chrastova.m chrastova.m komentáře u knih

☰ menu

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Velmi silný příběh, který je ve skutečnosti propojením příběhů každé z postav. Autorka postupně poodkrývá jednotlivé postavy, které nejsou tak jednoznačné jak se na první pohled zdá. Tak asi jako ve skutečnosti - vidíme skořápku člověka, ale uvnitř se mnohdy ukrývá úplně něco jiného. Toto mám v knihách moc ráda a oceňuji, když autor jednotlivé skořápky hlavních postav postupně rozbíjí a čtenář, ač si myslí, že má jasno, není jasné vůbec nic a neustále se jeho názor mění.
Autorka ukazuje, jak složité dokáží být rodinné vztahy, zároveň v knize (dle mého názoru) nenásilně nastiňuje historický kontext světové války na pozadí příběhu.
Kniha mi hodně připomínala Hanu od A. Mornštajnové - ne tématem, ale právě tím, jak knihu autorka zpracovala - pookrývájí jednotlivých postav spojený s historických kontextem, což rozhodně nekritizuji, ba naopak :-) rozhodně sáhnu i po dalších titulech autorky

05.12.2022


Péče o novorozence a kojence Péče o novorozence a kojence Martin Gregora

Souhlasím s komentáři pode mnou. krátce a výstižně popsány základní info pro prvorodičku, aby věděla, co se bude dít v porodnici a následné rady pro život s miminkem doma. Za mě super.

28.11.2022 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Perfektni pribeh, ktery me hned vtahl do deje, tak jsko vzdy u pana Brynzy.. Nemam co vytknout, za me napinave az do konce, kolikrat jsem si myslela, ze uz vim kdo je vinik a ejhle.. ani nahodou. Uz se tesim na dalsi knihu!

24.11.2022 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Perfektní příběh, přesně co od napínavého thrilleru očekávám. Bezvadně napsáno, příběh sice zamotaný, ale ne tak, aby se člověk sám do něj zamotal :-) člověk při čtení čeká na rozuzlení, které se ale stále oddaluje, protože se dostávají na povrch nové a nové informace. Za mě super čtení a určitě šáhnu po dalších titulech autorky.

11.08.2022 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Kniha se cetla uplne sama, krasne napsane. Pribeh me hned pohltil, velice silny. Zaroven si clovek uvedomi, kolik toho jeden clovek zvladne unest - vic nez si mysli. Velmi ocenuji autorcin popis situaci i prostredi, dokazala jsem si predstavit Hermankove udoli a byla jsem soucasti deje. :-)
Pribeh popisuje zivotni cestu zeny, se kterou se zivot nemazlil. Moc se mi libilo, ze Anna jako hlavni postava si na nesnaze ani na zivot nestezovala, prijimala vse tak jak to prislo. Za me perfektni cteni, pri kterem se clovek zase trosku zamysli nad svym zivotem, jak se mam dobre a casto resi hlouposti :-)

28.07.2022 5 z 5


Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

I já jsem před knihou slyšela několik rozhovorů s Ninou Špitálníkovou, a z toho důvodu pro mne kniha nebyla překvapující. I přes to musím uznat, že byla kniha dobře napsána, obsahovala věcné info doplněné o vysvětlivky. Text často doplněn lehkým humorem autorky odlehčující celou situaci ohledně KLDR. Je to zajímavé čtení, stejně jako "Svědectví o životě v KLDR" bych i tuto knihu zařadila do povinné četby středoškoláků.

02.03.2022 4 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Dle mého názoru je kniha jednoduše dechberoucí. Doporučila bych přečíst každému a jak se již objevilo v komentářích níže, titul bych se nebála zařadit do povinné četby na středních školách. Je to přesně ta kniha, kterou si člověk přečte a je vděčný za věci, co bere v životě jako samozřejmost.
I když se nejedná o klasickou beletrii, ale kniha je psána formou rozhovorů, jde o velmi zajímavé a dechberoucí čtení. Velmi oceňuji vysvětlivky, o které autorka rozhovory doplnila, díky nimž se i laik lépe orientuje v historii i systému KLDR a vše tak do sebe čtenáři lépe zapadá.

27.02.2022 5 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Detektivky od Roberta Brynzy jsou prostě sázka na jistotu! A nebylo tomu jinak ani v tomto případě.. Opět skvělý příběh, napínavý až do konce a rozuzlení vraha bylo pro mě velkým překvapením. Perfektní práce.

05.02.2022 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Velmi povedená kniha, opět pan Brynza nezklamal :-) skvěle vymyšlený příběh, napínavý až do konce, rozuzlení bylo pro mě překvapující. Tak jako všechny knihy pana Brynzy, byla tato velmi čtivá a hned mě stáhla do děje. Za mě super!

31.01.2022 5 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

V knize je netradičně odhalen vrah docela brzy, což mě ve výsledku nevadilo. Naopak jsem ocenila pohled i z druhé strany vraha. Příběh mě vtáhl a přála jsem si konec, abych věděla jak to dopadne.. za mě super :-)

29.12.2021 5 z 5


Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Jde o velmi silný příběh. Člověk se neubrání vlastnímu hodnocení "vždyť si za to může sama, proč tam proboha jezdila", ale jakmile člověk čte dál a dál, pochopí. Druhou polovinu knihy jsem zhltla na jeden nádech, i když člověk ví, že to skončí happy endem, i tak prožívá každou chvíli společně s hlavní hrdinkou. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, člověk si hned uvědomí, jak se má dobře a řeší samé malichernosti..

22.12.2021 5 z 5


Dopis Dopis Kathryn Hughes

Velmi čtivý příběh, který byl smutný, ale nutí člověka číst dál a dál.. Skvělá kniha stejně jako Tajemství od téže autorky :-)

20.12.2021 5 z 5


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Opět to byla u pana Brynzy sázka na jistotu! Perfektní příběh, napínavé čtení od začátku až do konce, které mě nutilo nepřestávat číst, proto jsem knihu zhltla skoro na jeden nádech :-) už se moc těším na další pokračování!

18.12.2021 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha byla velmi čtivá a napínavá. Rozhodně splnila mé očekávání. Dávám o hvězdu méně a to z důvodu, že i když se mi celý příběh moc líbil, na konci jsem postrádala motiv samotného zločinu(nějaké vyjasnění PROČ). Celá kniha se vlekla (v pozitivním slova smyslu, nepřišlo mi to otravné), ale konec a samotné rozuzlení mi přišlo trošku moc rychlé. Navzdory tomuto malého mínusu bych si knihu přečetla klidně znovu :-)

30.09.2021 4 z 5


Klíč Klíč Kathryn Hughes

Kniha mě uchvátila hned od začátku. Už u knihy "Dopis" od téže autorky jsem věděla, že její styl psaní je můj šálek čaje, a to se mi potvrdilo i u této knihy.
I zde se prolínají dvě dějové linie a líbilo se mi, že i když se každá odehrává v jiném časovém úseku, nakonec se setkají.
Co se týče tématu knihy, s prostředím psychiatrické léčebny jsem se setkala prvně a přesně jak jsem očekávala, bylo to velmi silné. Ač jsem knihu zhltla na jeden nádech, samotné téma jsem pak ještě nějakou dobu vstřebávala.. Musím přiznat, že se mi obě knihy od této autorky líbily úplně stejně a obě byly stejně zajímavé. Super!

24.09.2021 5 z 5


Dopis Dopis Kathryn Hughes

Byla to moje prvotina od autorky a byla jsem mile překvapena, jak mě kniha hned uchvátila a strhla do děje. Velmi oceňuji dvě dějové linie, které se nakonec potkají. Měla jsem strach, aby dvě linie nenarušily děj, ale naopak. Krásně do sebe zapadaly. Takže za mě super čtení.

24.09.2021


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Moje prvotina od tohoto autora a byla jsem příjemně překvapená. Kniha byla stejně napínavá po celou dobu, ani jednou mi nepřišlo, že by mě nějaký úsek přišel zbytečně protahovány, naopak nemohla jsem přestat číst a stránky ubýhaly velmi rychle..
Knihu jsem objevila náhodně v knihkupectví, nevšimla jsem si, že je to "druhý případ Kate Marshallové" a jako jediné mínus knihy považuji, že tu bylo prozrazeno o čem byl "první případ" a mrzí mě, že si tak nemůžu přečíst i první díl, škoda :-)

29.08.2021 5 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Super počtení, které jsem zhltla doslova na jeden nádech. Autorka mě držela v napětí po celou dobu a rozuzlení bylo pro mě překvapením až do konce. Od autorky jsem přečetla už vsechny knihy a všechny mě moc bavily, sedí mi autorčin styl vyprávění a napětí, které jej doprovází. Za mě super.

09.05.2021 4 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Kniha se mi četla velmi dobře, avšak chvílemi mi bylo ouvej za hlavní postavu. Nebyla to úplně oddechovka, ale za mě super počtení :) mám v plánu i další knihy od autorky

03.05.2021 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Napínavé od začátku až do konce. Pro mě to bylo velmi psychicky těžké čtení (což jsem ale očekávala), i tak jsem knihu "zhltla" na dva nádechy - chtěla jsem to mít už za sebou, zároveň se kniha velmi dobře četla. Ze začátku jsem měla strach, že se budu v knize ztrácet (autorka střídá minulost x přítomnost), ba naopak krásně vše do sebe zapadalo. Za mě super čtení k zamyšlení, ale ráda si dám teď pohov od psychopatů:-))

03.05.2021 4 z 5