carolinesbook carolinesbook komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Vystihující slova: nádherná, emotivní, opravdová, neuvěřitelně smutná.
Vystihující skutečnosti: u čtení jsem se usmívala a potom si náležitě pobrečela.
Opravdu silný příběh.

21.10.2016 4 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Vzhled knihy je více než zajímavý, opravdu vypadá jako nějaký soukromý deníček. A tak to opravdu bylo. Aňa zde popisuje jednotlivé etapy svého života poměrně familiérním a příjemným způsobem. Jedná se o typickou knihu na dovolené, u které nepotřebujete přemýšlet a dumat nad propleteností jednotlivých dějů. Bohužel ale pro mne mi tato kniha nedala žádné vnitřní obohacení.

21.10.2016 2 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ač to bude znít divně, tato kniha mě dostala svým poměrně drsným popisováním alkoholických stavů hlavní hrdinky. V některých chvílích jsem si říkala, že pro své psaní to musela autorka řádně testovat. Celý příběh je provázen také obrovským smutkem a zoufalstvím hlavní hrdinky, která je ze svého života nešťastná, ale nemá dost sil za vším udělal tlustou čáru. Její příběh ukazuje, jak jsme schopni věřit lidem, bez toho aniž bychom si připustili, že to právě oni nám škodí. Současně je zajímavý také výběr tří žen, které mají nakonec více společného, než si myslí.

21.10.2016 5 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Ze všech knih, co jsem od Jojo četla, byla tato nejoddychovější a výjimečně skončila i happyendem :-) Styl psaní autorky se mi jako vždy líbí, ta nepředvídatelnost děje do poslední chvíle, pocity a myšlenky jednotlivých osob příběhu, to je přesně to, co dělá její knihy tak čtivé. Oceňuji příběh trošku z jiného prostředí.

21.10.2016 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Musím se přiznat, ze knihu jsem přečetla až napodruhé a do jejího čtení jsem se musela nutit. Nevím proč jsem čekala lehkou oddychovku :-) Poprvé jsem skončila po třetím příběhu a řekla jsem si, že tohle asi číst nechci. Jelikož jsem ale zdatná čtenářka, řekla jsem si, že to musím přečíst. Sedla jsem ke knize a asi to bylo jiným vnitřním rozpoložením nebo nevím, ale já Bábovky přečetla za půl dne. A pochopila jsem, co tím chtěla autorka říci. Je absurdní, jak se občas máme špatně a řešit, co se nám děje. Na světě jsou denně miliony různých příběhů a vzájemně do sebe můžou zapadat. Je to prostě život.

20.10.2016 4 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Knihu jsem si vybrala nahodou, jako povinnou cetbu ve druhaku na stredni skole. Krasny, dojemny pribeh mlade lasky, bohuzel opet se smutnym koncem. Pamatuji si jak na konci uvadi, ze nad ni stoji nemecti vojaci a konec...kniha je kratka a dobre se cte.

03.05.2015 4 z 5


Král Krysa Král Krysa James Clavell

Velmi zajimava kniha o sile jednotlivce ve skupine, v uzavrenem prostoru s omezenymi podminkami. Zaroven ukazuje kontrast - jeho slabost, kdyz se ma najednou ocitnout v realnem zivote sam se stejnymi podminkami jako ostatni. Stal se nezajimavym a nepotrebnym. Doporucuji si precist, patri k povinne cetbe na skolach.

03.05.2015 4 z 5


My, sex a aférky My, sex a aférky Kamila Tomsová

Opet vtipne a zabavne. Prvni dil se mi libil o neco vic, nicmene i tak jsem se bavila a odpocinula si u tohoto cteni.

03.05.2015 3 z 5


My, sex a podpatky My, sex a podpatky Kamila Tomsová

Kniha se mi do ruky dostala nahodou. Oddychovka, velmi vtipna, zajimava "skvadra" hlavnich postav. Nejlepsi je Jaruna:-) doporucuji na zprijemneni nalady a relax.

03.05.2015 3 z 5


Taje Dubaje: Není všechno zlato Taje Dubaje: Není všechno zlato Emíre Khidayer

Knihu jsem si vybrala pro jeji tematiku - Dubaj. Autorka velmi nenasilne, poklidne lici postaveni zeny v arabskem byznysu a jak to v tomto Emiratu vlastne chodi. Nezapomnela azapojit do deje i lasku hlavni hrdinky. Konec mne prekvapil, cekala jsem jiny zaver. Bylo to moc ukvapene a useknute. Kdo je milovnikem arabskeho sveta, obchodu, necht si precte.

03.05.2015 3 z 5


Jeden den Jeden den David Nicholls

Knihu jsem si precetla na doporuceni kamaradky.a musim priznat, ze me dostala..Libil se mi napad s vzdy jen jednim dnem v roce a postupne vyvijeni postav a nakonci uplne obraceni roli. Cekala jsem happyend, jak uz to byva, ale nebyl..asi prave proto me kniha tak nadchla. I slza ukapla na konci:-)

03.05.2015 5 z 5


Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Ocekavala jsem oddechovku a taky se tak stalo. Bylo to vtipne, pohodove cteni. Presne takova kniha kdyz prijdete po celodennim shonu z prace a chcete vypnout. Ale souhlasim se vsemi, chybel tam Mark, sceny s mladickem to nezachranily:-)

03.05.2015 3 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Hosseini je muj oblibenec. Treti kniha od nej a zase jina. Tato kniha opravdu neni pro cteni jednou za tyden, je potreba se na ni plne soustredit, aby ctenar pochopil proc autor propleta jednotlive postavy a podrobne popisuje jejich osudy. Pro nektere ctenare muze byt duvodem pro odlozeni a nedocteni. Dulezita je take fantazie kazdeho z nas. Hosseini opet zahral na city a opet si me ziskal:-) krasna a dojemna kniha, doporucuji "zkusenejsim" ctenarum.

02.05.2015 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Jednim slovem nadherna...Pribeh opravdove lasky ze "stare doby", ktera prezije leta..Asi neni treba vice komentovat. Kniha se cte prijemne, libi se mi prechody mezi jednotlivymi osobami a obdobimi, cte se velice dobre. Opravdu doporucuji!

02.05.2015 3 z 5


V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

Tato kniha mne zaujala opravdu pevnym spojenim matky s dcerou. Jelikoz me vzdycky zajimalo, co se deje s nami po smrti ci v bezvedomi, do knihy jsem se skutecne zacetla. Nekoho naopak toto od cteni muze odradit. Kniha nam zobrazuje dva typy vztahu matka x dcera, kdy obe matky se pro dceray obetuji, ale postoj dcer je v kazdem pripade naprosto rozdilny. Doporucuji si precist, velice napinava a zaroven krasna kniha.

02.05.2015 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knihu jsem si pujcila od sve mladsi sestry a v podstate jsem si ji precetla ze zajimavosti, zda knihy J.Greena jsou urcileny pouze pro "pubertaky". Musim se priznat, ze mne kniha zaujala. Nedojala me kslzam, jako ostatni, ale donutila se zamyslet a priznat si, ze vetsina z nas si mysli, jak tezke to ma a posleze muzeme videt, ze neci osud je daleko horsi nez ten nas. Styl psani autora byl velmi poutavy, ac si vybral ne zcela "prijemne" tema pro svuj pribeh. Ac to muze znit divne, libila se mi nadsazka a ironie s jakou dva hlavni hrdinove komentuji svou nemoc a zarovrn fakt, ze samotna nemoc z nich nedela jen pouhe dva nerealne "pubertaky" , ale dva mlade lidi, kteri si plne uvedomuji, jaky osud je ceka. Obcasne pasaze byly lehce prehrane a mozna i nerealne. Ale o tom vlastne samotne cteni je, vytvorit si o deji svou vlastni predstavu. Zrejme se vrhnu na dalsi knihu od tohoto autora:-)

02.05.2015 4 z 5