Araso Araso komentáře u knih

☰ menu

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Víte co mě na Harrym baví??? To jaký je to tragéd... a trotl... v každém díle bojuje sám se sebou, se svými závislostmi a démony. V každém díle někde ujede a zvrací... ať je už je důvod jakýkoliv...

10.02.2024 5 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Zase ta puška Merklin... opět se vrací do role... hledali jste ji? Ne? Neexistuje... ráže 16 mm... neuvěřitelná síla...
Tentokrát nás děj zanese až do Afriky a do norských hor. Opět barvitě popsáno... o zvraty nebyla nouze.

17.01.2024 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

To zas byla síla... někdy si říkám - no tohle fakt nevymyslíš... skvěle napsané, strhující děj.. ani mi nevadí, že viníka víme už 3/4 knihy, protože předtím bylo nespočet slepých a nesprávných uliček, ačkoliv byly všechny tak logické...

17.01.2024 4 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

No... měla jsem velká očekávání. Knihu mi doporučila má maminka s tím, že se u ní výtečně pobavím... no ano... maminka našla svou vlastní paralelu v této knize, leč já jako vyspělé dítě takového rodiče vnímám svět jinak, neb jsem vyrostla na vesnici a nemusela jsem se s ní a s přírodou sžívat. Vesnice a příroda mě vychovala... a tak mi některé story autorky přišly (omluvte mě) padlé na hlavu. Vždycky jsem si myslela, že základní znalosti o přírodě a zvířatech musí mít přeci každý, kdo se na svět od dětství kouká s otevřenýma očima. Ale zjevně tomu tak není... pro mě je kniha a následné reakce na ní poučením. Mé znalosti nejsou běžné a musím je všem kdo o ně mají zájem rozdávat plnými hrstmi, aby lidé co se rozhodnou svůj městský svět vyměnit za vesnici, měli své začátky jednodušší.

17.01.2024 2 z 5


Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Nesbo se mi líbí hlavně proto, že mě vždycky někam dovede... něco zajímavého se dozvím - otevřu minimálně google mapy a čučím kam mě příběh zanesl. Tentokrát to bylo Chorvatsko... a také téma Armády spásy - o kterém jsem téměř nic nevěděla. Skvělá zápletka.

Jak je někdo Harrym Holem polapen, tím totálním sympatickým zoufalcem, musí číst dál :-D

01.01.2024 4 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Paráda! Harry opět nezklamal. Některé zápletky byly tentokrát čitelnější, než bývá obvyklé, ale to byl vlastně záměr autora... čitelné rozuzlení s obviněním nevinného člověka. Kniha měla spád a to se mi líbí. Harry se snad v této knize konečně vyrovná s vraždou Elen... Doporučuji a vrhám se plna očekávání na Spasitele...

12.12.2023 4 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Nebudu hodnotit hvězdičkami, protože by to nebylo objektivní. Knihu jsem přeposlouchala jako audioknihu, ovšem v inscenaci a musím říci, že mi to vůbec nesedlo... ale vůbec... zlaté předčítání knihy.

03.12.2023


Švábi Švábi Jo Nesbø

Popravdě - do Švábů jsem se pustila jen proto, abych se prokousala k dalším dílům. Kniha splnila očekávání... no žádné nebylo. Je za mnou a mnohem víc se těším na ty další! Tak vzhůru do dalších dílu od Nesba ;-)

19.11.2023 3 z 5


Údolí včel Údolí včel Vladimír Körner

Život si s Ondřejem zahrál neuvěřitelnou hru... kniha o touze, slibu a povinnosti.

27.10.2023 4 z 5


Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci Walter Isaacson

Audiokniha - naprostá pecka ke které se určitě jednou vrátím. Skvěle napsáno, skvěle přeloženo a skvěle namluveno. Doporučuji!

31.07.2023 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Výborná kniha! Už se těším na druhý díl... na třetí díl si budeme dle vyjádření autorky muset ještě nějakou chvíli počkat :-(

30.07.2023 5 z 5


Soukromý život Alberta Einsteina Soukromý život Alberta Einsteina Roger Highfield

Již má druhá kniha o Einsteinovi. Kniha nebyla zasycena fyzikou, ale opravdový popis Einsteinova života. Zásadní věc, která mi na knize vadila bylo to, že nebyla psaná v časové posloupnosti jeho života, ale po tématech. Rušilo mě to a hůř jsem se v jeho životě orientovala.

30.07.2023 3 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nepatřím do cílové skupiny pro tuto knihu.. přesto se mi dostala do rukou a já ji přečetla jedním dechem. Jestli se mi dostane do rukou druhý díl, sáhnu po něm... ;-)

30.07.2023 4 z 5


V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

Excelentní kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem! Skvěle vykonstruovaný příběh, žádné zbytečné odbočení z děje. Navíc vloženo několik vtipných dialogů, kdy jsem se neudržela a musela jsem se začít smát nahlas!

30.07.2023 5 z 5


V temnotě V temnotě Mike Omer

Excelentní, už první díl byl skvělý a druhý mě taky nezklamal. Všechno v té knize skvěle zapadá a neustále Vás to nutí číst dál... takže, za mě velká rychlovka. Prostě se nemůžete odtrhnout a nutně potřebujete vědět jak se bude děj odehrávat dál!
Navíc - vtipné dialogy mezi Tatumem a Marvinem Vás jisto - jistě rozesmějí!

30.07.2023 5 z 5


Milenci a zloději Milenci a zloději Stan Parish

Dovolenková oddychovka... svět zločinu, nespoutaného léta, fakt hodně sympatický hlavní hrdina a spád... děj byl podle mě nepředvídatelný, což přidává plusové body!

04.07.2023 3 z 5


Einstein: jeho život a vesmír Einstein: jeho život a vesmír Walter Isaacson

Isaacson je naprosto skvělý autor. Vždy si říkám "co všechno musel nastudovat, aby tak rozsáhlé a skvělé dílo vzniklo" Nemusíte být fyzik a matematik, aby Vás tato kniha uchvátila. Ano, jsou pasáže, které jsem si musela projít víckrát, abych porozuměla a jsou i pasáže, kterým jsem příliš neporozuměla :-) přesto to stálo za to!!!! Vynikající kniha!

24.04.2023 5 z 5


Leon Leon Roman Bureš

Čtivá kniha, která má spád. Řekla bych, že autor se příliš "nepáře" s nějakým popisem krajiny... vše bylo rychlé a pádné... přesně jak to asi bylo - neměli čas se kochat krajinou. Oddychové čtení. Doporučuji

20.03.2023 4 z 5


Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Překrásná kniha, která vezme za srdce. Psaná s moudrostí a lehkostí!

20.03.2023 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Fascinující příběh kde autorka podrobně mapuje historii žítkovských bohyní. Příběh je založen na pravdivých - leč pochopitelně pozměněných - podkladech. Skládám hold autorce - sepsání tohoto románu muselo být neuvěřitelně časově náročné. Velmi kvalitně zpracované dílo.

27.01.2023 5 z 5