla, vtáhlo mě to do sebe.
I když musím přiznat, že mám asi docela "křehkou duši", takže raději sáhnu po něčem, co ve mě tolik nevzbuzuje deprese a vnitřní strach.

23.01.2014 4 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Báječně děsivá kniha! Četla jsem ji jedním dechem, mám pocit, že jsem se fyzicky ocitla na americkém Jihu. Jsem člověk, který soudí lidi dle chování, nikoliv barvy pleti a občas jsem si říkala, že o, co se odehrávalo muselo být tak děsivé, že s to ani nedokážeme plně představit.
Každá odlišnost lidi vždy děsila a děsí a je smutné, že se stále - i v dnešní době - najdou lidé, kteří jsou schopni odlišnost trestat.

"V tomhle městě každý spí, a to ve všech směrech."

08.01.2014 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Pan Green mě opět nezklamal. Knihu jsem našla (na své přání) pod stromečkem a chytla mě stejně jako "Hvězdy nám nepřály". Řekla bych, že tento autor se zapíše mezi mé oblíbené. Jeho styl psaní mi vyhovuje. I zde dokázal krásně vystihnout hořko-sladkost mládí a opepřit (nebo spíše přidat přesné množství cibule, aby se mi v očích objevily opět slzy) stylem sobě vlastním. Já jsem velmi, ale velmi spokojená.

28.12.2013 5 z 5


Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Kniha s roztomile dětským přebalem, avšak silným příběhem. Melancholické dílko.

25.12.2013 5 z 5


Utajená obrazárna Utajená obrazárna Maryrose Wood

Bohužel jsem od druhého dílu čekala trochu více. První díl mě mile naladil, ovšem doufala jsem, že dvojka mi toho dá víc, než jen spoustu otravných náznaků. Ale pořád si uvědomuji, že jde o knihu pro děti a mládež. Ale stejně.

19.12.2013 3 z 5


Princezna z Nemanic Princezna z Nemanic Hedwig Courths-Mahler

Knihu jsem jako malá holka objevila v babiččině knihovně. Byla to malá, ošoupaná knížečka v modrých deskách. Vypadala, že se každou chvíli rozpadne, někdo ji asi četl často. I já - po prvním přečtení, kdy mě tahle kouzelná knížečka chytla za srdce, jsem se k ní ráda vracela pokaždé, když jsem byla u babičky na návštěvě.

12.12.2013 5 z 5


Zvláštní smutek citronového koláče Zvláštní smutek citronového koláče Aimee Bender

Z téhle knížky jsem lehce rozporuplná. První část, zvaná "Jídlo", se mi velmi líbila. Ovšem zbytek knihy už mi přišel takový prazvláštní. I když konec se mi, svým způsobem, opět líbil. Vysvětlení mizení bratra Josepha je sice lehce přitažené za vlasy - ale to poznání pocitů z jídla také, takže co. Celkový dojem není tak úplně špatný, i když jsem čekala něco trochu jiného.

30.11.2013 4 z 5


(Ne)obyčejný kluk (Ne)obyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Dostala jsem přesně to, co jsem od knihy čekala a ještě trochu víc. Čtivě a citlivě, zároveň s humorem, psaná kniha.

24.11.2013 5 z 5


Když byl bůh králík Když byl bůh králík Sarah Winman

Občas jsem se na stránkách trochu ztrácela (hlavně ve vyprávění z dětství), ale kniha a její příběh se mi líbily. Postava Arthura na mě udělala asi největší dojem. Pro mě milá a příjemná knížka.

24.11.2013 4 z 5


Odveď mě domů Odveď mě domů Julie Kibler

Zajímavě vyprávěný příběh lásky, která nebyla chápána okolím. kvůli rasové nesnášelivosti. Dost mě pobuřuje, když někdo odsuzuje jiné kvůli barvě pleti. Ovšem bývaly časy, kdy prostě černoši nebyli ničím víc, než zvířaty.

24.11.2013 4 z 5


Poslední rodina v Anglii Poslední rodina v Anglii Matt Haig

Líbil se mi nápad knihy psané z pohledu psa. I když jsem dostala asi méně, než jsem očekávala. Neříkám, že se jedná o špatnou knihu, ale i když se mi četla dobře, něco mi na ní zkrátka chybělo.

24.11.2013 3 z 5