cukrovka cukrovka komentáře u knih

Obálka knihy Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

První knížka od této autorky a jsem nadšena. Zajímavá zápletka, napínavý, ale trochu zamotaný příběh. Z jednoho případu se jich stává několik vzájemně propojených a i podezřelý jsou propojeni. Super čtení.

30.11.2025

Obálka knihy Co jste to provedli? Co jste to provedli? Shari Lapena

Opět hodně zajímavý a čtivý detektivní příběh od autorky. Předloží nám několik podezřelích, nechá nás tápat a podezřívat všechny, aby v závěru překvapila. Duchařská vložka mi nevadila.

24.11.2025

Obálka knihy Bláznova smrt Bláznova smrt Václav Erben

Taková příjemná detektivní jednohubka. Můj první příběh s kapitánem Exnerem a určitě si ještě nějaký přečtu. Poklidnější tempo vyprávění, elegantní vyšetřovatel Exner a jedna rodina jejíž neoblíbený bláznivý člen je zavražděn.

21.11.2025

Obálka knihy Dokonalé městečko Dokonalé městečko Kateřina Karolová

Extrémně čtivý a napínavý začátek, ale než se to stačilo pořádně rozjed, tak byl konec. Rozhodně by stálo za to, aby autorka ten konec tak neusekla.

16.11.2025

Obálka knihy Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

Oddechový příběh z krásného prostředí Provense. Chvilku mi trvalo než jsem se začetla, ale příběh se postupně rozjel. Žádné velké zvraty nečekejte, letní pohody, vůně levandule a sladkého pečení je zde hodně. Hned bych se tam rozjela.

11.11.2025

Obálka knihy Aforismy pro dny všední i sváteční Aforismy pro dny všední i sváteční Patricie Holečková

Oddechovka. Já to četla po troškách. Stránku nebo dvě u kávičky. Některé aforismy jsou vtipné, jiné k zamyšlení a některé nezajímavé.

08.11.2025

Obálka knihy Řecké střípky štěstí Řecké střípky štěstí Kateřina Panou

Knížka plná fejetonů o životě Češky v Řecku. Některé byli zajímavé, jiné méně, ale rozhodně se příjemně četli. Autorka mě dokázala také navnadila na návštěvu vnitrozemí Řecka a jeho kulturních památek a ne jen pláží.

02.11.2025

Obálka knihy Magie vítězí Magie vítězí Ilona Andrews

Skvělé zakončení celé série. Opět spousta akce, napětí a samozřejmě zajímavý superpadouch. Kate i Curran byli jako vždy sehraní a jejich syn milé zpestření.

02.11.2025

Obálka knihy Magie spojuje Magie spojuje Ilona Andrews

Tahle série mě opravdu baví. Vždy je zde spousta akce a napětí, ale i humoru a sarkasmu. Příběh se stále vyvíjí a v každém díle je nějaká nová příšera, takže není čas na nudu. Super čtení.

29.10.2025

Obálka knihy Magie změny Magie změny Ilona Andrews

Tahle série opravdu neztrácí na kvalitě. Super hlavní dvojice, spousta magie, napětí, bojů a nových příšer. Skvělé čtení.

25.10.2025

Obálka knihy Magie ničivá Magie ničivá Ilona Andrews

Tahle série mě opravdu baví. Příběh plný akce, zvratů a magie. Pořád super čtivé.

23.10.2025

Obálka knihy Magie na vzestupu Magie na vzestupu Ilona Andrews

Opět super čtení. Tentokrát se nám změnilo prostředí a hlavní hrdinové odjeli do Evropy. Příběh je napínavý, akční a samozřejmě i s novými příšerami.

19.10.2025

Obálka knihy Magie střelného prachu Magie střelného prachu Ilona Andrews

Sérii s Kate mám ráda a tak jsem byla zvědavá, jestli mě zaujme příběh o Andree. Bylo to super čtení. Skvěle namíchaná akce, napětí i romantika. Mezi Andreou a Rafaelem to správně jiskří a dozvíme se i něco víc z jejího dětství.
Jako bonus je pak novela Magické dary, kde se Katy musí vypořádat s problémy Cechu a zachránit děcko před udušením kouzelným náhrdelníkem.

06.10.2025

Obálka knihy Magie zabíjí Magie zabíjí Ilona Andrews

Čtivá série. S každým dílem se dozvídáme něco nového o tomto světě i o Kate. Příběh je plný akce a dobrodružství, nechybí ani vtip, sarkasmus a romantická linka. Super oddechovka.

02.10.2025

Obálka knihy Letní slunovrat Letní slunovrat Michaela Klevisová

Opět super příběh od této autorky. Čtivé, napínavé, tajemné a propojené s pohanskou magií. Vyprávění se rozjíždí pomalu a nejdříve se seznámíme s obyvateli malé vesničky na Jinřichohradecku. Postupně se nám pak odkrývá tajemství vzájemných vztahů a dávných i současných zločinů. Bergman mi vůbec nechyběl, protože nová vyšetřovatelka Tereza Fabiánová je velmi zajímavá a dostatečně výrazná osobnost.

02.10.2025

Obálka knihy Magie krve Magie krve Ilona Andrews

Tato série se skvěle vyvíjí. Stále více se dozvídáme o tomto světě a jeho obyvatelích. Je zde spousta akce, napětí, magie, ale i romantická linka se více rozvíjí. Super je i humor, ironie a sarkasmus hlavní hrdinky.

22.09.2025

Obálka knihy Aristokratka v Československu Aristokratka v Československu Evžen Boček

Všechny předchozí díly Aristokratky jsem přečetla jak jednohubku a skvěle se u toho bavila, ale tenhle díl mě vůbec nezaujal. Musela jsem se přemáhat abych ho dočetla. Aristokratka zde vůbec nevystupuje,dozvídáme se něco málo z minulosti zámeckého tria a příprav na svatbu H.Vondráčkové na Kostce.

21.09.2025

Obálka knihy Proč jsem se neoběsila Proč jsem se neoběsila Halina Pawlowská

Příjemné oddechové čtení k vodě nebo na cestu do práce. Vtipné fejetony u kterých jsem se i zasmála.

14.09.2025

Obálka knihy Magie útočí Magie útočí Ilona Andrews

S každým dalším dílem se příběh zlepšuje. Tajemství, napětí, boj, magie, vtip, ironie, prostě super oddechové čtení.

13.09.2025

Obálka knihy Magie spaluje Magie spaluje Ilona Andrews

V tomto díle se už dozvídáme trošku více o daném světě i Kate a dalších postavách. Spousta magie, boje, ironie a vtipu. Super oddechové čtení.

13.09.2025

Zavřít