avynka avynka komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Krásné čtení ! Dojemný, lidský příběh, který snad nikoho nemůže nechat chladným. Tato kniha se mi zaryla hluboko do srdce a každému ji doporučuji. Benefitem k jejímu obsahu je skvělé namluvení audioknihy Evou Josefíkovou. Její podmanivý hlas mi ještě dlouho zněl v uších.

02.01.2023 5 z 5


Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Slasti i strasti života známé české herečky. Ivanka Devátá je sympatická dáma, jenž si umí udělat legraci i sama ze sebe. Knížka se mi velmi líbila, stejně jako autorčin smysl pro humor. Přeji paní Ivance hodně zdravíčka a těším se na další její knížky.

02.01.2023


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Audiokniha.
Chcete-li se hodně dobře bavit a trošku potrápit svojí bránici, pak toto je ta pravá volba. Kdo měl jednou potomka, ať nedávno či dávno, se od této knihy neodtrhne. Skvěla napsaná kniha, kterou interpretace Filipa Švarce zařadila mezi top nejlepší oddychovky, které jsem kdy četla. Doufám, že stejně se pobavím u dalších dílů :)

02.01.2023 5 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Kdo by v této knize hledal erotiku, bude zklamán. Příběh čtyřicátníka zamilovaného až do, podle mě, příliš mladé holky. Nicméně samotný děj nic moc, ale co mě úplně dostalo, byla autorova mistrná hra se slovy. Kvůli tomuto jsem u knihy vydržela až do konce. Tento styl psaní se hned tak nevidí a byl důvodem mého poměrně vysokého hodnocení. Podruhé ji ale nejspíš už poslouchat nebudu.

02.01.2023 3 z 5


Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Halina Pawlovská, to je prostě přesně můj šálek kávy. Má to šmrnc, má to vtip, je v tom znát její osobitý šarm a inteligence. Pohodové čtení, při kterém si člověk odpočine a uvolní. Halina je prostě jednička !!!

02.01.2023 5 z 5


V bílém plášti V bílém plášti * antologie

Lékařské prostředí mě prostě baví a mám ráda české autory. Spojeno dohromady to u mě mělo úspěch. Povídky jsou krátké , líbivé, dobře se čtou. Prostřídat rozsáhlé romány krátkými povídkami, určitě není na škodu.

02.01.2023


Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola Veronika Kašáková

Tuto audioknihu jsem zvládla za jeden den, nešlo se od ní odtrhnout. Silný příběh napsaný srdcem. Děkuji, Verunko.
Ještě musím vyzdvihnout naprosto úžasnou interpretaci knihy Jitkou Ježkovou, která zážitek posunula ještě o level výše. Ráda se ke knížce časem vrátím.

02.01.2023 5 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Moje první kniha této autorky mě doslova nadchla. Zvláště první povídka byla dokonalá, ale ani ostatní nebyly o nic horší. Povídky ze života a nahlédnutí na "bolístky a trápení" dětských duší. A aby mi po této spisovatelce nebylo smutno, tak jsem "najela" hned na její další knihu Nejlepší pro všechny :).

02.01.2023 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Už jsem stačila slyšet audioverzi i shlédnout film a byla jsem nadšená .... a to jak z děje knihy, tak z interpretace Martina Hofmana v audioknize i jeho hereckého výkonu ve filmu. Mohu jednoznačně doporučit. Kniha dokáže současné pochmurné dny proměnit v prozářené, a pokud vás nadchne, stejně jako mě, těžko, přetěžko se od ní budete odtrhávat :). Patrik Hartl prostě umí!

02.01.2023


Eva tropí hlouposti Eva tropí hlouposti Fan Vavřincová (p)

Filmovou podobu této knihy už viděl asi úplně každý, ale i tak doporučuji i její knížní podobu. Původně jsem si říkala, že už mi nic nového nemůže dát, ale mýlila jsem se. Super zážitek od začátku do konce. Pokud máte nějaký ten splín v duši, tak toto je na to přesný lék. Doporučuji!

02.01.2023 5 z 5


Nevinným sa neodpúšťa Nevinným sa neodpúšťa Dominik Dán

Na knihy Dominika Dána jsem slyšela samou chválu a tak jsem si pořídila její audioverzi. A udělala jsem dobře. Kniha se mi moc líbila, hodně tomu napomohla i interpretace pana Mňahončáka. Většinou poslouchám knihy na etapy, ale tuto jsem zvládla za 2 dny. Paráda! Už se těším na další

02.01.2023 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Sáhla jsem po této audioknize na doporučené jedné youtuberky a udělala jsem dobře. Příjemná oddechovka je přesně to, co mi sedí. Interpretace byla taky skvělá. Už se těším na další díla této skvělé autorky !!!

02.01.2023 5 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Mám ráda knihy (v tomto případě to byla audiokniha) z lékařského prostředí a toto je teda něco !!! Pan profesor Beneš mluví naprosto otevřeně, detailně a velmi profesně. K tomu hlas Jirky Langmajera tomu dodává ještě další body. Nedalo se přestat poslouchat. Úžasná knížka, ke které se rozhodně zase vrátím.

02.01.2023 5 z 5


Konec stárnutí - Proč stárneme a proč už nemusíme Konec stárnutí - Proč stárneme a proč už nemusíme David Sinclair

Zajímám se o zdravý životní styl a současně jsem ve věku, kdy už tato "nemoc" klepe na dveře. Doporučuji ji každému, kdo je na tom podobně jako já. Vtáhne vás a už nepustí, donutí přemýšlet a třeba v tom svém životě i něco změnit, dokud je na to ještě čas.

02.01.2023 4 z 5


Labutí dům Labutí dům Daniela Krolupperová

Milovala jsem už jako dítě vyprávění mých prarodičů o prvorepublikové době a s touto knihou jsem se v ní ocitla. Úžasná knížka, odpočinková, laskavá, od které se nebudete moci odtrhnout. Určitě se k ní ráda vrátím.

02.01.2023 5 z 5


Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Tuto knihu jsem četla kdysi v dětství, ale pamatovala jsem si jen název. Teď po mnoha desetiletích jsem se k ní vrátila zpátky a dala jsem ji jedním dechem. Smutný příběh drsné doby, poučný, lidský. Myslím, že jako malá holka jsem to nechápala, proto jsem knihu tehdy nedočetla nebo si z ní nic neodnesla. Až s věkem člověk pozná, jak hodnotná myšlenka se v této knize skrývá.

02.01.2023 5 z 5


Jedeme na dovolenou Jedeme na dovolenou * antologie

Skvělé povídky, skvělých autorů. Ačkoliv většinou povídkové knihy nejsou to, po čem primárně sahám, tady jsem udělala výjimku právě kvůli osvědčeným autorům .... a udělala jsem dobře. Bylo to takové příjemné zpestření, určitě nelituji.

02.01.2023


Jak na sítě Jak na sítě Michelle Losekoot (p)

Přínosné čtivo pro všechny, které tento obor zajímá.
Četla rozporuplné recenze na tuto knihu, mně se ale líbila. Jsem spíše začátečník, co se sociálních sítí týká a tak oceňuji styl, jakým to bylo podáno..... a taky příklady z praxe.

02.01.2023 5 z 5


S elegancí ježka S elegancí ježka Muriel Barbery

Tato kniha vyžaduje hodně pozornosti a soustředění, proto nemusí sednout úplně každému. Mně se ale líbila.

02.01.2023 5 z 5


Kapsa plná žita Kapsa plná žita Agatha Christie

Knihy Aghaty Christie prostě mohu. Je to sázka na jistotu. Když si ale jejich knih přečtete více, pak máte možnost porovnávat. Tato byla fajn, ale ve srovnání s jinými, byly i lepší. Nicméně stále je to špička a rozhodně doporučuji neváhat ..... a já už se jdu kouknout po dalším díle ;-).

02.01.2023 5 z 5