Berulidemknihy Berulidemknihy komentáře u knih

☰ menu

Solitaire Solitaire Alice Oseman

Ona je to vlastně kniha jako každá jiná...Vlastně zde nenacházíme nic originálního. Jak příběh dopadne jsem věděla už od půlky.
Kniha si však našla mé srdce přes lehký styl psaní a Tori, kterou zbožňuji. Celý tento svět jsem si zase užívala a chvilkami se přistihla s úsměvem na tváři.
Nečekejte veledílo pouze pohlazení po tváři, které si každý zasloužíme:)

10.05.2022 5 z 5


To bylo tvé jméno. 02 To bylo tvé jméno. 02 Makoto Šinkai (p)

Místy jsem se ztrácela, ale i tak mě čtení bavilo a jsem natěšená na třetí díl. Doufám, že si zachová standart:)

10.05.2022


To bylo tvé jméno. 01 To bylo tvé jméno. 01 Makoto Šinkai (p)

Moje první seznámení s mangou. Musím říci, že mě čtení celkem bavilo a zvykla jsem si na trochu jiný ,,styl" komiksu. Za mě moc fajn knížka ideální pro začátečníky:)

10.05.2022


Letos v zimě Letos v zimě Alice Oseman

Knize dávám takto vysoké hodnocení vlastně jen kvůli tomu, že mám k celé sérii emocionální vztah. Autorka mě nalákala i na Solitaire, jelikož Tori je mojí oblíbenou postavou. Moc se těším už teď:)
Kniha není moc veselá. Musím říct, že mě většinu času štvalo chování Charlieho k Tori...Vážně jsem častokrát chtěla zařvat a říct mu něco, proto oddělávám hvězdu

03.04.2022 4 z 5


Beton a hlína Beton a hlína Viktorie Hanišová

Na knize mi pravděpodobně vadio to, že je psána formou rozhovorů, jinak by se mi asi celkem líbila. Někteří protagonisté mi byli velmi nesympatičtí, ale ne každý může sednout všem, i tak se mi některé části líbily:)

03.04.2022 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Skvělá knížka plná úžasných myšlenek. Musím říct, že jsem ji nechtěla dočítat, protože jsem se nechtěla dostat na konec. Do té chvíle, kdy možná nenajdu Velké Možná. Dodnes si v některých chvílích připadám jako Aljaška. Sama na všechno. Její osobnost budu mít v hlavě dlouho.
Sama kouřím rychle.
Proč?
Protože nekouřím, že by mi to chutnalo, ale protože chci umřít.

03.04.2022 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Knihu jsem četla v rámci maturity, která se neúprosně blíží. Musím říci, že kniha byla velice zajímavě napsaná. Zároveň se na ni člověk musel velmi soustředit a číst vážně vklidu a uvědoměle. I tak mě nijak nezaujala. Chápu, že se zajímá o těžké téma, ale pro mě to vážně nebylo nic, co bych si potřebovala přečíst vícekrát.

03.04.2022 3 z 5


Život s panikou Život s panikou Alžběta Bublanová

Velmi útlá knížečka, ke které mám citový vztah. Sama trpím úzkostmi a panickými záchvaty od dětství. Téměř každá kapitola popisovala moje pocity. Necítila jsem se v tom sama, alespoň na chvíli.

03.04.2022 4 z 5


Jiné jméno pro domov Jiné jméno pro domov Jasmine Warga

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Jde na ní sice vidět, že je psána pro mladší věkovou kategorii, ale i tak jsem z ní nadšená. Nějaké odstavce bych si vyloženě nechala napsat na čelo, aby to náš svět konečně pochopil.
Velice krásné a hořké počtení na které pravděpodobně dlouho nezapomenu.

10.03.2022 5 z 5


TMBOOK TMBOOK TMBK (p)

Uf...toto bylo jedno velké zklamání. Myslím, že by některé věci měli zůstat na instagramu...

10.03.2022 2 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Z knihy mě do teď mrazí.
Nečekala jsem, že by šlo o takto dobré dílo, ale opak byl pravdou. Čím blíže jsem byla u konce, tím více jsem zadržovala slzy a to z velice jednoduchého důvodu, začalo mi docházet, že právě takhle vždycky bude fungovat naše společnost, dokud se vzájemně nepomlátíme.
Toto velmi krátké dílo, by si měl přečíst vážně každý...bez ohledu na to jestli čtete či ne

27.02.2022 5 z 5


Neviditelná dívka Neviditelná dívka Mariel Hemingway

3,5/5*
Musím říct, že jsem čekala všelicos, ale toto ne. Mladá dívenka jejíž život už teď vykazuje nedostatek lásky. Mariel musela dospět o něco dříve něž jiné děti.
Kniha byla psána krásným naivním jazykem, který vyloženě dodával věrohodnost, že jde o zpověď holčičky.

27.02.2022 3 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Když Aristokratku čtu s větším odstupem od minulého dílu, musím říci, že mě baví daleko více. Velmi často jsem se smála. Celkově mi dílo připomíná takový Deník malého poseroutky pro starší:)
Tento díl mi opět ukázal, že pokud se chci odreagovat mezi povinnou četbou, je série skvělá volba!

27.02.2022 4 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Četla jsem ji v rámci školního testu. Asi jsem čekala více, možná jde pouze o věc vkusu

08.02.2022 3 z 5


Tiny Pretty Things Tiny Pretty Things Dhonielle Clayton

4/4,5
Ač tahle knížka vypadala nejdříve na na průměr, velmi mě chytla. Vyrostla jsem s baletem a můj sen bylo být jak z hrací skříňky. Bohužel ne vždy je vše podle plánu.
Jde o velmi čtivou knihu plnou nenávisti, která k tomuto elegantnímu sportu patří:)

08.02.2022 4 z 5


Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Asi jsem očekávala víc. Spousta pasáží mi přišla nezáživná a nezajímavá. Kresby také nebyly bůh ví jak propracované. Je to škoda, ale asi jsem se v ní nenašla.

31.01.2022 2 z 5


Srdcerváči. Kniha 4 Srdcerváči. Kniha 4 Alice Oseman

Tahle série prostě vždycky tak krásně pohladí po duši, že pak člověk nemá sílu ani hledat, co by vytknul. Děkuji autorce za další krásný příběh:)

29.01.2022 4 z 5


Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

Za mě velice podstatná kniha plná modrých a milých vět, ke které se ráda vrátím. Ve spoustě věcech mi pomohla, v jiných dodala motivaci. Moc doporučuji!

29.01.2022 5 z 5


Diagnóza F50 Diagnóza F50 Gabina Weissová

Celou dobu jsem byla připravená dát knize 5/5, jelikož autorka má velice krásný styl spaní, co mě úplně vtáhl do chvil, které jsem si sama na vlastní kůži prožila. Poslední třetina knihy mě však těžce nudila, nedokázala jsem si vysvětlit proč. Z toho důvodu nedávám plné hodnocení, věřím ale, že pro lidi, co si prošli poruchou příjmu potravy, to může být a skutečně je velice lákavě napsaná kniha.
Místy mi skutečně vyhrkly do očí slzy, jelikož jsem se v Gabi sama viděla.

14.01.2022 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 3 Srdcerváči. Kniha 3 Alice Oseman

Kniha Vám v podstatě od první stránky přiroste k srdci a už se nemůžete odtrhnout. Čtení bylo krásné a oddechové. Samozřejmě již nejsem cílová skupina, ale i tak mi předala to, co měla:)

13.01.2022 4 z 5