Část tvého světa

Část tvého světa https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421649/bmid_cast-tveho-sveta-wQ7-421649.jpg 4 38 13

Co kdyby... série

< 5. díl >

"Co kdyby Ariel Uršulu neporazila? Uplynulo pět let, kdy mořská čarodějnice překonala malou mořskou vílu a připravila přitom krále Tritona o život. Ariel se stala němou královnou Atlantiky, kdežto Uršula vládne v pozemském království prince Erika. Když však Ariel zjistí, že její otec možná stále žije, musí se vrátit na Souš - za otcem i princem, které už nikdy neměla vidět. Záhy zjistí, že Uršula využívá své role princezny naplno: plánuje, pletichaří a žene zemi do války se sousedními královstvími. Dokáže Ariel svrhnout vražednou tyranku?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Part of Your World , 2018


více info...

Přidat komentář

Anička.pa
14.05.2023 5 z 5

Malá mořská víla patří k mým nejoblíbenějším pohádkám, takže jsem si tuto knihu musela přečíst. Převyprávění Ariely a co kdyby neporazila Uršulu bylo pro mě jedno velké a milé překvapení. Příběh byl čtivý a zajímavý. Oceňuji, že některé části příběhu byly i k zamyšlení, jako například chování lidi k mořskému životu.
Určitě doporučuji každému fanouškovi této pohádky :-)

Knihochod
07.01.2023 1 z 5

Ako by to asi dopadlo, keby Ariel zlú morskú čarodejnicu Uršulu neporazila a tá sa rozhodla podmaniť si svet ľudí?

Začnem opäť obálkou, ktorá je aj pri tejto knižke jednoducho nádherná!

Zo začiatku som sa do deja nedokázala dostať, pretože som čakala na ten moment, kedy nájdem prvú prekladovú chybu. A za ňou ďalšiu. A ďalšiu ... A jednoducho pre mňa v tomto smere bolo veľmi problematické nesústrediť sa na ne (najmä po predchádzajúcej skúsenosti s knižkou z tejto série). No a keď som sa konečne ako-tak začítala, začali sa chyby objavovať a vyhodili ma z môjho sústredenia - jednoducho začarovaný kruh.

Celý príbeh sa točí okolo Ariel - malej morskej víly, ktorú určite každý pozná a o tom, ako sa jej nepodarilo získať lásku princa Erika, ako si Uršula vzala jej hlas, "zabila" jej otca a pod vplyvom kúzla prinútila princa, aby si ju vzal. Ariel sa ale jedného dňa o päť rokov neskôr (myslím) dozvie, že jej otec žije, iba je uväznený. A tak sa Ariel rozhodne vydať na súš a zachrániť ho, spolu s pozemským kráľovstvom princa Erika.

Popravde, nebavilo ma to. Podľa mňa boli niektoré dôležité dejové udalosti príliš uponáhľané, iné, zbytočnejšie sa zase príliš vliekli a celkovo ten dej na mňa pôsobil neveľmi ucelene, bol skôr chaotický. No a fakt, že princ Erik je na veľké romantické gestá a dá si VYTETOVAŤ meno Ariel starovekými morskými runami na predlaktie, to ma veľmi dojalo (a nie, nemyslím to v dobrom slova zmysle).

Ako už som naznačila, ani táto kniha sa neobyšla bez veľkého množstva prekladových chýb a prvý diel z tejto série prekonala o celú JEDNU chybu (takže 61). A z toho som opäť nešťastná, ale už o čosi menej. Predsa len, po prvej knižke už to človek tak trošku očakáva.

Som z tejto série naozaj smutná a zatiaľ v nej neplánujem pokračovať. Myslela som si, že to bude úžasné čítanie pre všetky vekové kategórie, ktoré zbožňujú Disneyho, ale zatiaľ sú to naozaj diela, ktoré by som odporučila skôr mladým a nenáročným čitateľom (aj to neviem či vôbec).

Mimochodom, mám taký pocit, že Uršulu porazil Erik a nie Ariel. Alebo sa mýlim?


Vknihách
07.12.2021 3 z 5

•ČÁST TVÉHO SVĚTA je tretím príbehom z tejto edície(asi). Pustila som sa do knihy s riadnou dávkou zvedavosti. Chlipkala som po dúškoch. Túžila som po príbehu aspoň s príchuťou čaju s rumom,no dostala som 3x vylúhovaný pigi čaj bez cukru :\ Príbeh Ariel a Erika začal 5 rokov po tej tragédii, ktorú poznáme z detskej knižky, neoslovilo ma to. Stále som očakávala veľký zvrat, ktorý síce prišiel a nie jeden,ale bolo pred ním toľko textu, že sa to už zvratom nazvať nedalo. Skôr len udalosť. 400 strán nemalo grády, dej sa kĺzal dopredu ako sánky na štrku a ani krátke kapitoly so striedajúcimi sa pohľadmi postáv nenapomohli chýbajúcej dynamike.

barbb8k
07.04.2021 2 z 5

O této knize nemám nic moc co říct. Celkově kniha nebyla špatná, ale je tu spousta ale. Pokud vás baví retellingy různých příběhů, tak se vám asi knihy od této autorky budou líbit, ale mně prostě nesedl vůbec styl, jakým ona píše. Už i u Starý jako čas sám jsem s tímto měla problémy, ale doufala jsem, že tato kniha bude jiná, ale nestalo se tak.
Děj mě bavil jen v prvních asi třech kapitolách, protože později se příběh začal táhnout a konec… Ten se mi nelíbil už vůbec.
Objevilo se tu pouze pár postav, které mi byly sympatické. Myslím, že to jsou pouze dvě. Ariel a Šupinka.
Romantická lina byla divná, v podstatě stejně jako celá kniha.

elyonka9643
24.11.2020 4 z 5

Příběh o Ariel patřil vždycky k mým nejmilejším Disneyovkám, takže tuhle knížku jsem si nemohla nechat ujít a musím říct, že jsem byla nakonec hodně příjemně překvapená. Příběh mě moc bavil a hltala jsem každou stránku. Líbilo se mi, jak to bylo vlastně celkem realistické a taky k zamyšlení. Zvlášť co se týkalo chování lidí k oceánu.

Vlčice605
11.09.2020 4 z 5

Mě se kniha moc líbila ,ale chvilku mi trvalo než jsem se začetla????

blackoutzuzi
20.05.2020 5 z 5

Část tvého světa je retelling (převyprávění) Malé mořské víly, která je jednou z mých nejoblíbenějších Disneyovek :)
Úžasný příběh, ve kterém se dozvídáme, jak by to bylo, kdyby Ariel Uršulu neporazila.
Tohle mi zase zvedlo čtecí náladu! Neuvěřitelně milý, čtivý a napínavý příběh! Tohle si musí každý fanoušek Ariely přečíst!!! :)

AloneJane
13.03.2020 3 z 5

Tohle bylo...takové jiné. Ne, že by nebylo fajn číst o svých oblíbených postavách trochu jiný příběh, ale oproti "Starý jako čas sám" my mnohé pasáže připadaly takové...umělé. Ale jinak vcelku zajímavá představa toho, co kdyby...

Yuuki24
02.03.2020 3 z 5

No i když jsem v půlce tohoto příběhu byla celkem skeptická, příjemně mě překvapil. Zajímavý pohled na co kdyby. Do půlky knihy musím říct, že příběh se trochu táhl. Některé pasáže nudné, ale body za šťastný konec, i když malém to vypadalo, že to naopak dopadne špatně. Prostě z téhle knihy smíšené pocity. Snad se k ní třeba někdy vrátím.

Veruu95
26.01.2020 5 z 5

Stejně jako příběh o Belle mě uchvátil i tento. Bylo to čtivé, napínavé, objevily se sympatické i nenáviděné postavy.
Těším se na další knihu ze série :)

andrejci
18.01.2020 5 z 5

Páni, tohle mě bavilo mnohem víc bez jsem čekala. Ariel jsem měla vždycky ráda takže jsem byla zvědavá na toto převyprávění. A skvěle se povedlo. Bylo to akční a moc se líbil vývoj postav. Hlavně u Ariel ta se změnila asi nejvíc, ale dalo se to očekávat. A potěšilo mě, že má vyjít další díl. Tentokrát o Else a Anně. Tenhle díl teda hodnotím velmi kladně a rozhodně ho doporučuji.

Sixtinka144
11.01.2020 5 z 5

Další naprostá Disney pecka, která má ještě epičtější příběh, než který všichni známe. Já osobně malou mořskou vílu miluju už od malička, no kdo by nechtěl být krásnou mořskou pannou? Tenhle příběh je ještě více zamotaný, oproti tomu původnímu, ale vůbec mu to neubírá na čtivosti, ba naopak! Ariel Uršulu neporazila, nezískala zpátky svůj hlas a přišla o svého milovaného otce - Tritona, vládce všech moří. Aby toho nebylo málo, sestry Ariel potrestají tím, že ji nechají vládnout místo jejich otce. Samozřejmě ,že se role ujme, i když každý den musí myslet na to, jaké by to asi bylo, kdyby tenkrát Uršulu porazila. Jenže pak se ukáže, že její otec je naživu, a musí podniknout všechny možné kroky k tomu ,aby ho získala zpátky. Opět moje srdce plesá, protože tohle je naprostá bomba, a můžu vám to všem jen doporučit!

souc
28.11.2019

Naprostá paráda! ❤️

Autorovy další knížky

Liz Braswell
britská, 1950
2019  74%Starý jako čas sám
2019  74%Část tvého světa

Kniha Část tvého světa je v

Právě čtených4x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst68x
Chci si koupit39x