Milenci a zloději

Milenci a zloději https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470658/bmid_milenci-a-zlodeji-KOC-470658.jpg 4 20 6

„Vždyť víš, k čemu ses tehdy upsal.” Jako mladý souhlasil Alex, že za peníze a ochranu provede kdejakou loupež na zakázku. Později v něm však dozrálo přesvědčení, že láska a zločin nejdou k sobě. Jenže kdo jednou vstoupí do světa drog, překupnictví a politiky kartelů, už z něj jen tak neunikne. Může si třeba i myslet, že jedná sám za sebe a nikdo mu nemá co poroučet, ale ve skutečnosti zůstává i nadále loutkou v rukou těch, kteří se neohlížejí na nikoho jiného než sami na sebe. Podobný příběh se neodehrává jen na stránkách tohoto románu, ale bohužel i v reálném životě; o to větší je jeho naléhavost a syrovost. Alex až po létech pochopí, že to jediné, co člověku zbyde a na čem doopravdy záleží, jsou vztahy s lidmi, kde se nic nepředstírá. Netuší ovšem, že v zápasu o udržení takového vztahu bude muset dát v sázku nejen svůj vlastní život, ale právě i životy svých nejbližších. Román nabízí nevšední pohled nejenom do světa zločinu, ale především do osudů lidí, kteří v něm žijí a navzdory jeho krutosti zakoušejí nejenom přátelství, ale dokonce i lásku.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Love and Theft , 2020


více info...

Přidat komentář

Araso
04.07.2023 3 z 5

Dovolenková oddychovka... svět zločinu, nespoutaného léta, fakt hodně sympatický hlavní hrdina a spád... děj byl podle mě nepředvídatelný, což přidává plusové body!

Dominka09
21.02.2023 3 z 5

Že začátku mě tedy čtení moc nebavilo neboť jsem se obávala rozdvojeného příběhu a to z pohledu vyšetřovatelů a “zlodějů”. Ovšem k mému příjemnému zjištění se nakonec kniha zaobírala hlavně příběhem zlodějů, který mě bavil už od začátku - jak hlavní zločinecké pasáže tak i vedlejší, ne tak pro příběh důležité scény. Samozřejmě čím déle jsem četla tím více mě zajímalo jak to celé dopadne a i když jsem si myslela, že už se blížím ke konci příběh náhle dostal úplně jiný směr.
Za mě solidně napsaný, poutavý příběh s dobrým a zadostiučiňujícím zakončením.


micha-ella
23.10.2022

Odložila jsem nedočtené. Svět zločinu mě neláká.

kirkpatrick
13.01.2022 4 z 5

Tak tato kniha opravdová zápaďacká gangsterka, kde se vše točí okolo peněz, drog, krádeží a lsti. Dobře se to četlo.

Klímuška
28.08.2021

V Las Vegas se odehrála loupež, za bílého dne, ve velkém klenotnictví Graff. Dvě nadupané motorky, čtyři jezdci, po kterých se slehne zem.

Na malé setkání na předměstí dorazí Alex jako poslední. Účasníci setkání dostávají pod lékařským dohledem svou dávku ketaminu. Alex sem chodí, aby se zbavil stresu z práce. Ketamin ho přivede na jiné myšlenky. A právě na tomto sezení potkává Dianu. Sleduje ji a jakoby náhodou se setkají a začnou si spolu rozumět. Když se setká s Tomem, synem Diany, pozná, že je až moc podobný kámošovi Clayovi. Právě s ním Diana před lety otěhotněla, ale Clay se narození syna nedožil.

Alex pozve Dianu a Toma do Mexika. Tam se setkají s Alexovou dcerou Paolou a jeho přáteli. A Diana se od Alexe dozví, co vlastně dělá za práci, se kterou chce seknout. To se jí rozhodně nelíbí a po únosu jejich dětí nezbývá Alexovi, než práci dodělat. Protože kartel vás nenechá jen tak nikdy odejít.

Tak tohle byla jízda od začátku do konce. Mě na tuto knihu nalákala hlavně ta boží obálka, ale příběh mě rozhodně nezklamal. Takže pokud hledáte loupeže, únosy, drogy kam se podíváš, prachy a bezcitný kartel je tohle kniha pro vás. A opravdu se dobře a rychle čte.
Dávám 4,5/5⭐⭐⭐⭐1/2. Půlku hvězdičky ubírám za velké množství vedlejších postav, trochu jsem se ztrácela.

ZuzanaZ83
04.08.2021 4 z 5

Thriller, který mě vlastně docela bavil. Hlavní hrdina Alex je muž ve středních letech se zálibou v bojových sportech. Prostě takový ten hrdina se zápornou profesí a kladnými povahovými rysy. Knížka samotná má spád a zavede čtenáře do prostředí nebezpečných gangsterů a jejich přátel a intrik. Největší akce se odehrává na posledních cca 60 stránkách, konec mi pak po tom napětí vykouzlil úsměv na tváři.
Za mě kniha, co má spád, je zajímavá dějem, prostředím i pointou.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery americké romány

Autorovy knížky

Stan Parish
americká
2021  70%Milenci a zloději