Část tvého světa přehled

Část tvého světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421649/bmid_cast-tveho-sveta-wQ7-421649.jpg 4 43 43

Co kdyby... série

< 5. díl >

"Co kdyby Ariel Uršulu neporazila? Uplynulo pět let, kdy mořská čarodějnice překonala malou mořskou vílu a připravila přitom krále Tritona o život. Ariel se stala němou královnou Atlantiky, kdežto Uršula vládne v pozemském království prince Erika. Když však Ariel zjistí, že její otec možná stále žije, musí se vrátit na Souš - za otcem i princem, které už nikdy neměla vidět. Záhy zjistí, že Uršula využívá své role princezny naplno: plánuje, pletichaří a žene zemi do války se sousedními královstvími. Dokáže Ariel svrhnout vražednou tyranku?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)
Originální název:

Part of Your World, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Část tvého světa. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

Charming
20.08.2024 4 z 5

Člověk sice ví, jak to všechno skončí, ale i tak je to dobrý nápad celý příběh převyprávět tak, že Ariel první boj s Uršulou nevyhrála. Knížka se moc hezky četla.

Fortuna7
18.08.2024 4 z 5

Krásně napsaná pohádka ve stylu ,,co kdyby". Autorka si skvěle poradila s vývojem hlavní postavy Ariel, protože já osobně jsem nikdy moc nemusela Malou mořskou vílu od Disneyho, ale po té naivní hrdince tady nebylo ani stopy. Osobně jsem čekala, že přijde ještě větší zvrat, ale takhle si kniha zachovává svoji pohádkovost. Příběh je napsaný čtivým a velmi atmosferickým stylem, takže je skvělou volbou pro letní čtení u vody. Nebýt čtenářské výzvy, tak bych se ke knize asi nedostala a vlastně by to byla škoda.


Anička.pa
14.05.2023 5 z 5

Malá mořská víla patří k mým nejoblíbenějším pohádkám, takže jsem si tuto knihu musela přečíst. Převyprávění Ariely a co kdyby neporazila Uršulu bylo pro mě jedno velké a milé překvapení. Příběh byl čtivý a zajímavý. Oceňuji, že některé části příběhu byly i k zamyšlení, jako například chování lidi k mořskému životu.
Určitě doporučuji každému fanouškovi této pohádky :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Část tvého světa v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Liz Braswell
britská, 1950
2019  71%Starý jako čas sám
2019  74%Část tvého světa
Skrýt reklamy