To bylo tvé jméno. 01

To bylo tvé jméno. 01 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416996/bmid_to-bylo-tve-jmeno-1-AVN-416996.jpg 4 217 23

To bylo tvé jméno série

1. díl >

Co se stane, když nutí venkovská rodina dceru (Na střední! Ta ostuda!) dodržovat hloupé tradice spojené s něčím tak starobylým jako folkor a obřady? Vykřičí nespokojenost do světa… a dojde k tomu, co si přála: vymění si tělo s někým jiným. Jak se vyrovná s rolí bezstarostného velkoměstského kluka? A on s nečekanými povinnostmi? V příběhu plném setkávání a míjení není nic jednoduché. Dokážou překonat osud, čas i vesmír a najít jeden druhého?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

君の名は。(Kimi no na wa), 1 , 2016


více info...

Přidat komentář

ElessaRiverbow
23.03.2024 5 z 5

V první řadě musím říct, že film udělaný podle této mangy miluju a patří do mých TOP filmů. Proto když se mi dostala do rukou celá série, měla jsem ji přečtenou během chvíle. Navíc je to moc hezky nakreslené. Oba hlavní hrdiny naprosto zbožňuju. Příběh je moc hezky vymyšlený a vtipný, takže se během čtení rozhodně nebudete nudit.

Calinda
17.09.2023 4 z 5

Moc hezká manga včetně dalších dvou dílů. Doporučuji.


CdC
05.09.2023 5 z 5

Viděla jsem nejprve jako film, a natolik mě to okouzlilo, že jsem si musela přečíst i mangu. Příběh je opravdu zábavný, ale časem člověka zasáhne. Musím tady vyzdvihnout překlad - oproti jiným mangám, co mám za sebou, bylo tohle opravdu krásně česky! A ten doslov! Kvůli Jakubovi Stříbrnému si najdu i jiné jeho překlady.

Petkona
13.11.2022 4 z 5

Pro mě byla tahle série první setkání s mangou a musím říct, že mě to mile překvapilo. Příběh byl velice zajímavý a moc mě bavil. Ilustrace krásné a příběh s nimi dostával úplně jiný rozměr. Takže já jsem spokojená a určitě mám v plánu si ještě něco takového přečíst.

TerKáá
28.09.2022 5 z 5

Krásné, milé, čtivé, místy i vtipné a hlavně napínavé. V tomto příběhu je všechno! I když jsem myslela, že grafické romány (kór manga) nebudou nic pro mě, jsem nadšená a těším se až si přečtu další podobné série.

Berulidemknihy
10.05.2022

Moje první seznámení s mangou. Musím říci, že mě čtení celkem bavilo a zvykla jsem si na trochu jiný ,,styl" komiksu. Za mě moc fajn knížka ideální pro začátečníky:)

Kopta
13.01.2022 5 z 5

Pokud bych neviděl film, byl bych asi mile překvapen. Tím, že jsem ho nedávno viděl, tak se mi naopak ukazuje, že "knižní verze" je mnohem srozumitelnější a jasnější. A asi i hezčí jak stylem, tak i grafikou. Velice hezký příběh, který výjimečně nedělá Crew a i tak to dopadá dobře. Trochu se bojím pokročilejších komplikací jako ve stylu filmu v následujících částech, ale zatím je to peckovní.

drakamena
22.11.2021 4 z 5

Krásně nakreslená manga s velmi jedinečnou atmosférou. Rozhodně si přečtu další díly!

TeriLin1111
11.07.2021 5 z 5

Moje první setkání s mangou a vůbec nejsem zklamaná. Čekala jsem nějaký slaďoučký příběh, ale ve finále to bylo opravdu zábavné čtení. Hlavní hrdinové super a těším se, až zjistím kam se příběh dále posune. :)

Kate18
20.12.2020 5 z 5

Dívka z malé vesničky, ve které se dodržují prastaré tradice si přeje stát se klukem z Tokia. Myslí si, že to musí být skvělé, anonymní a bezstarostné. Doma na vesnici si každý vidí do oken a ví o každém pohybu. Zdá se jí, že se jí tento sen splnil, ale myslí si, že to byl opravdu jen sen. Jenže co když se opravdu vymění? Co se vlastně dělo, když byla v těle někoho jiného. Mají spolu zvláštní propojení.

Cress
20.10.2020 4 z 5

Milá, romantická manga a celkem otevřeným koncem, takže si hned prosím další díl. Pokud s mangou začínáte určitě vám tuhle doporučuju. Příběh není moc složitý, hodně feel good, místy vtipný a čte se velmi rychle. Něco mi tak těm pěti hvězdičkám chybělo, ale jinak super.

niki-chan
30.08.2020 5 z 5

Tahle manga se mi líbila jak příběhem, tak stylem kresby. Historické odkazy na tradice a vysvětlení na konci byly příjemným osvěžením.

ComicGuy899
24.08.2020 5 z 5

Výborné anime a k tomu aj výborná manga plná emócii, cliffhangerov, komédie a unikátneho rozprávania, ktoré sa vidí len málokedy.

Asi jediná manga/anime, ktoré by som odporučil vyskúšať aj ne-otaku spoločnosti.

Je super vidieť, že režiséri sa neštítia zobrať do ruky pero a papier a svoje príbehy kvalitne prerobiť i v tlačenej podobe.
Nie vždy sa to podarí, väčšinou je to katastrofa, no tu sa to podarilo viac než dobre.

Má to len jednu chybu.

Prečo je to rozdelené na 3 knihy keď každá obsahuje len tri kapitoly?
...Kultúrny dodatok si cením....

OsolenéKnihy
01.05.2020 4 z 5

Takhle, příběh je bezpochyby skvělý a určitě si mě získal. Ale zpracování? Překlad? Nejhorším, co se zde mohlo stát, byl konec knihy, který byl prostě násilně utnut uprostřed děje, bez milosti a logiky. Je mi líto, že u nás manga nevychází u jiného nakladatelství nebo alespoň jako omnibus, protože to docela zabíjí potenciál celého kouzla. Pro lepší orientaci se mi zdá lepší nejdříve kouknout na film.

Lenny.k20
06.03.2020 5 z 5

Jsem takový nadšenec do japonské kultury "weeb", takže jsem měla opravdu radost, když jsem se dozvěděla, že manga vyjde v češtině. Viděla jsem samozřejmě i anime. Manga v češtině se mi líbila i s poznámkami autora. Kimi no na wa má krásný příběh, vtipný, chvilkami smutný.
Jestliže je to vaše první manga, možná bude trošku nezvyk styl, kterým se manga čte. Ale aspoň poznáte zase kousek japonské kultury. :)

Alena_S
24.02.2020 4 z 5

U většiny mang mi nevadí, že jsou černobílé, ale tahle je výjimka. Stejně jako málokdy volám, že film je lepší, ale tady ano. (Myslím, že u děl výborného Makoto Shinkaie obecně vznikají mangy až po filmu?) Každopádně velmi zmatený začátek, a absence barvy dost ubírá na atmosféře. Pokračování už je ale o něco lepší.

medvídě
17.02.2020 5 z 5

Možný spoiler!
Moje první manga a už teď můžu říci, že rozhodně ne poslední. Jen je to takový zvláštní styl čtení.
Příběh se odehrává na dvou místech - ve vesnici, kde se podle hlavní hrdinky nic neděje a nic ji tu nečeká, a tak touží být chlapcem ve velkém městě, což je druhé místo děje.
Jaké je překvapení, když se Micuha jednoho dne probudí v chlapeckém těle a zjišťuje, že ani tady život není med. A aby toho nebylo málo, další den je opět sama sebou, ale všichni se jí ptají, co to s ní předchozí den bylo, že se chovala velmi podivně. Ale ona o ničem z toho neví ... Totéž se odehrává i u Takiho. Postupně si oba začnou tyto výměny užívat a hlavně psát deníky a vzkazy, aby ten druhý věděl, co se předchozí den stalo :) Jednoho dne ale výměny ustanou. Taki zkouší telefonní číslo, ale to mu nikdo nebere. Co se stalo?

MarryMikuskova
18.12.2019 5 z 5

Tento príbeh som poznala už skôr, prostredníctvom japonského animovaného filmu, ktorý sa mi veľmi páčil. Takže som bola, úprimne, veľmi nadšená, keď som zistila, že bude manga preložená aj do českého jazyka. Je to krásny a zároveň aj dojímaví príbeh, ktorý si isto zamiluje každý čitateľ. Nie je to len obyčajný príbeh, v ktorom si dvaja mladí ľudia náhodou vymieňajú životy. V japonských príbehoch nič nie je náhoda. Všetko má nejaký dôvod. Čo sa môže na začiatku javiť ako klišé, je v skutočnosti príbeh premyslený do najmenšieho detailu, plný rôznych japonských tradícií a krásnych myšlienok.
Napriek tomu, že som film videla už dávnejšie, musela som si mangu kúpiť, pretože v mojej knižnici nemôže chýbať. Makoto Šinkai patrí k mojim najobľúbenejším japonským autorom. Zároveň si myslím, že vďaka tomuto príbehu by si mohli nájsť k mange cestu aj čitatelia, ktorí sa s ňou doteraz ešte nestretli.
Mne nezostáva nič iné, len dúfať, že vydavateľstvo Egmont sa nakoniec rozhodne vydať aj niektoré z ďalších autorových diel.
P.S.: Určite si po prečítaní mangy pozrite aj jej animované filmové spracovanie. Ak nevyroníte slzu pri knihe, pri filme určite. ;)

sola_lupa
11.12.2019 5 z 5

Film jsem sice viděla první, ale obojí je stejně skvělé.

Percabethka
15.10.2019 5 z 5

#mustread pro všechny fanoušky Kimi no na wa. Když jste viděli anime, je hezké přečíst si to i jako mangu. Přestože tu chybí ty krásné barvy a hudba. Naopak bez předchozí znalosti filmu podle mě kniha nedává moc smysl. Možná ale jen nejsem zvyklá číst mangy...

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Makoto Šinkai (p)
japonská, 1973
2019  86%To bylo tvé jméno. 01
2020  89%To bylo tvé jméno. 03
2019  89%To bylo tvé jméno. 02

Kniha To bylo tvé jméno. 01 je v

Právě čtených1x
Přečtených299x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených29x
Knihotéce84x
Chystám se číst53x
Chci si koupit28x
dalších seznamech8x