Mrazivá kletba

Mrazivá kletba https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428876/bmid_mraziva-kletba-gXZ-428876.jpg 4 50 14

Co kdyby... série

< 7. díl

Po nečekané smrti svých rodičů se z Elsy stane jediný vládce Arendelle a vše magické začne vyplouvat na povrch. Elsa si začne vybavovat zlomky svého dětství, na něž už dávno zapomněla… Střípky a úlomky, které dohromady skládají obrázek něčím povědomé dívky. Elsa se odhodlaně vrhne do dobrodružství, jež má vyplnit chybějící části jejího života, a vydá se přes celé království, aby odvrátila děsivou kletbu… a nalezla další princeznu Arendelle.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Conceal, Don't Feel , 2019


více info...

Přidat komentář

blackoutzuzi
13.05.2022 3 z 5

Tento díl je můj třetí, který jsem v rámci série "Co kdyby..." přečetla a musím uznat, že ty předešlé - Starý jako čas sám a Část tvého světa se mi líbily o dost víc.

Očekávala jsem více odlišný příběh oproti originálu, takže mě trochu mrzelo, že opravdu spooustu scén bylo téměř totožných jako ve filmu. Podle mě si autorka mohla mnohem více pohrát s vlastní fantazií a vymyslet o tolik víc odboček a nových originálních scén a hned by to celé bylo o něčem jiném a za mě i opravdovým retellingem.

Příběh je ale napsaný velmi jednoduše, takže splní přesně to, co od něho v rámci žánru čekáte - čte se jedním dechem a opravdu si u něho odpočinete. Navíc se jedná o pohádku, takže se dostaví i krásné pohlazení po duši v podobě happy endingu.

Chvílespoezií
22.01.2022 3 z 5

Knížka byla skvělá, ale je pro opravdu mladší čtenáře než jsem já. Líbilo se mi, že knížka byla napsaná přesně podle filmu akorát se Elsa s Annou neznaly. Co mě překvapilo bylo to, že tam byl dokonce i princ Hanz z Jižních ostrovů, nečekala jsem na začátku, že se tam objeví i on. Určitě doporučuji! ️


Luc.i
21.03.2021 3 z 5

Už jsem pár reteligů četla a tenhle byl celkem odlišný, protože se hodně podobal předloze. Děj byl sice jinačí ale jinak tam byly vlastně scény i repliky jako z filmu. Někdy se dána scéna lišila pouze sestrou která v ní byla a to mi přišlo hodně zajímavý a hodně dobrý. Jinak se mi líbilo jak to bylo vymýšlené a hezky se to četlo, ale nic mě tam úplně nepřekvapilo a nebyl to žádný wow zážitek prostě taková příjemná průměrná knížka. Hodně mi tam teda vadili gramatické chyby a překlepy kterých tam bylo hodně. Někdy by i stačilo kdyby si k překladu pustili film. ... (a taky tam v mojí nejoblíbenější scéně z filmu s Oukenem místo opalovací krém bylo sluneční krem a co to vlastně je)
Dobrá knížka ale znovu si ji nepřečtu 3/5*

Elsa527
17.03.2021 5 z 5

je to super!

Nora759
15.03.2021 5 z 5

Fakt se mi to líbilo

ElessaRiverbow
05.01.2021 4 z 5

Někdo říká, že je kniha podobná filmu, někdo že je úplně odlišná. Já se přikláním k první možnosti, protože stejný byl nejen konec. A to byla snad jediná věc, která mě na knize zklamala. Začátek sliboval moc povedený příběh, ale čím víc jsem se blížila ke konci, tím víc jsem v tom viděla film. Anna a Elsa mi přirostly k srdci více než ve filmu. Co se týká Hanse, toho filmového jsem chtěla praštit, ale jeho knižní verzi půjdu ubodat rampouchem. Jinak je to ale milé oddechové čtení na pár večerů.

Vlčice605
11.09.2020 4 z 5

Knížka se mi líbila ale překvapilo mě, že to je vlastně jiné než film.Ale příjemné čtení na oddechovou.

andrejci
26.07.2020 4 z 5

Knížka nebyla vůbec špatná, ale v jistém ohledu mě zklamala. Čekala jsem, že to bude trošku jinak. Tohle bylo hodně podobné filmu. Vím, že je to jiná autorka, ale oproti předchozím dílům jsem byla zklamaná.
Jinak autorka píše dobře. Bylo to čtivé a rychle to uteklo. Mohla tam pár věcí víc popsat, ale díky filmu jsem si hodně věcí dokázala představit. Postavy byly super a oblíbila jsem si je ještě víc než ve filmu.
Pro mě to byla taková odpočinková knížka, ale bavila mě. Hodnotila bych 3,5 hvězdičky, ale za obálku, která se mi líbí dávám 4.

luci14
28.04.2020 5 z 5

wow na první reteling jsem si vybrala skvěle

Cress
22.04.2020 3 z 5

Jako velká fanynka Frozen jsem si tuto knihu nemohla nechat ujít. Po přečtení několika recenzí jsem z knihy měla trochu strach, protože nebyly zrovna pozitivní. Ale kniha mě mile překvapila. Je pravda, že byla hodně podobná s filmem, ale nevadilo mi to, vlastně jsem s tím do toho i šla.
Autorka má velmi čtivý styl psaní, takže stránky mi pod prsty utíkaly samy. Dostala jsem to, co jsem od knihy očekávala. trochu mě štvaly poměrně časté překlepy v textu, ale zas tak moc jsem to neřešila.
Hans byl ještě horší než ve filmu a Kristoff naopak ještě lepší. Anna a Elsa byly skvělé, ve filmu jsem Elsu neměla ráda tolik jako Annu, ale tady mi o něco více přirostla k srdci.
Za mě je tahle knížka super (nejen) pro všechny fanoušky Frozen.
3,5*

Sabča92
02.04.2020 3 z 5

Velmi jsem se těšila na re-telling pohádky Ledové království, ale byla jsem zklamaná. Skoro 90% děje bylo jen odvyprávěno podle původní předlohy včetně opsaných scén. Dost mě mrzí, že si autorka více nepohrála s dějem, nevymyslela vlastní scény a vtipné originální okamžiky by jistě zvedly konečné hodnocení.
Pokud jste fanoušek Ledového království a čekáte re-telling, tak budete zklamaní. Ale pokud milujete cokoliv o příběhu, pak je čtení právě pro vás!

martinakraus
05.03.2020 3 z 5

O sérii Co kdyby jsem se poprvé dozvěděla předloni ještě v angličtině a děsně jsem se nadchla z toho nápadu - Disney pohádky, které známe a milujeme, jen s nějakým twistem. V případě Mrazivé kletby se má čtenář dozvědět co by se stalo, kdyby se Anna a Elsa neznaly.
No.. Jelikož jsem nečetla ostatní knihy z této nenavazující série, nedokážu posoudit, jak na tom je v porovnání s nimi, ale za mě to bylo slabé.. Od původního příběhu se to liší jen pramálo, takže pokud jste už viděli film, v podstatě vás to ani nijak nepřekvapí.
Co se týče stylu psaní, nedá se říct, že by knížka nebyla čtivá, ale rozhodně je psaná hodně jednoduše, takže doporučenou hranici 12 let bych možná klidně o rok nebo 2 snížila

Sixtinka144
22.02.2020 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem na začátku roku četla i předešlé díly serie Co kdyby, nemohla jsem se na další díl dočkat! Oba dva díly byly tak originální a nápadité, že jsem se na příběh Anny a Elsy moc těšíla. Bohužel možná i proto mě tento díl poměrně zklamal. Příběh byl skoro až totožný s filmem, což jsem absolutně nechápala, když předešlé dvě knihy byly úplně jiné. Možná to je tím, že tuhle knihu napsala jiná spisovatelka, ale stejně... Jako takhle, určitě to nebylo nějaké katastrofální, to zase určitě ne. Knihu jsem přečetla na jeden nádech a líbil se mi, protože mám Frozen fakt ráda, ale čekala jsem něco jiného, než byl film. Knihu i přesto mohu doporučit, ale jak říkám.... Pokud jste viděli film a víte o co v něm jde, nebudete zde překvapeni..

Tereziee
15.02.2020 5 z 5

Miluju Ledové království (ano, jsem dospělá, ale láska k pohádkám zůstává ❤️) a proto jsem taky potřebovala tuhle knihu mít doma a hned číst. Příběh je rozdílný v tom, že Annu a Elsu museli rodiče v dětství rozdělit. Celou knihu k sobě hledají cestu a je to krásný. V knize je zachováno spoustu podobností s původní verzí a dokonce i některé dialogy jsou podobné. A to se mi na tom vlastně líbilo. Živě jsem před sebou viděla své oblíbené hrdiny, včetně Olafa. Tohle si prostě musíte přečíst, protože je to kouzelný.

Autorovy další knížky

Jen Calonita
americká, 1973
2014  85%Léto na táboře
2015  82%Léto, jak má být
2016  84%Krásky
2020  72%Mrazivá kletba
2016  84%Krásky v nesnázích