Aquagirl Aquagirl komentáře u knih

☰ menu

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Byla tam cítit inspirace filmem Dokonalá partie, ona to tam tak trochu i hrdinka přiznává. Ten film mám moc ráda, ale přiznám se že u knížky mi chvíli trvalo než jsem se do ní začetla. Jinak to byla fajn oddechovka.

21.11.2023 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Další výborná knížka od SL. Líbí se mi jak autorka píše, její knížky jsou napínavé a s takovou tou správnou mrazivou atmosférou. Pořád u mě vede Nevítaný host, ale tahle se mi líbila taky moc. Vraha jsem tentokrát neuhodla i když většinou ho odhalím už někde v půlce knížky. Tady jsem měla podezření víckrát, ale na další stránce bylo zase všechno jinak.

08.09.2023 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

O Srdcerváčích už jsem toho slyšela hodně, teď jsem měla konenčně možnost, podívat se na ně. Líbilo, bylo to roztomilé, jenom jsem se nějak pořád nemohla vcítit do toho vztahu mezi Nickem a Charliem. Jednu hvězdičku přidávám i za hezké obrázky, ty se mi líbily moc.

08.09.2023 4 z 5


Dívky, které slyšely plakat moře Dívky, které slyšely plakat moře Elizabeth Blackwell

Po pravdě, jsem od knížky čekala trochu víc. Mám moc ráda příběhy které se odehrávají na Titanicu, tady toho o něm vlastně bylo jenom docela málo. Spíš šlo o osobní životy třech hlavních hrdinek. Ale četlo se to hezky, byla jsem zvědavá jak příběh dopadne.

29.08.2023 4 z 5


Dokonalá Dokonalá Cecelia Ahern

je to ostuda, že jsem se k pokračování Ceslestina příběhu dostala až teď o dovolené! Ale mám radost, že jsem se k němu konečně dostala, je to stejně krásná knížka jako první díl, možná trochu víc akční ale to příběhu vůbec nevadí. Napínavé až do konce, pecka!

29.08.2023 5 z 5


Písnička pro Klaudii Písnička pro Klaudii Petra Langová

Aach, další krásná knížka od mojí oblíbené autorky. Kdybych na tuhle knížku nenarazila náhodou na IG, tak ani nevím že vůbec vyšla! A po přečtení už se zase přihlouple usmívám a mám krásný pocit. Ani se mi tu letní atmosféru s ohníčky, muzikou a trochu zamotaným vztahem Klau a Vítka nechtělo opouštět.

29.08.2023 5 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Abby Jimenez

Na tuhle knížku jsem se už hrozně těšila, Sloan je moc milá holka a já jsem jí moc přála aby po tom všem co v minulé knížce prožila, konečně zažila i něco hezkého. A nejsem zklamaná, naopak bylo to úplně boží! Zase dramatické, romantické a takové zasněné. Tleskám!

29.08.2023 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásné, krásné čtení! Anna byla výborně popsaná, měla můj obdiv, jak se přes všechny problémy dokázala chovat mile a být silná. Úplně mě tento příběh strhnul.

09.08.2023 5 z 5


Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Aj! Tak tohle mě trochu zklamalo i když čtu Paulu jinak moc ráda. Nějak se nešlo začíst, konec to spravil, ale zase se mi zdál až moc komplikovaný. Asi si to musím přečíst znovu.

09.08.2023 3 z 5


Maják na útesech Maják na útesech Marie Lamballe (p)

Bylo to hezké, ten začátek byl možná trochu moc rozvláčný, ale líbilo se mi to. Hortenziová zahrada mi možná přišla o něco lepší, už se nejde vyhnout srovnávání, ale mám tyhle příběhy celkově ráda. A mám moc ráda Bretaň.

24.04.2023 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Tahle kniha se mi od Shari líbí asi nejvíc. Takový ten styl A.Christie - odlehlé místo, skupinka lidí odříznutá od světa... tohle mě baví. Jde z toho mrazivá autosféra a konec dává smysl,je hezky vysvětlený. Vraha jsem uhodla asi ve dvou třetinách ale já vraha uhodnu skoro pokaždé, takže mě to nepřekvapilo :-)

05.04.2023 5 z 5


Italská dívka Italská dívka Lucinda Riley

Nádherný příběh lásky dvou pěvců Rosanny a Roberta. Dojemné a krásně popsané, byla jsem nadšená a závěr jsem obrečela.

13.03.2023 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Líbilo, ale ve srovnání s Dívkou ve vlaku kterou považuju za bravurní, mi to přišlo trochu překombinované. A zvláštní styl vyprávění, ale ten mě vlastně bavil. Ještě pořád je P. Hawkins mojí hodně oblíbenou autorkou.

21.01.2023 4 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Další zajímavá kniha od Shari. Přiznám se, že mi ze začátku úplně nesednul styl jakým je psaná, ale asi je to jenom o zvyku. Příběh byl napínavý a děsivý, už jsem si myslela že vím kdo je vrah, ale spletla jsem se, takže na konec to pro mě bylo velké překvapení!

21.01.2023 4 z 5


Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Autorka píše zajímavě, knížka se mi moc líbila. Jenom jsem čekala trochu víc napětí, ono to přitom bylo takové celkem pohodové.

02.01.2023 4 z 5


Včerejší noci Včerejší noci Mhairi McFarlane

Skvělý příběh a pro mě docela překvapení, nečekala jsem že mě to takhle dostane! Bylo to smutné vyprávění o síle kamarádství, traumatech z dětství a tajemství... Moc se mi to líbilo.

17.11.2022 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Marc Levy

Narazila jsem na tuhle knížku úplně náhodou a musím říct, že se mi celkem líbila. Mám ráda podobné skoky v čase a byla jsem zvědavá jak se bude příběh vyvíjet. Jenom možná místy to bylo trochu rozvleklé (mezi Andrewem a Valérii... tam bych tomu dala trochu víc šťávy) ale jinak se to četlo hezky.

02.11.2022 4 z 5


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Tohle bylo hodně těžké čtení... a vlastně se mi ta knížka i těžko hodnotí. Na jednu stranu to byl silný, hezky vykreslený a moc smutný příběh o jedné "nechtěné adopci", ale na druhou stranu jsem se nemohla s postavami úplně zžít. Julie mi byla hrozně nesympatická, i když jsem jí v mnoha věcech chápala. A mrzí mě ten otevřený konec, chtěla bych vědět, jak pokračoval osud Agnes...

28.10.2022 4 z 5


S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Na novou knihu téhle autorky jsem se už moc těšila. Zatím jsem od ní přečetla všechny ale tahle je pro mě naprosto jasná TOP! Ten příběh mě úplně pohltil, nemohla jsem přestat číst. Lenka je moc sympatická holka, přála jsem jí, aby byla šťastná. A její "pan božský"... musím se přiznat, že jsem se do něj regulérně zamilovala! Moc mě taky potěšilo, že jsem tam potkala několik postav z románu Prázdniny za trest, tentokrát už dospělé. Opravdu nádherná knížka!

28.10.2022 5 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Viděla jsem film, který se mi líbil, tak jsem byla zvědavá jak vypadá knižní předloha. C. Ahern mám moc ráda a tahle knížka mě rozhodně nezklamala. Možná bych řekla že byla i lepší než film. Je to přesně ten tip romantiky, který se mi líbí. Rosie mi byla moc sympatická a přála jsem jí, aby všechno dopadlo dobře.

16.10.2022 5 z 5