Anička.pa Anička.pa komentáře u knih

☰ menu

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Knihu jsem poslouchala jako audio, která byla skvěle namluvená Pavlem Baťkem. Myslím, že celé knize dodal šmrnc. Sice knihy z lékařského prostředí téměř vůbec nevyhledávám, ale tohle se opravdu povedlo! Autorka se úžasně vžila do mužské role. Naprosto vše jsem jí to věřila. :-) Trochu by mě zajímalo, jak to prožívali ostatní postavy. Především Markéta, která byla vykreslena jako věčně naštvaná manželka.

21.09.2023 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Již druhá kniha a já se nemohla odtrhnout. O události jsem měla pouze lehké povědomí, takže jsem ráda, že jsem po knize sáhla a trochu si rozšířila obzory. Skvěle napsaný dechberoucí příběh, bohužel však o příliš kruté historii. I přesto, že kniha vypráví tak tragickou událost, plyne velmi rychle. Obdivuji autorku, kolik práce a úsilí tomu musela věnovat!

08.08.2023 5 z 5


Život, na který metr nestačí Život, na který metr nestačí Karolina Mikšíková

Na knihu mě nalákalo vysoké hodnocení, ale po přečtení jsem byla zklamaná. Kniha je čtivá, dočetla jsem, ale nějak mi nesedl humor autorky. Co se mě na knize naopak moc líbilo je povedené grafické zpracování.

31.07.2023 2 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Po knize jsem sáhla díky krásné obálce a tomu, jak moc byla propagována. Začátek byl super, seznámení hrdinů originální. Pak už mě příběh bavil méně a méně. Celkově kniha nebyla špatná, za mě vhodná romanťárna k moři :-)

25.06.2023 4 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Vůbec mě díky kategorii YA nenapadlo, co se v knize skrývá za poklad. Téměř okamžitě mě kniha pohltila a nechtěla jsem ji už odložit! O této minulosti Španělka jsem neměla téměř žádné povědomí, takže jsem si díky knize rozšířila i své znalosti. Byl to silný příběh, který ve mě rezonuje i dlouho po přečtení. Opravdu doporučuji!

09.06.2023 5 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Tuto knihu mi vřele doporučovali mě kolegyně, tak jsem po ní jako po knize pro oddych skočila. Nemohu říct, že by mě kniha nějak extra pobavila, místy jsem se pousmála, ale jinak mi kniha moc nesedla. Žádné pozadí, životy hrdinů a ani hlavní postavy nebyli nějak zvlášť sympatické. Počítala jsem spíše strany dokonce a čekala co z toho vyleze, takže za mě už ne.

14.05.2023 1 z 5


Část tvého světa Část tvého světa Liz Braswell

Malá mořská víla patří k mým nejoblíbenějším pohádkám, takže jsem si tuto knihu musela přečíst. Převyprávění Ariely a co kdyby neporazila Uršulu bylo pro mě jedno velké a milé překvapení. Příběh byl čtivý a zajímavý. Oceňuji, že některé části příběhu byly i k zamyšlení, jako například chování lidi k mořskému životu.
Určitě doporučuji každému fanouškovi této pohádky :-)

14.05.2023 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Moje první kniha od autorky a za mě skvělé čtení. Postava vnučky a babičky se mi líbila, jejich humor byl prostě super a bavil mě. Stejně tak představa nebe a pekla mě velice zaujala.
Oddechové čtení, které pobaví, ale i donutí i k zamyšlení :-)

09.11.2022 5 z 5


Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Hledala jsem nějakou oddechovou knihu a to taky tato kniha splnila. Zpočátku se mi kniha velmi líbila, místy úsměvná. Konec už byl na mě přílíš zdlouhavý a předvídatelný.

27.10.2022 4 z 5


Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Vřele doporučuji :-) Obdivuji autorku, že navštívila tuto zemi a napsala o ní tak skvělou knihu. Člověk si po přečtení hned uvědomí, jak se máme vlastně dobře.

27.10.2022 5 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Kniha se hezky čte a je napínavá od začátku do konce. Autorka opět nezklamala :-)

25.10.2022 5 z 5


Matky Matky Brit Bennett

Kniha nebyla špatná, ale nemohu napsat, že mě nějak zvlášť nadchla. Příběh se mi táhl a po celou dobu jsem čekala nějaký větší zvrat, ale ten bohužel vůbec nepřišel. Asi jsem po těch všech recenzí také čekala víc.

25.10.2022 2 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Krásný a dojemný příběh, který pohladí na duši.

24.10.2022 5 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Musím říct, že jsem od této knihy neměla žádné očekávání, měla jsem spíše obavy, aby mi to nepokazilo serii Hunger games. Naštěstí jsem byla překvapená až z knihy nadšená. Je skvělé se dozvědět, jak se vlastně tyto hry vyvíjeli a kdo na tom měl svůj velký podíl. Všechny postavy byly skvěle vykresleny. Do poslední chvíle jsem si říkala, kdy přijde ten zvrat a Snow se promění v tu osobnost, která nám je známá, konec jsem vůbec nečekala a zajímal by mě, co se událo i poté. Těším se na filmové zpracování a doufám, že toto není jediný prequel :-)

24.10.2022 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Po delší čtecí pauze jsem chtěla sáhnout po knize, která mě zase vtáhne do knižního světa. Colleen Hoover nikdy nezklame, kniha byla opravdu krásná a plná samých nečekaných převratů :-)

13.06.2022 5 z 5


Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Tak tohle jsem oprvadu nečekala, moc se mi do knihy nechtělo, ale zároveň už mě dlouho k sobě vábila a tak jsem neodolala a jsem teď ráda. Byl to opravdu moc milý, místy úsměvný, ale i smutný příběh. Hlavní hrdinka mi skvěle sedla a její nemístné poznámky k situacím mě neskutečně bavily. A vlastně všechny postavy, které se v příběhu objevili, byť jen na chvíli, se mi vryli do paměti. Doufám, že to není poslední kniha od autorky, její styl psaní mi krásně sedl :-)

01.10.2021 5 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Jedním slovem úžasné! :-) Autorka mě asi nikdy nezklame. Příběh je krásný, čtivý, snad pořád se něco děje a všechny postavy jsou velmi sympatické. A ještě k tomu všemu skvělý bonus ve formě písniček, které se mi k tomu hezky hodily!

21.08.2021 5 z 5


Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Námět knihy se mi zalíbil a z tohoto důvodu jsem do přečtení šla, ale bohužel autorčin styl mě moc nezaujal. Asi jsem trochu čekala i něco jiného, každopádně kniha k zahození to rozhodně není. Příběhy jsou vtipné, ale zároveň velmi smutné. Moc se mi líbily dodatky na konci knihy.

21.08.2021 4 z 5


Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Takový milý a roztomilý komiks. Prolistované během 10 minut. Možná jsem čekala trochu něco jiného, ucelený příběh a více vtipnější, ale i tak to bylo hezké :-)

09.08.2021 4 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Po prvním dílu jsem se okamžitě vrhla na druhý a to byla nejspíš chyba. Přišlo mi to téměř stejné jako předchozí díl. Sice jsem zvědavá, jak dopadnou ostatní členové rodiny, ale musím si dát nějakou dobu pauzu. Špatné čtení to, ale rozhodně není, místy se pobavíte a nové postavy jsou sympatické.

06.08.2021 3 z 5