Dědictví kostí
kniha od: Dolores Redondo
KoupitKoupit eknihu
Druhý díl trilogie Baztán. Vyšetřovatelka Amaia Salazarová se vrací do údolí řeky Baztán v Baskicku, kde před časem uzavřela případ tzv. basajauna a shromáždila důkazy proti Jasonu Medinovi. Schyluje se k soudnímu líčení. Obviněný Medina, který zavraždil, znásilnil a zmrzačil několik mladých dívek, však těsně před jeho začátkem spáchá sebevraždu. V dopise na rozloučenou, který zanechal pro Amaiu, zanechal stručnou a znepokojující zprávu: Tartalo. Další postava z baskických mýtů......celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220947/big_dedictvi-kosti-Aj4-220947.jpg 4.3164Baztán 2.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi
Vydáno: 2014, Panteon
Legado en los huesos, 2013
Komentáře (35)
Kniha Dědictví kostí

Knihu jsem objevila náhodně doma, když jsem neměla co číst. Už během čtení mi došlo, že zřejmě půjde o nějakou sérii a že čtu druhý díl. Pro zorientování mi to popravdě ani nevadilo, děj se dal pochopit i bez toho. Vůbec jsem netušila, že je to zfilmované Netflixem, a že jsou knihy s vyšetřovatelkou Amaiou tak populární, takže moje hodnocení je zcela bez přihlédnutí k tomu. Prvné stránky jsem se přemáhala, abych vůbec četla dál a knihu neodložila, nějak mě to nevtáhlo do děje, ale já i odložené knihy obvykle dočtu, tak jsem u ní nakonec zůstala. Musím říct, že tam byla spousta zajímavých momentů a napinavých prvků a jako celek fungovaly, dlouho jsme nevěděla, co se děje a kam to povede, ale rozzulení mě zklamalo. Nečekám, že v dnešní době přijde někdo s něčim úplně novým, ale přeci jen jsem až tak nudný závěr nečekala. A spousta děr a nevysvětlených pasáží mě taky úplně nenadchla. Ale když jsem zjistila, že jde o sérii, tak zkusím další díl a třeba se to vysvětlí v něm.

To byla jízda. Zase jsem četla až do nevidím, prostě Vás to nechce pustit. Zde se vyšetřování pomalu , ale jistě týka vrchní inspektorky a její rodiny. Tajemství, které bylo pohřbeno, vychází na povrch a Amaia se s ním musí nějak popasovat. Minulost se pomalu odkrývá a mě z toho i zamrazilo. Okamžitě jdu na další díl =)

Hlavni postavu Amaiu jsem si v prvnim dile oblibila a ve druhem zamilovala :) druhy dil se mi libil jeste vic, nez prvni, proste krasny pribeh, do posledni chvile napinavy. Jednu hvezdu ubiram za cast s “nadprirozenem”, to mi tam proste prislo zbytecne a na silu. Moc se tesim na posledni dil!

Zajímavý tajemný příběh, ale poněkud zdlouhavý a stokrát rušený neustálým přibíháním a odbíháním hlavní hrdinky od mimina a jejími věčnými výčitkami, že se dostatečně nevěnuje rodině.

Skvělé, excelentní a končí to tak, že musíte okamžitě vzít do ruky díl třetí :-)

Ještě poutavější než díl první Neviditelný strážce . A není to poslední díl, jak tu někdopsal...
Jako fakt tahle trilogie je spojení detektivky, thrilleru, nadpřirozena, hororu...a vše výtečně !

Začátek byl pro mě těžký. Spoustu jmen vyšetřovatelů a rodiny. Později mě uchvátila mystika a tajemno. Kniha začala mít spád a konec byla taková napínavá tečka na závěr. Trochu mě mrzí, že se mi do rukou nedostal první díl z této série, protože tam inspektorka cosi připomíná. Milovníkům napětí a detektivem doporučuji. Navíc má kniha přes 500 stran a tak máte na chvilku co číst ????.

Tak, tuhle knížku jsem opravdu nedala a po pár stránkách odložila do propadliště dějin..
Štítky
detektivní a krimi romány španělská literatura zfilmováno thrillery magie Španělsko Baskicko Baskové mýty a legendy
Autor a jeho další knihy
2018 | ![]() |
2013 | ![]() |