Srdcerváči. Kniha 3

Srdcerváči. Kniha 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446669/bmid_srdcervaci-kniha-treti-CmZ-446669.jpg 4 719 91

Srdcerváči / Motýliky série

< 3. díl >

Charlie dřív ani ve snu nenapadlo, že by ho Nick mohl taky mít rád, ale teď spolu oficiálně chodí. Nick se dokonce odhodlal a pověděl o tom svojí mámě. Ale coming out není něco, co se stane jen jednou – ještě je tu Nickův starší bratr, ostatní kamarádi a rodina a blíží se školní výlet do Paříže… a život dovede být těžký, i když máte po boku někoho, kdo vás miluje. Čím jsou jejich city hlubší, tím víc Charlie a Nick potřebují jeden druhého.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Heartstoppers. Volume Three , 2019


více info...

Přidat komentář

Kristulda
03.03.2024 5 z 5

Líbí se mi, že se tento komiks věnuje i různým aktuálním tématům, které se teenegerů týkají.

Knihomolka_176
23.02.2024 4 z 5

Jednoduše, ale krásně ilustrovaný komiks, který zná snad každý čtenář. Nickova a Charlieho láska je nevinná, oba zkoumají svou sexualitu a bojují s reakcemi okolí, ale zároveň i se svými vlastními obtížemi.
Příběh se dotýká témat nejen kolem vlastní sexuality a toho, jak se vyrovnat s reakcí okolí, ale taky kolem poruch příjmu potravy, které se v tomto věku vyskytující nejčastěji.


HelVall
31.12.2023 3 z 5

Knížka povedená. Příběh krásný. Doporučuji

fvalek
30.12.2023 5 z 5

Další krásně pohodový díl, na kterém mě sice stále trošku štve to písmo, ale člověk si už pomalu zvyká a vyvolává to celé takový teen mladistvý dojem. Kresba je jednoduchá ale osobitá a sympatická, černobílé zpracování v téhle formě kresby jedině přijatelné. Kniha se čte jedním dechem a je za chvilku přečtená.

No a aktuální děj? Příjemné zpestření výletem do Francie, na kterém se dějí velké věci, a to jak z hlediska poznávání hrdinů a formování jejich osobnosti, tak nějaká ta zajímavá odhalení. Je škoda, že vztah Nicka s jeho bratrem není trošku víc vyhrocený, děj by potřeboval aspoň maličkého záporáka. Stejně tak mi přišla nedořešená ta zápletka s Nickovým otcem. Charlie a jeho vzpomínky na šika nu už jsou asi trošku pasé, ale aktuální stravovací problémy jsou zajímavá linka, která konečně do téhle idylky vnáší nějakou vážnost. Vztahy ostatních jsou ale taky pěkně šťavnaté, docela mám rád Darcy a Taru, zase tak zajímavý není Tao a Elle. V seriálu se ukázalo, že je Aled asexuál, tady je to tak trošku naznačeno, škoda, že to více nerozebírají... No ale co mě zaujalo ze všeho nejvíc byli dva učitelé... Jejich komunikace a vzájemné sympatie mě zcela pohltily a jejich příběh se mi líbil.

Malý bonusový příběh Taa a Elle byl skutečně tak malý a bonusový, že měl jen pár stránek a v podstatě nic tam nebylo. Po hlavním příběhu je v knize klasická příloha s popisy postav jako v každém díle, možná by to chtělo něco nového. Jinak ale výborné a moc se těším na další díl! :)

Radzha
12.12.2023 5 z 5

Nemohl jsem se odtrhnou (stejně jako u předešlých dílů). Moc krásné nakreslené a popsané. Moc se mi líbí jak se jejich vztah vyvíjí a i se mi líbí, jaký dostávají prostor i ostatní postavy. Moc povedená knížka.

adevis
19.10.2023 3 z 5

Mám pocit, že všechny díly budou miloučký stejně jako ten první. Ještě mě čeká čtvrtý, tak se do něj brzy pustím :)

Bety093
15.10.2023 3 z 5

Seriál i první dva díly jsem si oblíbila, ale tenhle mě moc nebavil. Děj se táhnul a pořád se tam řešilo to samé, i když to vlastně chápu, protože VYOUTOVÁNÍ není věc hotová rychle, ale v knize mi to přišlo šíleně zdlouhavé. Poslední stránky už jenom zběžně prolistované. Za mě vede první díl, ale zkusím ještě čtvrtý.

Edona
11.08.2023 5 z 5

Čteno v angličtině. Tenhle komiks miluju! I přes úplně jednoduchou kresbu a poměrně jednoduchý text, dokáže autorka oslovit tolik čtenářů. Nick a Charlie jsou prostě lásky a já se těším na pokračování. Fandím i seriálu, líbí se mi, že se díky autorce - scenáristce, hodně drží předlohy a některé scény jsou ikonické - jak v komiksu, tak v seriálu.

pani_ari
29.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Rozkošné čtení, nádherné grafické zpracování. Za pár dní jsem vesele zhltla všechny Knihy. V celém příběhu je vidět obrovský přerod z roztomilé YA romantiky v temnou tematiku psychických onemocnění (mentální anorexie, obsedantně-kompulzivní porucha)
Netvrdím, že je to špatně, jen mě to překvapilo.

elisa9688
21.07.2023 5 z 5

Tento díl byl za mě asi nejleší.

eliska2106
14.07.2023 5 z 5

Nejvíc nemůžu z toho, jak jsou z tak jednoduchých kreseb krásné cítit výrazy tváří a emoce. Úplně to hřeje a mrazí.

Adele02
11.07.2023 4 z 5

Třetí díl Srdcerváčů je ultra ťuťu ňuňu, v podstatě se nad nimi po celou dobu rozplýváte - přesto si nemůžu odpustit dojem, že se občas charakter Nicka a Charlieho vymění podle toho, kdo z kluků zrovna co potřebuje. Ale autorka konečně najíždí na to, co bylo řešeno v Solitaire, takže jsem zvědavá, kam se příběh vyvine v dalším dílu.

Karolína18
16.06.2023 4 z 5

Skrze komiks vnímám příběh jako v rychlíku, neumím se do toho vžít, ale oceňuji úroveň a hlavně vím od dětí v pubertě, že je toto čtení opravdu baví. Příběh zaujme především holky. Líbí se mi i deníkové zápisy, každý čtenář se může z hlediska literární formy mnohé naučit.

Linda007
15.04.2023 5 z 5

Je to ňuňu. Jen zvláštní, že jsou úplně všichni gay.

Nuttelka
31.03.2023 4 z 5

Na jedno prostředí se tu řeší moc vážných věcí a vztahů najednou, teda aspoň mně to tak přijde. Ale i tak moc povedený díl, zavzpomínala jsem si na svůj výlet do Paříže :-)

Knihotyna
20.01.2023 5 z 5

Už 3. díl!
V tomto díle se Nick, Charlie a jejich kamarádi dostávají v rámci školního výletu do Francie!
Není to sice to samé, ale Nick s Charliem mi svými tajnými okamžiky připomněly náš školní výlet ve 4. ročníku do Prahy, když už jsem taky chodila s manželem :D a holky a kluci bydleli zvlášť, ale díky chápavému panu učiteli se náhodné páry objevovali v noci na chodbách :D.
Skvělé! Líbí se mi, kam směřuje vývoj vedlejších postav. Jak se s tím ostatní učí žít, sžívají se s tím. A začnou jejich lásku akceptovat! :) Více takových kamarádů! :)

Ivet_V
06.01.2023 4 z 5

Tohle byl asi zatím nejlepší díl, nebo alespoň stejně dobrý jako ten první. Líbilo se mi, jak se tam rozvíjely i vztahy jejich přátel. A taky se mi líbilo, jak se tam začínají řešit vážnější témata.

Becca_books
31.12.2022

Milé pokračování, tentokrát se Nick a Charlie vydávají se školou do Paříže. Přečteno jedním dechem jako taková jednohubka. Už se těším na čtvrtý díl :)

Ronnie68
20.12.2022 4 z 5

Další pokračování příběhu... tentokrát na výletě v Paříži ...

TomTomis
15.11.2022 3 z 5

Milé, něžné, ale i tak příliš zjednodušené. I v komiksu bych uvítal více textu, více obsahu. Knihu jsem si zakoupil jako e-knihy a měl je přečtené během chvíle. Jako papírové kusy mi to přijde skoro jako plýtvání papírem. Uznávám, že pro mládež je to přístupná forma, jak se seznamovat s některými věcmi... Hlavní postavy nejde nemilovat.