cukrovka cukrovka komentáře u knih

Obálka knihy Vánoční vyznání Vánoční vyznání Karen Swan

Obálka láká na vánoční romantiku, ale to úplně neodpovídá. Přesto byl příběh zajímavý a čtivý. Jen ten rozjezd byl pomalejší a trochu mě rušilo střídání časových rovin. Hlavní postavy jsou sympatické a pasáže z Himaláje mě zaujaly.

14.08.2026

Obálka knihy Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Další z romantických útěků a tentokrát z Prahy. Musím ocenit autorku, že si o Praze a Češích dost informací zjistila. Bylo příjemné číst o známých místech. Co mě, ale moc nenadchlo, to byla ústřední dvojice. Anna se plácala ve svých nejistotách a pocitech k Leovi. Ten to trochu vyvažoval svou pohodovostí. Příběh byl utahaný a moc se toho nedělo.

10.08.2026

Obálka knihy Ztraceni v zimě Ztraceni v zimě Patricia Briggs

Tento díl série je trochu jiný. Nejen, že se odehrává na jiném místě, ale je vyprávěn z několika pohledů a časových rovin. Bylo to pro mě trochu matoucí. Jinak byl příběh opět zajímavý a čtivý. Doufám, že se brzy dočkám pokračování, protože souboj s Bonarotou bude určitě epický.

05.08.2026

Obálka knihy Uchvatitel duší Uchvatitel duší Patricia Briggs

Opět super čtení. Jsem ráda, že si série udržuje vysokou kvalitu. Autorka vždy dodá originální zápletku a trochu odkryje některá tajemství. Tentokrát se dozvíme něco o Sherwoodovi, ale i našich známých upírech. A samozřejmě Mercy s Adamem musí zachránit svět.

30.07.2026

Obálka knihy Kouřový démon Kouřový démon Patricia Briggs

Tak zase další super počtení. Autorka v každém díle dokáže překvapit zajímavými soupeři pro naší skvělou dvojici Adama a Mercy a jejich partu vlkodlaků. Příběh je vždy plný akce, ale i humoru. Příjemná oddechovka na dovolenou.

28.07.2026

Obálka knihy Bouří prokletá Bouří prokletá Patricia Briggs

Tak tahle série mě opravdu baví. Autorka v každém díle přichází s něčím novým a je to vždy zajímavé. Od začátku jsme vtaženi do příběhu plného akce a se strhujícím koncem, který je vlastně smutný. Super čtení.

27.07.2026

Obálka knihy Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Další z romantických útěků, tentokrát do Japonska. Autorka mě pro tuto zemi nadchla a já už plánuji kdy ji navštívím. Jinak, příběh byl samozřejmě předvídatelný, ale proto tyto knížky čtu. Romantická oddechovka, sympatické postavy.

17.07.2026

Obálka knihy Dlouhé ticho Dlouhé ticho Patricia Briggs

Série neztrácí dech. Potěšilo mě přesunutí příběhu do Prahy a zapojení legendy okolo Golema do děje. I když záměr únosce mi přišel podivný a ani nebyl moc objasněný, přesunul se díky tomu děj do Evropy. Na zajímavosti také přidavá vyprávění jak z pohledu Mercy, tak Adama. Už se těším na další díl.

16.07.2026

Obálka knihy Ohnivý dotyk Ohnivý dotyk Patricia Briggs

Opět skvělé čtení. Tentokrát je akčnější začátek a postupně se příběh přesouvá více k politikaření. Mercy a Adam jsou stále super dvojka. A zajímavé jsou i informace o fae a Pod kopcem. Série neztrácí dech a stále dokáže zaujmout.

12.07.2026

Obálka knihy Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Knížka se celkem dobře četla. Střídá se zde několik pohledů a časových rovin. Bylo to celkem zajímavé, napínavé a tajemné. Duchařina a mrazivé poselství.

29.06.2026

Obálka knihy Na vše připravena Na vše připravena Ivanka Devátá

Knížky Ivanky Deváté mám ráda, protože jsou vždy plné životního optimismu a humoru. Tentokrát je knížka psaná formou rozhovoru. Odpovídá na otázky s nadhledem i na chmurné časy. V knížce je také dost fotografií z jejího života.

28.06.2026

Obálka knihy Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Knížku jsem četla na mé poměry dost dlouho. Příběh byl zajímavý, hlavně prostředím drsné Aljašky, ale některé pasáže se dost táhly a nutily mě přeskakovat. Autorka skvěle popisuje aljaškou přírodu a život tam. Nevím jestli bych vůbec zvládla tu zimu a tmu. Vyprávění není jen o přírodě, je to hlavně o vztazích, lásce, přátelství a odpuštění.

24.06.2026

Obálka knihy Mise Haiti: 5 měsíců s Lékaři bez hranic Mise Haiti: 5 měsíců s Lékaři bez hranic Tomáš Šebek

Obdivuji všechny, kteří se rozhodnou pomáhat. Lékaři bez hranic je skvělá organizace, která pomáhá na mnoha místech, kde je velmi náročné vůbec nějakou zdravotní péči zajistit. A já jsem moc ráda, že žiju v Evropě.
Autor je určitě skvělý lékař, ale jeho knížka si mi nečetla dobře. Vnímám, že to jsou spíš deníkové záznamy lékaře, které mají sloužit jako ventil v jeho náročné práci. Některé věci mi přišli dost zkratkovité, povrchní, jiné dost odborné. Ale rozhodně je to zajímavé a obohacené o fotografie.

23.06.2026

Obálka knihy Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Příjemná a čtivá romantika. Tentokrát se příběh odehrává v New Yorku a útulné brooklynské pekárně. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a skvěle to mezi nima jiskří.

11.06.2026

Obálka knihy Nocí zlomená Nocí zlomená Patricia Briggs

Tak i tentokrát jsem byla spokojená. Autorka opět dokázala skvěle nakombinovat nebezpečí, napětí i vtip a přidat zajímavého záporáka. Děj má spád a čtenář se rozhodně nenudí. Mercy je stále skvělá.

02.06.2026

Obálka knihy Spálená mrazem Spálená mrazem Patricia Briggs

Další super díl. Děj příjemně ubíhal a byl dostatečně napínavý. Mercy je neskutečná. Takže hurá na další díl.

28.05.2026

Obálka knihy Veterinářka vypráví Veterinářka vypráví Lýdia Suková

Čtivá knížka povídek z veterinární praxe. Některé byli veselé, jiné smutné, ale rozhodně zajímavé.

28.05.2026

Obálka knihy Říční znamení Říční znamení Patricia Briggs

Ani tento díl mě nezklamal. Opět velmi zajímavá zápletka, díky které se dozvídáme více o původu hlavní hrdinky. Nechybí ani indiáni a jejich legendy. Napínavý příběh, který se dobře čte.

26.05.2026

Obálka knihy Vodník Vodník Tereza Bartošová

Detektivní oddechovka. Příběh byl zajímavý a dobře se četl. Rozuzlení trochu pokulhávalo, ale kniha mě bavila.

24.05.2026

Obálka knihy Stříbrná relikvie Stříbrná relikvie Patricia Briggs

Opět velmi originální a zajímavý díl. Mercy je opravdu magnet na problémy a její druh to s ní nemá lehké. Přesto se dokáže se vší poprat a pomoct svým přátelům. Je to svižné, vtipné a dobrodružné.

23.05.2026

Zavřít