Mrazivá kletba přehled

Mrazivá kletba
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428876/bmid_mraziva-kletba-gXZ-428876.jpg 4 51 51

Co kdyby... série

< 7. díl

Po nečekané smrti svých rodičů se z Elsy stane jediný vládce Arendelle a vše magické začne vyplouvat na povrch. Elsa si začne vybavovat zlomky svého dětství, na něž už dávno zapomněla… Střípky a úlomky, které dohromady skládají obrázek něčím povědomé dívky. Elsa se odhodlaně vrhne do dobrodružství, jež má vyplnit chybějící části jejího života, a vydá se přes celé království, aby odvrátila děsivou kletbu… a nalezla další princeznu Arendelle.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)
Originální název:

Conceal, Don't Feel, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivá kletba. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

blackoutzuzi
13.05.2022 3 z 5

Tento díl je můj třetí, který jsem v rámci série "Co kdyby..." přečetla a musím uznat, že ty předešlé - Starý jako čas sám a Část tvého světa se mi líbily o dost víc.

Očekávala jsem více odlišný příběh oproti originálu, takže mě trochu mrzelo, že opravdu spooustu scén bylo téměř totožných jako ve filmu. Podle mě si autorka mohla mnohem více pohrát s vlastní fantazií a vymyslet o tolik víc odboček a nových originálních scén a hned by to celé bylo o něčem jiném a za mě i opravdovým retellingem.

Příběh je ale napsaný velmi jednoduše, takže splní přesně to, co od něho v rámci žánru čekáte - čte se jedním dechem a opravdu si u něho odpočinete. Navíc se jedná o pohádku, takže se dostaví i krásné pohlazení po duši v podobě happy endingu.

Chvílespoezií
22.01.2022 3 z 5

Knížka byla skvělá, ale je pro opravdu mladší čtenáře než jsem já. Líbilo se mi, že knížka byla napsaná přesně podle filmu akorát se Elsa s Annou neznaly. Co mě překvapilo bylo to, že tam byl dokonce i princ Hanz z Jižních ostrovů, nečekala jsem na začátku, že se tam objeví i on. Určitě doporučuji! ️


Luc.i
21.03.2021 3 z 5

Už jsem pár reteligů četla a tenhle byl celkem odlišný, protože se hodně podobal předloze. Děj byl sice jinačí ale jinak tam byly vlastně scény i repliky jako z filmu. Někdy se dána scéna lišila pouze sestrou která v ní byla a to mi přišlo hodně zajímavý a hodně dobrý. Jinak se mi líbilo jak to bylo vymýšlené a hezky se to četlo, ale nic mě tam úplně nepřekvapilo a nebyl to žádný wow zážitek prostě taková příjemná průměrná knížka. Hodně mi tam teda vadili gramatické chyby a překlepy kterých tam bylo hodně. Někdy by i stačilo kdyby si k překladu pustili film. ... (a taky tam v mojí nejoblíbenější scéně z filmu s Oukenem místo opalovací krém bylo sluneční krem a co to vlastně je)
Dobrá knížka ale znovu si ji nepřečtu 3/5*

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

02.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrazivá kletba v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených1x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Jen Calonita
americká, 1973
2014  85%Léto na táboře
2015  82%Léto, jak má být
2016  84%Krásky
2020  71%Mrazivá kletba
2016  84%Krásky v nesnázích
Skrýt reklamy