Pomalu hořící oheň

Pomalu hořící oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472744/bmid_pomalu-horici-ohen-iMN-472744.jpg 3 597 196

Nový román autorky Dívky ve vlaku – knihy, která se stala fenoménem. Když je na říčním člunu v Londýně nalezen brutálně zavražděný mladík, v centru pozornosti se ocitají tři ženy, které ho znaly. Laura, temperamentní podivínka, o níž si leckdo myslí, že je nebezpečná, s Danielem strávila poslední noc před jeho smrtí. Jeho sousedka Miriam ví, že ačkoli Laura odcházela z místa činu s krví na oblečení, nemusí to ještě znamenat, že je vražednice – hořká zkušenost Miriam naučila, co to znamená, ocitnout se v nesprávný čas na nesprávném místě. A do třetice je tu Carla, teta zavražděného, která dosud truchlí nad nedávnou smrtí jiného člena rodiny. Nikomu nevěří – vždyť i dobří lidé mohou být schopni strašlivých činů. Tři ženy, které nemají společného nic kromě zášti, kterou k zavražděnému cítily… Jak dlouho mohou doutnat křivdy a stará tajemství, než se rozhoří v divoký plamen?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Slow Fire Burning , 2021


více info...

Přidat komentář
Mortisha
Mortisha
07.03.2024 5 z 5

Třetí kniha od Pauly za tento rok a opět skvělá. Mě tato autorka opravdu baví a nemůžu se dočkat na něco nového od ní. Jak jsem psala v dřívějších hodnoceních, dočkáte se psychologických postav, které mají své temné stránky a časem vám je ukážou. Žádná postava není černobílá a všichni si nesou své hříchy. V jejích knihách nalezneme větší počet postav/žen, které vyprávějí své příběhy, jak z přítomnosti tak minulosti, časem se tyto postavy začínají proplétat, začíná se před vámi otevírat napínavý děj, od kterého se neodtrhnete. Důvod proč mě tato autorka zaujala, je ten, že mne vyloženě nebaví detektivka a od ní jsem jí nedostala. Vyšetřování je na pár prvních stranách a pak jen letmo na konci, žádní detektivové, jen zúčastnění vám postupně ukazují, co se stalo. I když už tušíte, kam bude závěr směřovat, je zde ještě tolik překvapení a zvratu, že prostě musíte pokračovat ve čtení. To co mne na autorce nejvíce baví, pravděpodobně odrazuje ostatní, její množství postav, množství děje a přeskakování v něm, převaha psychologie před krimi zápletkou. Pro mě je také zajímavé, že nejlépe přijatá kniha od autorky byla Dívka ve vlaku, a pro mne byla nejmeně zajímavá, nejjednodušší a nejméně propracovaná ale určitě měla největší "reklamu"

Atanone
Atanone
10.02.2024 5 z 5

V tomto žánru pro mě jedna z nejlepších knih co jsem za poslední (hodně dlouhou) dobu četla.
Přidávám se k pětihvězdičkářům, ušetřím řádky a dodávám, že samozřejmě doporučuji. I pokud uhodnete kdo asi, ještě vám zbyde spousta překvapení a poloh, které tato kniha má.


Kekik
Kekik
01.02.2024 5 z 5

Na další knihu Pauly Hawkins jsme si museli počkat, ale to čekání stálo za to, neboť kniha mě úplně pohltila.
Pomalu hořící oheň je příběh, který v sobě ukrývá tolik jiných příběhů, jenž se postupně rozplétají. Některé souvislosti jsem uhodla celkem rychle. Ale to, co odhalil konec, tak to jsem nečekala. Možná může zůstat na konci i nějaká ta nezodpovězená otázka, ale tím dle mého názoru kniha získala ještě větší efekt. Mě opravdu čtení velmi bavilo. Ani jednu stránku jsem se nenudila. Pro jednu postavu mi krvácelo srdce. Je mi to tak líto, Lauro.

Čtenářská výzva 2024: Téma 9. Kniha autora z žebříčku 50 právě nejčtenějších knih na DK.

Pletynka
Pletynka
31.01.2024 2 z 5

Kdybych dokázala rozečtenou knihu přestat číst, tak u téhle bych vůbec neváhala. Bohužel to neumím a tak jsem se pokaždé ke čtení musela nutit, ať ji mám za sebou. Sice ke konci to dávalo smysl, ale do té doby za mě kniha jeden velký chaos a ještě dost nezáživná. Dvě hvězdy za postavu Laury, která si získala mé sympatie. Jinak za mě kniha určitě ne.

Firstovka
Firstovka
27.01.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila a příjemně mě překvapila, byl to silný emocemi nabitý příběh, nemohla jsem se odtrhnout. Doporučuji

MarciLiška
MarciLiška
17.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Zajímavá detektivka. Ze začátku pozvolný zamotaný děj. Trochu ubíjející...
V poslední třetině knihy děj nabírá spád. Více vás začne zajímat, kdo to tedy vlastně udělal? Kniha se mi celkem líbila.

Terrez93
Terrez93
16.01.2024 3 z 5

Takový průměr, nejdřív jsem se hodně ztrácela v ději, v postavách, ale pak si to sedlo. Vraha jsem neodhalila, ten mě překvapil.

Gabriela_K
Gabriela_K
28.12.2023 4 z 5

Ztrácela jsme se v ději a neměla jsem takový ten pocit, že potřebuju číst dál a nemůžu se od toho odtrhnout. Nicméně na konci to všechno do sebe zapadlo a vraha jsem neodhadla.

Jaruš7
Jaruš7
26.11.2023 5 z 5

Audiokniha - skvělá.
Tak, až tato se povedla.
Na scéně rozporuplné ženské postavy z nichž každá má tolik svých problémů, že si z pachatelek nelze jednoznačně vybrat, neboť předpoklady plní skoro dokonale všechny. Po poodkrývání niterné zášti se drama větví a vstupuje na scénu minulost. Ta dává dává ději další citový rozměr, jenž je lidsky nebývale náročný.

Poutavý příběh v poutavém přednesu plný emočních pohledů na život.
Povedlo se, bravo.

schvomis
schvomis
15.11.2023

Kniha se mi líbila od začátku do konce. Děje tam bylo dost, vysvětlovaly se události z minulosti, které měly vliv na současnou vraždu.
Vraha jsem si tipla špatně. Pro mě skvělé čtení, dala bych tak 4.5 hvězdy.

mila2411
mila2411
09.11.2023 4 z 5

Musím říct, že se mi to líbilo. Opět hodně děje, dlouho nic s ničím nesouvisí a pak to tak nějak do sebe zaklapne.

snimcibdim
snimcibdim
04.11.2023 4 z 5

Vzhledem ke zdejšímu nízkému hodnocení jsem od knihy nečekala nic a tak jsem byla příjemně překvapená. Jde o poměrně komplikovaný příběh v němž se nevesele protne několik dějových rovin, časových pásem a několik osudů. Nikdo zde není hrdina, spíš je tu několik antihrdinů, ale i pro němůžeme najít pochopení, nebo je politovat. Nízké hodnocení nejspíš kniha slízla, protože je přeci jen docela zašmodrchaná, někomu může vadit, že se nebude mít s kým identifikovat a chybí zde obvyklá schémata typu: "kdopak je tu psychopat" anebo sendvič tvořený ohromně přitažlivým vyšetřovatelem (nevšední vyšetřovatelkou), geniálním sériovým vrahem a mezi nimi kydanec nějakého úchylného mučeníčka a vražděníčka. Nic takového tu nenajdete. Zato tu najdete kopu lidí, z kterých je člověku docela smutno.
Posloucháno jako audiokniha, která má opravdu hutnou atmosféru a dobrou režii.
Jedna hvězda dolů za román v románu "Ta, co vyvázla". Sice chápu, že tam musí být a přitom musí být proporčně omezen, ale je to děsný blábol.

SynD
SynD
20.10.2023 1 z 5

mnoho dějových linií a nezajímavých postav - čtenářova smrt. smrt nudou a únavou z nesympatických povah a na sílu zohýbané zápletky...

po Dívce ve vlaku druhá a poslední šance pro Paulu Hawkins. další nuda netřeba!

Babsie
Babsie
01.10.2023 2 z 5

Název sedí, všechno se odehrávalo fakt moc pomalu. Vlastně se něco začalo dít až na úplném konci. Žádné napětí, většinu knihy žádné zvraty, žádné sympatické nebo zajímavé postavy. Musela jsem se do čtení nutit a dlouhé odstavce bez dialogů přeskakovat. Vadila mi i bezútěšná, stísněná atmosféra, příběh byl jednoduše příliš depresivní.

Nevím, jestli byl konec opravdu trochu uspokojivý, nebo jestli jsem jen byla ráda, že mám konečně klid, nakonec ale hodnotím dvěma hvězdami alespoň kvůli tomu.

Veve11111
Veve11111
28.08.2023 4 z 5

Za mňa lepšia ako predchádzajúca od autorky.

pam225
pam225
19.08.2023 3 z 5

Nebylo to špatné čtení. Kniha byla krátká, trochu chaotická. Konec to celé zachránil. Nápad skvělý, mohlo to být trochu lépe propracované. Přišlo mi, že autorka knihu odflakla a snažila se ji mít co nejrychleji vydanou.

Aquagirl
Aquagirl
09.08.2023 3 z 5

Aj! Tak tohle mě trochu zklamalo i když čtu Paulu jinak moc ráda. Nějak se nešlo začíst, konec to spravil, ale zase se mi zdál až moc komplikovaný. Asi si to musím přečíst znovu.

Millyf
Millyf
14.07.2023 3 z 5

Prvá kniha od Paula, ktorá má sklamala... životné osudy všetkých postáv boli až nudne tragické.Dej sa vliekol, jediné čo ma konečne bavilo,bolo pár posledných strán .. škoda.

BlaV.
BlaV.
26.06.2023 5 z 5

Kniha byla jako dárek k nákupu, sama bych si nekoupila (Dívka ve vlaku se mi nějak moc nelíbila, ale manželovi ano) - zatím přečteno asi 50 stran a vypadá to, že bych ji mohla dočíst. / knihu jsem dočetla a musím říci, že mi líbila a to docela hodně, skvěle propojený děj a propracované postavy - takže jsem ráda, že jsem ji přečetla a dávám plný počet hvězdiček /asi jako jedna z mála, co ji četli/

olca1983
olca1983
30.05.2023 1 z 5

Nevybavuji si detaily autorčiny Dívky ve vlaku, ale vím, že mě nijak extra nezaujala.. Přesto jsem sáhla po této její další knize. V průběhu čtení jsem si jí dala do čtenářské výzvy, abych se donutila jí dočíst.
První třetina jakž takž ušla, druhou třetinu jsem vyloženě protrpěla a až třetí nabrala spád (tedy krom posledních asi 20 stránek, ty byly opět takové nějaké slátané).
Ze smrti Daniela jsem podezírala všechny. Což je na knize asi jediné pozitivní.
Po dalších autorčiných knihách již nejspíš nesáhnu.

Štítky knihy

vraždy nenávist tajemství pomsta psychologické thrillery thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Paula Hawkins
britská, 1972
2017  65%Do vody
2021  67%Pomalu hořící oheň
2021  75%Dívka ve vlaku

Kniha Pomalu hořící oheň je v

Právě čtených14x
Přečtených816x
Čtenářské výzvě175x
Doporučených11x
Knihotéce327x
Chystám se číst388x
Chci si koupit103x
dalších seznamech6x