Alena129 Alena129 komentáře u knih

☰ menu

Služebná Služebná Alicja Sinicka

Očekávala jsem, že se s knihou budu trápit. Začátek mě moc neoslovil. Pak začal zvrat a kniha mě vtáhla do děje.

23.02.2022 4 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Carter mě baví a mrzí mě, že už je za chvíli budu mít přečtené všechny. Nevím jestli se najde další tak dobrý autor. Každá jeho kniha je perfektní a plná napětí.

14.07.2021 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

7 knih za mnou a další na mě ještě čekají. Každá honba za vrahem jiná a přitom originální. Tenhle styl mě prostě baví i když popisy jsou místy velice drsné, ale za to opravdu čtivé.

17.06.2021 5 z 5


Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Tentokrát mě zaujal pohled z druhé strany. A ano můžu říct, bylo to zvláštní. Některé momenty příliš drsné, ale bez zbytečně zdlouhavého popisování.

28.05.2021 4 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Opět napínavé od začátku do konce. Kde ten člověk na ty náměty chodí to fakt nechápu a navíc to detailů popíše. Prostě Carter. Každá kniha jiná a velice čtivá.

18.05.2021 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Sedím v čekárně u doktora s touto knihou na kolenou. Na obličeji nasazený respirátor. Kdyby mě někdo sledoval, tak i přesto musí poznat, jak se nad čtením usmívám. Slyšela jsem o Ovem jen chválu. Musím jen potvrdit.

14.05.2021 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Také musím hodnotit jako perfektní. Přesně jak už zde bylo řečeno přede mnou. Opět napínavé, brutální, a dech beroucí. Mohu jedině doporučit. Milovníci detektivek si pošmáknou.

12.05.2021 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Drsná. Napínavá. Těším se na další díly. Rozhodně doporučuji.

07.05.2021


Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

Začátek byl těžký. Než jsem poznala všechny postavy a příběh několika lidí začal mít souvislost. Stálo za to vydržet. Pak už jsem jen chtěla vědět, jak to skončí a hltala každou stránku až do samého konce. Opravdu zvláštní zápletka. Určitě stojí za přečtení.

02.05.2021 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Docela hezký román o tom, jak to měly v životě těžké.

28.04.2021 4 z 5


Pod dohledem Pod dohledem Lisa Jewell

Po sérii napínavých detektivek, které mám nedávno za sebou mi tato kniha nepřišla až tak zajímavá. Každopádně každý má svůj styl.

23.04.2021 3 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Perfektní. Mám za sebou detektivky od Bryndzy. Myslela jsem si, že jeho styl nikdo nepřekoná. Tahle Lisa Reganová je skvělá spisovatelka, která předčila mé očekávání. To napětí a spojitosti. Stránky jsem doslova hltala. Už se těším na další. Snad vyjdou brzy.

17.04.2021 5 z 5


První, která zemře První, která zemře Victoria Jenkins

Kniha se četla velice dobře. Krátké kapitoly měly svůj spád. Dokonce neskončilo pouze u jedné vraždy a napětí bylo také. Samozřejmě jsem začala úplně blbě číst druhý díl, tak jen doufám, že na sebe knihy nějak moc nenavazují. Každopádně další dva díly objednány.

13.04.2021 4 z 5


Líbánky Líbánky Tina Seskis

Knihu jsem přečetla za tři dny. Moc hezké prostředí, ale málo napětí. Do poslední stránky jsem netušila, kde mohl novomanžel zmizet. Potřebovala jsem to nutně vědět. Tenhle konec jsem opravdu nečekala.

10.04.2021 3 z 5


Zimní oběť Zimní oběť Mons Kallentoft

Detektivky jsou poslední dobou mé oblíbené knihy. Tahle mi, ale dala pěkně zabrat. Mnoho osob, místy jsem se v nich ztrácela. Čekala jsem větší napětí. Konec se dal očekávat. Vyšetřovatelka Malin vcelku sympatická. Knihu jsem dočetla, ale asi si najdu jiného autora detektivek.

05.04.2021 3 z 5


Doktore, fofrem, jde o život! Doktore, fofrem, jde o život! Patrick Taylor

Oddechovka. Některé momenty úsměvné, popisování občas zdlouhavé. Oba doktoři sympatičtí, každý svým způsobem. Hledala jsem knihu pro pauzu mezi detektivkami. Pauza splněna a kousek čtenářské výzvy mám taky za sebou.

29.03.2021 3 z 5


Dobrý ročník Dobrý ročník Peter Mayle

Nenáročná, rychlá oddechovka. Po dlouhé zimě a mnoha detektivkách, takové klidné, teplem vonící čtení.

26.03.2021 3 z 5


Dědictví kostí Dědictví kostí Dolores Redondo

Začátek byl pro mě těžký. Spoustu jmen vyšetřovatelů a rodiny. Později mě uchvátila mystika a tajemno. Kniha začala mít spád a konec byla taková napínavá tečka na závěr. Trochu mě mrzí, že se mi do rukou nedostal první díl z této série, protože tam inspektorka cosi připomíná. Milovníkům napětí a detektivem doporučuji. Navíc má kniha přes 500 stran a tak máte na chvilku co číst ????.

19.03.2021 5 z 5


Z písku a popela Z písku a popela Amy Harmon

Nevěděla jsem co od této knihy očekávat. Vědla jsem, že se děj odehrává za druhé světové války. Autorka zde popisuje hlavně osudy Židů. Z některých knih s tímto tématem na mě doléhá pocit smutku. Zde také umírají lidé, ale objevuje se zde lidskost a pomoc druhým. Je to silný příběh. Konec je možná trochu uspěchaný, nic to ovšem nemění na mém pocitu, že je kniha zajímavá.

13.03.2021 5 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Opět perfektní. Bryndza mě prostě nikdy nezklame a vždy vtáhne do děje tak, že téměř nechci odložit knihu. Dva kufry s těly a mrtvých přibývá. Vrahy znáte sice od začátku, ale chcete vědět víc. Zapletený konec s unesenými dětmi byl pro mě poněkud zvláštní, ale proč ne. Stát se může cokoliv. Už mám nachystané Smrtící tajnosti. ????

07.03.2021