Daffodila Daffodila diskuze u autorů

☰ menu

Jana Richterová

Vynikající spisovatelka a velmi příjemná žena. Její Zahrada mě okouzlila svým stylem, myšlenkami, precizním zpracováním. Miluji její tvorbu, zachraňuje mé mínění o českých spisovatelích. Díky za ty dary!

31.10.2015


Barbara Erskine

První knihou, kterou jsem od této autorky četla, byla "Dům ozvěn". Doporučila mi jí kamarádka a mohu říct, že když jsem jí četla v babiččině starém, rozvrzaném domě, byl to vážně zážitek. Stejně jako kniha "Půlnoc je osamělé místo", kterou jsem hltala a hltala. Moc se mi líbí prolínání historie-současnost. Těším se na další knihy, které se mi do rukou dostanou.

23.11.2013


Ken Kesey

Velmi zajímavý autor, kterého by si člověk měl přečíst. Aspoň něco, malou ochutnávku. Já začala na gymplu se "Skříňka s démonem", jelikož to byla jediná kniha, kterou u nás v knihovně měli od něj dostupnou. Otevřelo mi to nový svět a tak zařídilo několik poznámek, jelikož jsem si raději četla pod lavicí, než abych vnímala, co do nás učitelé hustí.
Vyhoďme ho z kola ven jsem četla již v pozdějším věku, a bohužel tak na chvili s jejím koncem padla i má naivita.

23.11.2013


Julia Quinn

Její historické romance mám velmi ráda. Příjemně si u nich odpočinu a sním.

23.11.2013


Richard Yates

Tento autor si mě získal knihou "Nouzový východ", byť jsem po ní sáhla hlavně z důvodu, že na přebalu byla Kate (ano, mám ji ráda a občas se nechám obálkou dost unést). Ovšem způsob, jakým byla kniha psaná mě vtáhl a já měla touhu ochutnat víc. A tak jsem se v naší knihovně dostala k "Velikonoční průvod", který mě chytl snad i o něco víc, než první "Nouzový východ" (ale ten byl pořád prostě první). Dále jsem četla "Dobrá škola" a byť by se mohlo zdát, že se jedná o prapodivné a nezajímavé téma - opak je pravdou. Pro mě je to jeden z nejlepších autorů.

23.11.2013


Nicholas Sparks

Pan Sparks má v mém srdci a knihovně své místo. Jeho dílo jsem sice objevila prostřednictvím filmu (Zápisník jedné lásky), avšak do jeho knih jsem se vrhla s nadšením a touhou. Pokud chci dobře napsanou knihu, o které vím, že mě nezklame, sáhnu po tomto autorovi. Má něžná duše při četbě jeho knih vždy tleská radostí a brečí dojetím.

23.11.2013


Osho

Tento člověk mi hodně pomohl na mé cestě k sobě samé. Ale tak jak to s dobrými učiteli bývá - podal mi pomocnou ruku a zůstal tak dlouho, jak jsem ho potřebovala a pak se stáhl do ústraní. A právě proto k němu chovám stále velkou úctu a vždy budu.

23.11.2013


Chuck Palahniuk

Nebýt mého kamaráda, o tohohle autora bych přišla. A byla by to velká škoda, jelikož takhle čtivé a zajímavé knížky v jednom, aby člověk pohledal!

23.11.2013


Richard Brautigan

Tohoto podivína jsem strašně žrala v prváku na gymplu. Byla jsem jeho díly naprosto okouzlena. Moc ráda bych se do nich pustila znovu, jelikož už nějaký ten čas přeci jen utekl. Ale bojím se, že už nebudou mít to kouzlo, kterým mě pohltily v mých 15ti. A já bych na jeho knihy ráda vzpomínala s láskou a obdivem, přesně tak, jak zapůsobily na mou křehkou duši.

23.11.2013


Jane Austen

Která "intelektuální puberťačka" by Austenovou neznala a nežrala. Ač jsem z těchto let již trochu odrostla, svět Jane Austenové je pořád tím srdcovým místem, kam se ráda vracím. I já jsem nejednou snila o "panu Darcym". Dlouho jsem jí neměla v ruce, asi bych to měla změnit.

23.11.2013


John Irving

Tento autor si mě získal v posledním ročníku gymnázia, kdy jsem před maturou louskala "Svět podle Garpa". Zamilovala jsem si jeho lehký a zajímavý styl psaní, díky kterému mi nedělalo sebemenší problém se do knihy pořádně vnořit a užít si jí. Mám pár jeho děl v knihovně a momentálně jsem velmi zvědavá na "V jedné osobě".

23.11.2013


Robert Fulghum

Tohoto autora mám velmi ráda. Kdykoliv čtu jeho knihy plné skvělých a lidských úvah, mám pocit, jako když sedím v jedné místnosti s nejmilejším člověkem a nad šálkem dobrého čaje si srdečně povídáme, občas uroníme slzu dojetí, ale většinu času se chápavě smějeme a usmíváme.

23.11.2013


Joanne Rowling

J.K.Rowlingová si mé srdce - stejně jako spoustu jiných srdcí světa - získala svými "knihami pro děti". Dávám do uvozovek, protože Harry mě sice provedl celým mým dětstvím, ale ani v dospělosti se těchto úžasných knih nehodlám vzdát. Z Harryho nikdy nevyrostu a vyrůst nehodlám. Knihy čtu pokaždé, když se cítím příliš mudlovsky.

Její knihy mi otevřely kouzelný svět čtení a já jsem jí za to neskonale vděčná. Harry je láska na celý život a bez této ženy by mé srdce zelo prázdnou dírou a nejspíše bych nebyla tam, kde dnes jsem. Děkuji!

23.11.2013