(Ne)obyčejný kluk přehled
August se narodil s deformovaným obličejem, který většině lidí z jeho okolí brání dostat se v kontaktu s ním za hranice této nedobrovolné masky. Nyní nastupuje poprvé do školy, rovnou do páté třídy. Kniha je dokonale sestaveným kaleidoskopem pohledů samotného Augusta, jeho sestry Vii a jejích kamarádů i Augustových spolužáků na jednu a touž situaci, na to, jak na tuto velkou změnu reaguje on sám, jeho rodina i spolužáci. Celou knihou prostupuje laskavý humor, který usnadňuje mladým čtenářům se s tak náročnou tematikou vyrovnat. Je vhodný také pro starší / dospělé čtenáře!!!... celý text
Originální název: Wonder, 2015
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha o Augustovi, chlapci s odlišným vzhledem, přináší silný příběh o přijetí a toleranci. Je napsána citlivě a s humorem, což oslovuje jak děti, tak dospělé. Příběh ukazuje, jak důležité je vnímat lidi kolem nás a nehodnotit je podle vzhledu. Je to inspirativní čtení, které vybízí k empatii a laskavosti. Každý si z něj může odnést cenné ponaučení o lidskosti a odhodlání překonávat překážky. Více v komentářích.
Komu by se kniha (Ne)obyčejný kluk mohla líbit?
- Čtenáři hledající inspiraci a motivaci
- Rodiče s dětmi, kteří chtějí diskutovat o důležitých tématech
- Milovníci příběhů o přátelství a odhodlání
- Všichni, kdo se zajímají o otázky tolerance a přijetí
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize (Ne)obyčejný kluk. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 183 komentářůSouvisející novinky - (Ne)obyčejný kluk (2)
Knižní novinky (13. - 26. srpna)
13.08.2018
Knižní novinky (19. - 31. 8.)
18.08.2013
Ocenění knihy (2)
2014 -
Deutscher Jugendliteraturpreis
(Preis der Jugendjury (Cena poroty))
2013 -
Christopher Award
(Books for Young People)
Kniha (Ne)obyčejný kluk v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 13x |
| v Přečtených | 902x |
| ve Čtenářské výzvě | 111x |
| v Doporučených | 153x |
| v Mé knihovně | 236x |
| v Chystám se číst | 440x |
| v Chci si koupit | 99x |
| v dalších seznamech | 15x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství láska pro děti zfilmováno rodina sourozenci šikana škola tělesné postižení lidé se zdravotním postiženímRaquel Jaramillo také napsal(a)
| 2013 | (Ne)obyčejný kluk |
| 2025 | Bílé ptáče |
| 2024 | Pony |

64 %
84 %
(Ne)obyčejný kluk
Překrásný a dojemný příběh plný citu, bolesti a lásky. Hlavní postavou je handicapovaný malý chlapec, který zažívá obtíže se zařazením do kolektivu. Kniha je napsaná krásně.