Italská dívka

Italská dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502946/bmid_italska-divka-whA-502946.jpg 5 100 100

Rosanně je pouhých jedenáct let, když potkává Roberta Rossiniho, začínajícího operního pěvce, který navždy změní její život. Když slyšel její překvapivě krásný hlas, povzbudil ji, aby se věnovala zpěvu. S podporou svého bratra se vydává na cestu, která ji zavede od skromných začátků v zapadlých uličkách Neapole na třpytivá jeviště nejprestižnějších světových operních domů. O pár let později se jejich životy opět protnou. Navzdory rozdílům věku i postavení se do sebe oba rodáci z Neapole vášnivě zamilují. Rosanna ovšem zanedlouho zjišťuje, že o Robertově minulosti zdaleka neví všechno, a temné stíny starých poklesků neodvratně zakalí jejich vztah. Zpočátku se zdá, že stravující vášeň a společná láska k hudbě všechno překoná, ale Rosannu čeká hořké poznání, že zrada a zklamání nejsou jen motivy slavných libret a život má daleko k romantické árii…... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Italian Girl , 1996


více info...

Přidat komentář

Maky806
08.02.2024 5 z 5

Nádherný, dojemný příběh.

Marci_Vaj
29.01.2024 3 z 5

Mám přečtené všechny knihy od autorky a nemám jedinou výtku, ale tohle nebylo ono...trochu zklamání.


LéňaM
04.01.2024 4 z 5

Je to pěkná kniha, jako oddechovka super. Krásně se četla, člověk vůbec nemohl předpovídat jak to bude.
Ale ta Rosanna mě pěkně štvala.
Doporučuji jako oddechovou knihu.

Zdenas5
19.09.2023 3 z 5

Chtěla jsem si odpočinout od krutých thrillerů a sáhla po romantice, ale bylo jí tam nějak moc a Rosanna mě chvílemi děsně štvala, na chvilku jsem musela knihu odložit, než jsem mohla pokračovat. Proto ty tři hvězdičky,ale určitě to není špatná kniha, jen jsem na ni nebyla správně naladěna.

jirina3500
23.08.2023 5 z 5

Úžasná kniha,kterou jsem přečetla jedním dechem,smočila jsem ji v závěru slzami.Poprvé jsem četla o operním prostředí.Kniha je o velké lásce,která zatemňuje mozek,o prozření z ní ,za cenu velké daně,závisti,žárlivosti i krásném přátelství a lásce mezi sourozenci..Vřele doporučuji.

mončičák42
27.07.2023 5 z 5

Nemohla jsem si vybrat lépe knihu na dovolenou k moři. Doslova mě uchvátila a po jejím přečtení je mi líto, že nemůžu číst dál. Kdybych měla vybrat jedno slovo, které knihu nejlépe vystihuje, bude to slovo láska. Láska v mnoha podobách. Tato kniha se úžasné paní spisovatelce velmi povedla a mě mrzí, že další příběh již paní Lucinda Riley nenapíše. Moc smutné.

AlenaF
26.07.2023 4 z 5

Krásný romantický příběh.

alnahu
22.07.2023 5 z 5

Další historická kniha s milostným příběhem,který začíná v Neapoli roku 1966.
Tam žije malá Rosana,která byla obdařena nádherným hlasem a také o mnoho let starší operní pěvec Robert.Jejich životy se časem protnou a spojí je láska k hudbě.S nimi navštívíme i nejznámější místa operního světa.
Přečteme si nádherný příběh plný lásky,rodinných tajemství ale i bolesti.

L.Helena
10.06.2023 5 z 5

Příběh lásky, vášně, osudových setkání, náhod i ztrát... Řeknete si "červená knihovna", ale to vůbec ne. Autorka to umí (vlastně uměla, bohužel) zpracovat do tak poutavého vyprávění, že to vůbec nepůsobí naivně nebo nevěrohodně. Četla jsem jedním dechem a ke konci jsem přes slzy už na text vůbec neviděla. Nádherná kniha.

m_martina
16.05.2023 5 z 5

Krásná, romantická kniha, která potěšila moje čtenářské srdce. Jen doufám, že brzy vyjde ještě něco dalšího od Lucindy, protože už mám od ní přečtené skoro všechny knihy.

kudrdlinka
10.05.2023 5 z 5

Krásné romantické, někdy i dojemné, čtení o osudové, vášnivé i zničující lásce mladé dívky Rosanny a operního pěvce Roberta, ale i o lásce sourozenecké a o přátelství.
Pro mě to byl po cca deseti letech návrat k Lucindě R., kdy jsem četla její Tajemství černé orchideje a Půlnoční růži.

ANDY28
24.04.2023 4 z 5

nejdřív jsem dočetla až pak zhasla a šla spát...

helenah
13.04.2023 5 z 5

Přiznávám,že nadšené komentáře tady mě přesvědčily sehnat si tuto knihu. A nelituji. Nádherný příběh opravdové lásky ve všech podobách -rodičovské, sourozenecké, milenecké, manželské...taky ale příběh o tom jak bolí zrada, zklamání. Jak se s nikým život nemazlí. Jak platíme za své chyby.
Jako milovnici hudby se mi moc líbí i prostředí, ve kterém se příběh odehrává.
Druhá kniha, kterou jsem od této paní autorky četla a určitě ne poslední.

Katerina015
09.04.2023 5 z 5

Mě třetí setkání s autorkou a rozhodně ne poslední... Krásný, romantický příběh.... Doporučuji

josska
03.04.2023 5 z 5

Od autorky jsem už myslím četla dvě knihy a moc se mě líbily,tak jsem v knihovně sáhla po další a jsem nadšená,,láskyplné čtení,tajemství,vášnivá láska,bolest,ztráta tak jak to autorka umí,,,

PetaZ
02.04.2023 5 z 5

Opet krasny pribeh zhltnuty za par hodin.. Knihy autorky si proste nejde "setrit"

Kanimůra2
20.03.2023 5 z 5

Když si chci udělat radost, sáhnu po této autorce. Ještě mě nezklamala. Krásný příběh, krásně napsaný.

Renike
18.03.2023 5 z 5

Knihu jsem si vybrala schválně pro pobyt v Itálii a dočetla při zpátečním přistání. Přiznám se i slzička mi ukápla v letadle po dočtení. Nádherný milostný příběh, snad patří mezi nejhezčích knih autorky. Její knihy nelze nemilovat!

Aquagirl
13.03.2023 5 z 5

Nádherný příběh lásky dvou pěvců Rosanny a Roberta. Dojemné a krásně popsané, byla jsem nadšená a závěr jsem obrečela.

85098211
11.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Moc hezká kniha, kterou jsem poslouchala jako audio v němčině a která se mi opravdu líbila. Řekla bych dokonce, že to byla jedna z autorčiných nejlepších? Přesto jsem Rosannu často v jejím jednání nechápala. Ale raději začnu pěkně od začátku ;-).
Rosanně je jedenáct let a má starší sestru Carlottu, která získává díky své kráse od ostatních mnohem více pozornosti než její sourozenci. Jednoho dne si však o sedmnáct let starší operní pěvec Roberto Rossini všimne jejího nádherného hlasu a doporučí jí, aby začala chodit na hodiny zpěvu. To si ovšem její rodiče nemohou finančně dovolit. Naštěstí je zde ale ještě její bratr Luca, který jí výuku (samozřejmě tajně) zaplatí. Rosanna po několika letech znovu potkává Roberta, do kterého se zamilovala již tenkrát. On je známý sukničkář, který se nechce vázat, ale nakonec přece jen dojde ke sňatku obou těchto lidí. Rosanna otěhotní a Roberto, který jí přísahal věrnost, nedokáže odolat a podvede ji v tom (snad) nejnevhodnějším a pro ni nejcitlivějším okamžiku...
Celou knihu prolíná ovšem ještě jedno tajemství, které se týká Rosanniny sestry Carlotty. Vyjde sice víceméně najevo, protože Carlotta na smrtelné posteli napíše dopis, který se ale k Rosanně nedostane. Navíc ani na úplný závěr není jasné, zda se o něm vůbec její sestra dozvěděla? Ale za sebe jsem byla fakt ráda, že nakonec přece jen Rosanna prozřela a pochopila, že navzdory velké lásce Roberto není muž pro život - a ani nikdy nebyl.
Autorka ve své knize nenechala nic neuzavřené a mne osobně potěšilo, jak se vyvinul život Rosannina bratra Lucy. Úplný konec je bohužel tak trochu useknutý, ale to se na mém hodnocení neprojeví. Dávám plný počet a knihu doporučuji všemi deseti! :-)