čtenářka76 čtenářka76 komentáře u knih

☰ menu

Bílý pramen Bílý pramen Klára Teršová

Pěkně napsaná kniha, velice dobře se mi četla. Jen bych se chtěla dozvědět víc o Hedvice, její rodině a Idě. Určitě si přečtu i druhou knihu autorky.

11.04.2024 4 z 5


Dům doktora Fišera Dům doktora Fišera Petra Braunová

Knížka napínavá od začátku do konce. Moc pěkná ilustrace. Četla jsem se synem, jemu se moc líbila. Tato kniha nemusí být jen pro děti. Hodnotí syn a dává 5*

11.04.2024 5 z 5


Co se stane dál Co se stane dál * antologie

Kniha plná krásných povídek ze života. Pěkné oddychové čtení.

11.04.2024 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Moje první kniha Michaely Klevisové. Moc pěkně napsaná, dobře se mi četla. Těším se na další. 5*

11.04.2024 5 z 5


Agáta Hanychová - Diagnóza: Rebelka Agáta Hanychová - Diagnóza: Rebelka Zita Marinovová

Po knize jsem sáhla po přečtení článku SeznamMédium "Na Agátě Hanychové oceňuji inteligenci, chytrost, upřímnost, píli a humor. Zajímalo mě, jak k tomuto nadpisu autor došel. Nepatřím do klubu holčiček a o Agátě nevím co si myslet. Po přečtení knihy, jsem stále na stejném místě. Nebylo tam nic, co bych si nepřečetla někde na seznamu a zcela určitě nespojím s Agátou slova chytrost, upřímnost a humor. Za mě zbytečná kniha.

11.04.2024


Povídky, které pomáhají Povídky, které pomáhají Michal Viewegh

Mám ráda knižní povídky. Některé autory jsem neznala o to víc jsem byla mile překvapena jejích povídkou.

20.03.2024 4 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Pěkná kniha, čtivá, hodně táhla k zamyšlení. I po dočtení ji mám stále v hlavě a nutí mě k dalšímu a dalšímu zamyšlení. Ale ten konec.... nevím. Přečetla jsem si pár komentářů, jestli s tím koncem mělo problém více čtenářů. A mělo. Uzavřela jsem to jako Anastazie. Byl to účel spisovatelky, aby některé věci zůstaly pro čtenáře tajemstvím.

20.03.2024 4 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Knihu jsem dostala od své kamarádky a moc ji děkuji. Knihy z poválečného období mám moc ráda, ještě když jsou napsány optimisticky. Aničku jsem obdivovala a fandila. Moc pěkná kniha, kterou doporučuji a jsem ráda, že ji mám ve své knihovně. Ráda se ke čtení vrátím.

13.03.2024 5 z 5


Opona Opona Ondřej Hübl

Kniha mě bavila, připomněla mi film Hra s Douglasem. Kniha se dobře četla, děj se odehrával občas jinak, než jsem očekávala, takže milé překvapení. Jen ten konec mi přišel rychle ukončený. Možná by to ještě něco chtělo. Dávám 4* Těším se na autorovu prvotinu.

13.03.2024 4 z 5


Ušlechtilá stezka Ušlechtilá stezka Peter May

Jiný Peter May než jsem čekala. Na začátku knihy jsem měla docela problém se zorientovat. Ale dokázala jsem se rychle začíst a 500 stran uteklo jako nic. Jsem moc ráda, že jsem po knize sáhla.

13.03.2024 5 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Mám ráda knížky Patrika Hartla. Neočekávám od něho literární skvost, ale oddechovou knihu u které se dokážu zasmát. A tak i k jeho knihám přistupuji. Já jsem si knihu tří spolužaček užila. 14dní ve společnosti Heleny, Šárky a Káji bylo fajn a propojení s Karlem, Prvokem a Tečkou, to byla třešnička na dortu.:-) Za mě 5*

13.03.2024 5 z 5


Úplně jiný příběh Úplně jiný příběh Håkan Nesser

Tato kniha mi přišla zvláštní. Začátek knihy byl fajn, od půlky mi přišla zdlouhavá, autor se zbytečně opakoval, neúplná, hodně nevysvětleného. Jen název knihy "Úplně jiný příběh" opravdu sedí. Za mě 4*

11.03.2024 4 z 5


Ztraceni v čase Ztraceni v čase Petra Braunová

Moje první setkání s Petrou Braunovou díky čtenářskému deníku svého syna. Kniha se nám oběma moc líbila. Krásný příběh, trochu sci-fi a hlavně moc pěkné ukončení. Těšíme se na další knihu této autorky.

07.03.2024 5 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Mám ráda knihy Petry Soukupové o rodinných vztazích. Richard a Alice řeší každodenní radosti, postupem času hlavně starosti ve vztahu. Do toho přijdou starosti dětí a všichni chtějí všechno a nikdo nic nechce obětovat ze svého. Stereotyp ve kterém žije většina z nás. Tato kniha mě přiměla zhodnotit svůj život a přidat do něj trochu koření a pochopení.

19.02.2024 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Jsem ráda, že po přečtení knih Vrány a Zahrada mi přišla pod ruku Dědina u které jsem se mohla i usmát. Pěkná kniha o rodinách jedné dědiny.

19.02.2024 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Wow! Věřím, že takoví rodiče existují a je mi líto dětí, které je mají doma. Fyzické týrání otce a psychické matky. Hrozné! Jsem ráda, že autorka příběh neukončila a nechala to na nás čtenářích.

19.02.2024 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Napsat knihu na toto téma, klobouk dolů, ale rozebrat tuto knihu si musí každý sám. Nebudu psát, že ji doporučuji, protože chápu, že toto téma není pro všechny.

19.02.2024 5 z 5


Kdo zabil Snížka? Kdo zabil Snížka? Petra Soukupová

Kniha pro děti (ale i dospělé), která svým dějem spojuje knihu Nejlepší pro všechny. Zvláštní jak děti v této knize berou Viktora. Hlavní postavou je tentokrát Martina, která hledá viníka, který ji zabil psa.

19.02.2024 5 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Pěkná kniha pro dospělé i náctileté. Výstižný název. Chceme pro všechny to nejlepší, ale většinou to pro ty druhé nejlepší není. Líbil se mi vztah mezi babičkou a vnukem. Rozebrat povahy umí Petra Soukupová skvěle. 5*

19.02.2024 5 z 5


Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Totálně depresivní kniha. Zvláštní syn, psychicky narušená matka, nic neřešící otec, kostlivec ve skříni Hyn a záhadné nedělní odpoledne. Možná jsem čekala vše, ale tento konec určitě ne. Krásné vysvětlení chování rodičů a nedělní záhady. Skvělá kniha.

19.02.2024 5 z 5