Na hraně

Na hraně https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427710/bmid_na-hrane-oKX-427710.jpg 4 54 14

Burning Cove série

< 3. díl >

Nekonvenční žena a muž plný tajemství balancují na hraně touhy, zatímco svádějí souboj s časem a nemilosrdným vrahem v pátrání po přístroji, který by mohl změnit svět. Bývalá umělkyně na visuté hrazdě Amalie Vaughnová se přestěhuje do Burning Cove, aby začala nový život, jenomže se jí příliš nedaří. Poté co utratí veškeré své dědictví za sídlo, které chce proměnit v moderní penzion, příliš pozdě se dozví, že daná vilka je prokletá. Když je její první host, doktor Norman Pickwell, během vyprodaného představení zavražděn robotem, jehož sestrojil, začne se šuškat, že ta kletba je opravdová. V chaosu vzniklém po představení Amalie sleduje, jak za oponou mizí jistý cizinec z publika. Když se Matthias Jones objeví znovu, ukládá zbraň do ukrytého pouzdra. Zdá se, že řeči, jež ho obestírají, jsou pravdivé – Matthias zřejmě opravdu má kontakty na zločinecké podsvětí. Matthias je na stopě průkopnického prototypu šifrovacího stroje. Má podezření, že Pickwell přístroj ukradl a měl v plánu ho prodat. Jenomže Pickwell je nyní mrtvý a přístroj zmizel. Když Matthiase vyšetřování dovede k Amaliiným dveřím, přeskočí mezi nimi jiskra, ale Amalie ví, že se ocitla v nebezpečné situaci. Amalie a Matthias se musí rozhodnout, jestli mohou důvěřovat jeden druhému a vášni, jež je spojuje, protože čas se jim neúprosně krátí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Tightrope , 2019


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
30.03.2024

Další detektivní příběh z městečka Burning Cove 30. let. Amanda Quick čtivě prokletá detektivní zápletku s romantickou linkou. Jenom mám někdy pocit, že je těch zločineckých postav v každém díle trochu moc. Ale třeba tady jsem byla trochu překvapená. Tuhle postavu jsem fakt nečekala.

TerezaMondeková
17.07.2022 4 z 5

Další skvělý díl. Chytlavý, dobře napsaný, promyšlený. Nechyběl skvěle poutavý začátek, vraždy, nebezpečí, záhady, spousta překvapení, zvrat, ale ani erotika a jiskření mezi hlavními hrdiny. Navíc se mi líbilo, jak autorka propojila svět podsvětí a svět cirkusu. Navíc jsem strašně ráda, že jsme se opět setkali s Lutherem a Rainou. Moje zvědavost jenom vzrostla. Byla bych ráda, kdyby měli samotnou knihu. Ale znovu... moc vrahů.


pip11
24.01.2022 5 z 5

Skvěle čtivé a poutavé pokračování této série, kde opět nechybí napínavá zápletka. Období krásného Art deca si zde velmi živě představím už jen díky prostředí klubu, kde to jistě tímto stylem oplývalo. Už se moc těším na další díl od mé oblíbené autorky.

saez
08.10.2021 4 z 5

Kniha splnila očekávání, dala mi příběh, dalšího Jonese :-), odpočinek, trochu napětí, kapku romantiky, rozuzlení...za mě spokojenost.

moudivlacek
06.10.2021 4 z 5

Detektivka a romance v jednom. Příběh Matthiase a Amalie má spád od začátku do konce. A hlavní myšlenka je - bát se je lidské. Ale lepší než se nechat ovládat strachem, je ovládat ten strach. Strach a ostražitost dokonce mohou být užiteční.
A také to, že každý člověk si může najít protějšek, který k němu "sedne, jak poklička na hrníček".
Mile zabité odpoledne.

helenkan
05.08.2021 5 z 5

Detektivka, napětí, romantika vše v jednom. Jsem spokojená, líbilo se mi to. A navíc tahle autorka patří mezi mé oblíbené.

Kaduri
11.04.2021 4 z 5

Amanda Quick ma proste baví. Mám od nej prečítané takmer všetko. Schéma príbehu je obdobná - trochu romantiky, nejaké tie vraždy, vyšetrovanie ústrednej dvojice, ... Istota, že nás na konci čaká happy end, je podivne ukľudňujúca:).
A za Jonesa má odo mňa jednu špeciálnu hviezdičku:).

LilianaFalcon
17.12.2020 3 z 5

Přijde mi, že autorka odhaluje zbytečně moc karet a ktomu ještě příliš brzo.
Celé to pak působí dost zdlouhavě.

handulli
03.12.2020 3 z 5

Nemůžu si pomoci, ale autorčiny starší počiny byly prostě lepší. Přijde mi, že poslední roky jede tak nějak na stejné průměrné až lehce podprůměrné vlně.
Možná je to mým současným rozpoložením, ale nějak jsem se v těch záporných postavách ztrácela. Jako romantická kniha to bylo málo a jako detektivka taky. Navíc mi nepřilnula k tělu ani žádná z postav. Neurazilo, nenadchlo. Prostě průměr.

angelbooks
12.09.2020 5 z 5

Další poutavé, deketivní a romantické pokračování této série. Příběh mě držel až do konce a až do konce jsem pochybovala o pravém ''zločinci''.
Knihu doporučuji!

kolacky
02.06.2020 4 z 5

Á, Jones! Staří známí!

biki
18.05.2020 5 z 5

Souhlasím s předchozím komentářem - také mě se tato kniha líbila z celé série nejvíc. Děj šlape bez hluchých míst, je dostatečně napínavý i s nádechem humoru, což ostatně A.Q. s úspěchem uplatňuje i v dalších knihách. Opět sympatičtí hrdinové a dostatečně odpudiví padouši, kterých mi vůbec, ale vůbec nebylo líto. A jako třešnička na dortu - další z klanu Jonesů, kdo by odolal?

kacaaba
18.05.2020 5 z 5

Tak tenhle díl se mi z celé série líbil nejvíc. Prostě Jonesovi jedou :D

Hethera
13.05.2020 4 z 5

Knihy od Amanda Quick mám moc ráda a nikdy jich nemám dost, ale musím přiznat, že i když jsem si u čtení románu Na hraně báječně odpočinula, tak mě z této série oslovil nejméně.

Štítky knihy

Kalifornie

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Na hraně je v

Přečtených78x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce124x
Chystám se číst34x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x