Levandulová zahrada přehled
Retrospektivní vyprávění příběhu z francouzské Provence začíná v roce 1998, kdy se Emilia stává posledním potomkem slavného šlechtického rodu de la Martinières. Dědictví majestátního zámku a vinice je ovšem zatíženo velkými dluhy a mnoha otázkami... Emilia se vzhledem ke svému rozporuplnému vztahu k rodinné historii rozhodne vypátrat, jak to skutečně bylo s jejími předky a co se přihodilo za druhé světové války… Rodinná sága slavného šlechtického rodu je psaná stejně citlivým, emfatickým stylem jako nejúspěšnější román Lucindy Riley Tajemství černé orchideje. Autorka věrohodně a poutavě proplétá příběhy jednotlivých hrdinů v různých časových úsecích, dokáže mistrně vystihnout atmosféru doby a udržuje čtenářskou pozornost od první do poslední stránky. Je jednou z mála současných spisovatelek, které dokáží podat román – kroniku skutečně moderním stylem.... celý text
Originální název: The Lavender Garden, 2013
Co říkají o knize uživatelé?
Čtenáři vyjadřují nadšení z této knihy, která kombinuje příběhy ze současnosti a období druhé světové války. Mnozí ocenili, jak se autorce podařilo propojit napětí s romantikou. Postavy jsou často vnímány jako silné a komplexní, což přispívá k celkovému dojmu. Někteří čtenáři však vyjadřují obavy z naivity hlavní postavy, ale nakonec se shodují na tom, že příběh je poutavý a dojemný. Více v komentářích.
Komu by se kniha Levandulová zahrada mohla líbit?
- Fanoušci historických románů
- Čtenáři, kteří mají rádi romantické příběhy
- Milovníci silných ženských postav
- Ti, kdo ocení propojení minulosti a současnosti
- Čtenáři hledající emocionální příběhy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Levandulová zahrada. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 131 komentářůSouvisející novinky - Levandulová zahrada (1)
Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)
10.04.2022
Kniha Levandulová zahrada v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 538x |
| ve Čtenářské výzvě | 87x |
| v Doporučených | 44x |
| v Mé knihovně | 228x |
| v Chystám se číst | 323x |
| v Chci si koupit | 53x |
| v dalších seznamech | 11x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
druhá světová válka (1939–1945) Francie Provence protifašistický odboj prolínání minulosti a současnosti retrospektivní vyprávěníLucinda Riley také napsal(a)
| 2016 | Sedm sester |
| 2015 | Levandulová zahrada |
| 2017 | Sestra bouře |
| 2014 | Půlnoční růže |
| 2012 | Tajemství černé orchideje |

88 %

Musím dát plný počet. I když je to opravdu místy červená knihovna,ale za ten uvěřitelný příběh z války nemůžu jinak. Hltala jsem každý řádek a moc mě zajímalo,jak to vše dopadne.