Chillia Chillia komentáře u knih

☰ menu

Les, čtyři otázky, život a já Les, čtyři otázky, život a já Tessa Randau

Moc milá a inspirativní kniha s pěknými a jemnými ilustracemi. Příběhem se prolínají čtyři důležité životní otázky, ze kterých budu určitě čerpat. Fajn oddychovka, ideální čtení někde na lavičce v lese :-)

04.03.2024 4 z 5


Není úniku Není úniku Yrsa Sigurðardóttir

Naprostá bomba! Pro Island mám slabost a teď i pro Yrsu. Strhující mrazivý příběh s atmosférou, která mě dostala od první stránky. A nepustila mě ani týden po dočtení. Napínavý děj je snad na každé stránce, knížku nejde odložit.

14.02.2024 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Skvělá knížka, přečtená jedním dechem. Příběh byl velmi smutný a místy neuvěřitelný, co dospělí dokážou a jsou schopni napáchat na malé dětské dušičce. Ač vím , že v realitě takto vyrůstá spoustu dětí, pořád je to smutné uvědomění, že to musí zažívat od nejbližších a mnohdy od nejmilovanější lidí v rodině.

02.10.2023 4 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Knížka, která ve mě zanechala opravdu silný dojem. Velmi těžký a dojemný příběh plný naděje.

02.10.2023 5 z 5


Čtyři dohody Čtyři dohody Don Miguel Ruiz (p)

V knížce je spoustu moudrých rad, které určitě lze převést do života. Pěkně graficky zpracovaná. K takovým knížkám se vracím, abych si přečetla, "co zrovna potřebuji slyšet".

02.10.2023 4 z 5


Jak to bylo dál? Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Jak to bylo dál? Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Tove Jansson

Za sebe musím říct, že tahle knížka je skvost. Krásně zpracovaná, příběh veršovaný, knížka různými prostřihy zajímavě řešená, ilustrace krásné. Baví i mého syna (2,5), čteme každý večer před spaním. Pro milovníky mumínků určitě doporučuji.

21.06.2023 5 z 5


Fenomén vltavín: Tajemství a krása drahokamů z vesmíru Fenomén vltavín: Tajemství a krása drahokamů z vesmíru Vít Kršul

Úžasná knížka o vltavínech, krásné fotky! Srdcovka

05.06.2023 5 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Při čtení této knihy jsem se musela několikrát zastavit a nadechnout. Je to vážně silný a temný příběh o totalitním komunistickém režimu v Rumunsku, o kterém jsem neměla opravdu ani ponětí. Navzdory těmto děsivým skutečnostem je v příběhu odvahy, síly, vzdoru a touhy po svobodě víc než dost. Opravdu děkuji za tuto knížku! Nejspíše na ní budu ještě dlouho myslet.

02.03.2023 5 z 5


Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Českou detektivku jsem snad zatím ještě nečetla a tahle se mi rozhodně líbila! Určitě má nějaké "své mezery" ostatně, jako většina knížek, každému se líbí něco jiného:), ale za mě je to hodně povedený příběh z prostředí Šumavy, které je zde vyobrazeno hodně temně a tajemně. Ponurá atmosféra celého příběhu byla přitažlivá, knížka se mi četla velmi dobře. Hrozně se mi líbili i postavy, které byly lehce podivínské. Závěr jsem popravdě nečekala a trochu mi to přišlo už moc, ale za mě celkově super.

20.02.2023 5 z 5


21 kalhotek 21 kalhotek Hana Kašáková

Mě se kniha moc líbila. Super oddychovka. Tři ženy, tři příběhy a jeden společný konec. Nejvíce se mi líbila první povídka, to prostě nevymyslíš, v životě nejsou náhody :-)

16.01.2023 4 z 5


Slib Slib Táňa Keleová-Vasilková

Knížka pro pohodové čtení, dalo se celkem předpokládat, jak se bude děj vyvíjet, nicméně to mi vůbec nevadilo. Příběh ze života, stránky ubývaly rychle, knížka se dobře četla. Konec dobrý, všechno dobré:)

08.01.2023 4 z 5


Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo Iva Trhoňová

Úžasná knížka o kavaskovém pečení. Pro mě je tohle řemeslo umění života, kterého snad jednou taky dosáhnu. Spousta skvělých receptů a krásných fotek, chleby voní jen z fotky! Zatím jsem nepekla chleba podle receptů z knihy, ale chystám se na to, proto knížku neodkládám na dlouho. Doporučuji!

08.01.2023 5 z 5


Stopař Děrsu Uzala Stopař Děrsu Uzala Vladimir Klavdijevič Arseňjev

Nádherná čtivá knížka, krásné vyprávění o divoké a nespoutané přírodě, Děrsu je krásná postava. Pro mě je tohle srdcová knížka. Předčítali jsme po večerech při našem putování po Sibiři v srdci Altaje.

05.01.2023 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Malé činy bez pozornosti, dělají velké divy. Naprostý skvost tahle knížka, psaná srdcem a s láskou k přírodě.

22.10.2022 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Moc pěkná knížka, dobře se četla. Historická linka děje byla skvělá, je z prostředí,kde jsem žila, o to ic mě zajímala. Velmi se mi líbil vývoj jednotlivých postav i příběhu samotného. Těším se na další díl.

22.10.2022 5 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Velmi zajímavá kniha na téma, které jsem ještě nečetla. Silný příběh matky, kterou ovládl strach a jediná chyba, která ji odloučila od dcerky. Děj byl svižný, stránky ubývaly rychle, kniha se mi dobře četla. Doporučuji.

06.10.2022 4 z 5


Víc odvahy Víc odvahy Lenka Vacvalová

Knížka mě bavila a zase neskutečně motivovala a nakopla zvednout zadek a běžet :-D doprovázená krásnými fotkami z úchvatných míst, na kterých bych si také jednou přála být. Knížku si nechám ještě položenou na poličce, protože si budu ještě pročítat a ráda si připomenu některé moudra, myšlenky a motivační úryvky z knihy.

17.06.2022 4 z 5


Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

První půlka knihy byla vlažnější, spíše dokonalé detailní popisování života rodiny a jejich všemožného haraburdí. V druhé půlce byla kniha svižnější a napínavá, jak to celé vlastně skončí. Celkový pohled do mysli nemocného člověka, potažmo pak celé rodiny, která hromadí věci, odpadky a žije na skládce, byl skvěle popsaný. To, co dítě vlastně považuje za normální, když to od mala vidí v rodině u svých rodičů, je šokující, zde je super uvědomění, že děti se nejvíce učí nápodobou. Závěr, který popisuje "prohlídku" domem je nechutný, zvrhlý a ukazuje, kam až chorá mysl a zhromažďování může zajít. Nečetla jsem zatím žádnou knížku podobné tématiky, ale moc se mi líbila. Přikláním se k názoru, že jde spíš o psychologický román.

28.02.2022 4 z 5


Co se děje na pařezu Co se děje na pařezu Magda Garguláková

Krásná dětská knížka, u nás velmi oblíbená. Knížka je nápaditá s pěknými výřezy a otvory, kde se lze najít nejrůznější lesní obyvatele.

23.02.2022 5 z 5


S láskou o dětském spánku S láskou o dětském spánku Lenka Medvecová Tinková

Takhle kniha je fakt láska! Jsem opravdu vděčná za to, že se mi dostala do rukou. V mnohém mi pomohla porozumět spánku mého syna :-)

01.02.2022 5 z 5