Les, čtyři otázky, život a já

Les, čtyři otázky, život a já https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514851/bmid_les-ctyri-otazky-zivot-a-ja-GRD-514851.jpg 4 106 32

Tato kniha vám může změnit život. Její život je zdánlivě dokonalý, má všechno, po čem vždycky toužila, ale mladá matka dvou dětí se cítí unavená a vyhořelá. Neví, jak zvládat každodenní balancování mezi prací a rodinou, není šťastná a přemýšlí, proč tomu tak je. Když se jednou prochází lesem a přemýšlí o svém životě, potká starou dámu. Ta jí poví o „čtyřech životních otázkách“, které mají moc změnit všechno k lepšímu. Vystresovaná mladá žena je k nim nejprve skeptická, ale postupně si je začne pokládat a uvědomí si, jak se její život během krátké doby zlepšil. Čím více se odvažuje experimentovat, tím vícero dveří se jí otevírá. Je však připravená položit si i poslední otázku?... celý text

Literatura světová Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Der Wald, vier Fragen, das Leben und ich , 2020


více info...

Přidat komentář

Chillia
04.03.2024 4 z 5

Moc milá a inspirativní kniha s pěknými a jemnými ilustracemi. Příběhem se prolínají čtyři důležité životní otázky, ze kterých budu určitě čerpat. Fajn oddychovka, ideální čtení někde na lavičce v lese :-)

Lucienka220
02.03.2024 3 z 5

Ty čtyři otázky nejsou špatné a je v životě důležité si je klást. Trochu mě rozčiloval ten sluníčkový závěr, ale proč ne?
Uvažuji o tom, co bylo v knížce zmíněno. Lidé se mohou cítit spokojeně, jen když mají nějaké stabilní zázemí. A pak si mohou i v klidu klást tyto otázky.
Opravdu uvědomělý, probuzený člověk dokáže podle otázek žít i ve velmi nejistých podmínkách...


Sitting-Bull
25.01.2024 5 z 5

Jednoduše INSPIRUJÍCÍ... Tahle kniha ke mně měla asi doletět v tuto chvíli, protože přesně rezonuje s tím, co řeším. Ty čtyři otázky jsou otázkami, které by si ve svém životě měl položit každý. Každý k nim také určitě ve svém životě přes různé kotrmelce a ústupky došplouchá či doskáče, otázka je, zda je v tu chvíli uslyší a dokáže si na ně upřímně odpovědět. Já jsem je takto pěkně shrnuté, myslím, zrovna teď potřebovala slyšet. A záleží jen na mně, jak s jejich znalostí a se svým životem dál naložím.
Jen mě mrzí ten sluníčkově ustřelený konec knihy, nicméně rozhodla jsem se jej vnímat jako alegorii.

lali42
15.01.2024 5 z 5

Řekla bych, že kniha si mě našla sama. Nejsem sice matka, ale hodně věcí jsem díky ní pochytila a pochopila i tak. Je pravda, že na některé otázky budu muset ještě trochu dospět a dopracovat se k nim znovu. Ale myslím, že mám dobrý začátek i díky tomu co mi nabídla tato kniha. Vřele doporučuji těm, kteří tápou ve tmě, pro mě to je jedna dlaždice ke směru, ve kterém se chci v životě ubírat. Opravdu dobře se čte a je kratičká.

Mateo67
13.01.2024 3 z 5

Otázky mají vnitřní hloubku a dávají smysl. Určitě si je chci zapamatovat a začít si je klást. Vlastně jsem již začala. Kniha mě zaujala od první stránky. To bude jasných pět! A pak, někde za půlkou, v poslední třetině to kouzlo moudrosti náhle zmizelo. A tuctový a sluníčkový konec to dorazil. I přes něžnou obálku a ilustrace nemůžu dát víc jak tři hvězdy.

marketka.m
04.01.2024 4 z 5

Milá prostá kniha na jedno dvě odpoledne, která se lehce čte a osvěží člověku, podle čeho v každodenním životě směřovat. Zamýšlení hlavní postavy svižně prokládáno útržky z jejího života. Možná nastanou chvíle, kdy po ni sáhnu znovu.

Hanina61
10.12.2023 3 z 5

Po knížce jsem sáhla díky pěkné obálce, slovu "les" a doporučení známých, nicméně to z mé strany byl omyl, protože už dávno nejsem cílová skupina, spíš "stará dáma", která k životním moudrostem léty dospěla sama, takže mi nic nového nepřinesla... Věřím ale, že jiným čtenářům může na jejich životní cestě pomoci a být mladou uštvanou maminkou (což jsem nikdy nebyla, myslím tedy "uštvanou"), tak bych ji možná uvítala... :-)

Kristy.Seb
22.11.2023 5 z 5

DOKONALÉ!

Co opravdu chci?
Jak moc je to důležité?
Co opravdu potřebuji?
Chtěla bych žít tak, jak žiju teď, kdybych věděla, že za rok zemřu?

Atisa
14.11.2023 5 z 5

Tato kratičká kniha se mi četla úplně sama. Určitě doporučuji všem uhoněným matkám malých dětí, které ještě k tomu chodí do práce. Mně ty čtyři otázky sedly, ačkoli život mi úplně nezměnily. Na zamyšlení nad svým životem je to kniha dobrá.

Surmei
29.10.2023 5 z 5

Knížku oceníte nejvíce, pokud se nacházíte ve fázi vyhoření - ať už jste si to přiznali nebo ne. Jsou to přesně ty otázky, které se vám honí hlavou a na které hledáte odpovědi.
Tak odpočívejte, čtěte a hledejte.
Otázky jsem si vypsala do diáře, abych je měla vždy u sebe. Myslím, že se ještě budou hodit....

ziriant
15.10.2023 4 z 5

Kniha se silným poselstvím, ale zároveň psaná poměrně jednodušším stylem a ve stručnosti, tedy dle mě velmi vhodná i pro začátečníky. Ale ani pokročilejší (v oblasti seberozvoje) se u ní nudit rozhodně nebudou, jelikož toto jsou témata, která je potřeba si stále připomínat. A jak už tu psali komentující přede mnou, forma podání je velmi milá, tedy skutečně pohladí po duši.

New-radus
28.09.2023 5 z 5

Přečteno za dva dny, ačkoliv jsem si knihu chtěla šetřit a nechat na sebe otázky postupně působit. No, nešlo to. Podobně jako hlavní hrdinka jsem se těšila, až se zase "setkám" se starou dámou.

Allla9
19.09.2023 5 z 5

Čtyři otázky, které mohou úplně změnit náš život:
-Opravdu to chci?
-Jak moc je to důležité?
-Co opravdu potřebuju?
-Chtěla bych žít tak, jak žiju teď, kdybych věděla, že za rok zemřu?

---Málokdy myslíme na to, co máme, ale často myslíme na to, co nám chybí.

kusma
12.09.2023 4 z 5

Útlá, milá knížka. Je zajímavé se nad otázkami zastavit a pustit je k sobě.

Potolu
10.09.2023 3 z 5

Ze začátku jsem byla nadšená. Jak už se tu psalo, tak taková rychlá oddechovka. Čtivá, milým způsobem nasměrovala k otázkám, které si každý z nás, kdo žije tak trochu hektickým životem, může položit... Ten závěr... no, jako chápala jsem ho... ale! Jako kdyby kniha pak najednou ztratila tu jiskru. Najednou to bylo: Všeho nechám, všechno prodám a jsem happy jak dva grepy. Ono... Jak bylo řečeno v seriálu Ve při na Netflixu (což se životu hlavní hrdinky celkem podobá!), tak peníze neřeší lidé, kteří peníze mají... a i Buddha se měl čeho vzdát, takže to pro něj nebylo tak těžké.
Kniha fajn, ale pro lidi, kteří mají asi dost peněz, že si mohou koupit obytný přívěs, jezdit po světě a pracovat na 60% úvazek. Váš partner Vás bude bezmezně podporovat! A zaručeně (!) budete mít krásný, naplněný život! :-D

ptacicek
06.09.2023 4 z 5

Příjemné čtení, které vlastně ničím moc nepřekvapí, ale je to fajn krátká oddychovka.

roso.mak
05.09.2023 1 z 5

Malá knížka, která by ale mohla být ještě tenčí. Konkrétně na čtyři řádky. Vlastně jenom na jeden. Protože čtyři otázky jsou ve skutečnosti jedna otázka a odpověď už tady byla mnohokrát. Aneb další kniha o seberozvoji, která nepřináší nic nového.

Slůník
04.09.2023 3 z 5

Literárně určitě ne nezapomenutelný zážitek, ale koncept pro osobní rozvoj jednoznačně skvělý.

Kubikuli
03.09.2023 5 z 5

Malá, úzká, nenápadná knížka.. ale velmi bohatá. Doporučuji prostě každému :)

Áňa 998
16.08.2023 5 z 5

Znáte takový ten pocit v životě, kdy máte prostě dost? Lidí, kteří se chovají nelogicky a hrají si na falešné přátele, práce, problémky okolo, únava jen z toho, že se člověk musí vydat vynést koš? Jo, tak tohle je můj stav cca před měsícem, který se ale shromažďoval pěkně dlouho. Stejně to má i hrdinka dnešní knihy.
.
Když se člověk dostane do tohoto bodu, cítí se hrozně. Přitom, řešení je často na dosah. Hlavní postava této knihy se impulzivně vydá na mýtinu, kterou v dětství milovala. Kvůli dětem a dalším věcem tu už ale dlouho nebyla. Z lesa se vyloupne stařenka a začnou si povídat o životě. Z počátku je samozřejmě nedůvěra, ale poté narazí na první životní otázku. A naše postava hledá odpověď, protože bez ní nebude další otázka. Ty jsou celkem čtyři, takže má co dělat.
.
Ale já Vám ty otázky prozrazovat nebudu, jen si knihu pěkně přečtěte!
.
Nebudu lhát, když řeknu, že mě místy mrazilo. Jako kdyby se někdo podíval na můj život přes rameno a dělal si poznámky. Našla jsem se snad ve všem, ale nejvíce v části o lidských vztazích, to bylo jak přes kopírák.
.
Mám nedůvěru v lidi od té doby, co mi několik přátel bodlo kudlu do zad. A přesně, v knize se mluví o kamarádce hlavní postavy, která ji zraňuje, vyčítá jí změnu života.Tím přesně jsem si prošla a konečně si to uvědomila teď při čtení. Občas musíte takové lidi nechat jít, i když to odstřihnutí pořád bolí.
.
Kniha má něco málo přes sto stran. Takže ke kafi na odpoledne ideální volba. Možná bych i doporučila poznámkový blok vedle, ten si na druhé čtení rozhodně sama vezmu.
.
Ač se kniha nezdá, myslím si, že se v ní najdete. Mám z ní pocit, že pokud ji potřebujete, cestu si k Vám najde a pomůže Vám pochopit, proč se nějaké věci staly tak, jak se staly a že je to vlastně jen dobře pro Vás.

Autorovy další knížky

Tessa Randau
německá, 1976
2023  85%Les, čtyři otázky, život a já
2024  70%Hory, mlha, láska a já

Kniha Les, čtyři otázky, život a já je v

Právě čtených8x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených10x
Knihotéce56x
Chystám se číst97x
Chci si koupit33x
dalších seznamech2x