Rodina z podkroví

Rodina z podkroví
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462972/bmid_rodina-z-podkrovi-tl9-462972.jpg 4 366 366

Rodina z podkroví série

1. díl >

Pozor, koho si pustíte domů… Londýn, módní čtvrť Chelsea. Honosný dům na nábřeží a v něm kolébka s nakrmeným a spokojeným miminkem, které čeká, až ho někdo pochová. O patro níž, v kuchyni, leží tři rozkládající se mrtvá těla. Kdo se doteď o dítě staral? A kam zmizel?

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Family Upstairs , 2019


více info...

Přidat komentář

Allys
17.07.2024 4 z 5

Kniha měla zajímavou anotaci a nezklamala. Zápletka byla neobvyklá, stejně jako námět. Navzdory prolínaní časových linek z více období i s více postavami se dá po chvilce zorientovat a nepůsobí to zmatečně.
V příběhu je cítit atmosféru tajemna, kapitoly jsou ukončované způsobem stupňujícím napětí. Řeší se i vliv sekt na myšlení lidí a téma adopce. Vyšetřování a pátrání probíhá přes novináře a ne detektivy, co je méně obvyklé.
Dějové linky Henryho, Lucy a Libby se ke konci hezky spojí, mnohé se objasní a ukážou se souvislosti. K závěru mi tam něco chybělo, počas čtení jsem ještě nevěděla, že vyjde i další díl, tak se to snad objasní v něm (už vyšel).

beruska
04.06.2024 2 z 5

Příběh je napsaný zvláštním způsobem...Nakonec jsem čtení vzdala :( ...


SimonaP
26.05.2024 4 z 5

Tak tohle mě bavilo. Čtivé, napínavé. Jediné, co mi trochu působilo problémy dvě pro mě podobná jména Lucy a Libby. Ale jinak fajn čtení to bylo.

ČtenářDanub
07.05.2024 5 z 5

Povedeny psychothriller. Nemuzete prestat cist, dokud se to vsechno nedozvite.

KudrlinkaM
05.05.2024 4 z 5

Těžko říct, zda to byl psychothriller, thriller, detektivka či mix všeho dohromady, výborné to bylo. Čtivé, napínavé a neodložitelné až do konce. Moc hezky zakomponovaná minulost a její důsledky pro současnost postav. Ze závěrečného zvratu mi spadla brada.
Od autorky jsem už dřív četl její předchozí psychothriller, Beze svědků, rovněž moc dobrý.
Pokud někdo hledá čtivý a napínavý psychothriller, přečtěte si knihy Lisy Jewell.

playada
26.02.2024 4 z 5

Záhadný a zajímavý příběh. Škoda toho happy endu. Tím se to trochu srazilo. Asi už to musela autorka odevzdat. Tak na to spěchala. Až na ten konec líbilo.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Ako to pri takýchto knihách býva zvykom, čítala sa mi veľmi dobre. Páčilo sa mi prelínanie sa minulosti s prítomnosťou, rozprávanie príbehu skrz rôzne postavy. Ale ani jedna dejová línia ma nejak nenadchla. V Libbinej linke v prítomnosti mi chýbalo nejaké napätie, aj keď bavilo ma postupne spolu s ňou odhaľovať minulosť jej domu. Príbeh z minulosti, ktorý nám rozpráva Henry, ma spočiatku zaujal najviac, ale časom sa z Henryho vykľul prinajlepšom zvláštny rozprávač a taktiež mi tam až príliš veľa vecí prišlo pritiahnutých za vlasy, aj keď páčili sa mi niektoré ekologické názory obyvateľov domu a poukázanie na rôzne svetové problémy. A treťou rozprávačkou je Lucy, ktorej život patrí k tým ťažším a ktorá má v mobile poznámku “bábätko má 25. Jej príbeh ma tiež bavil, aj keď aj on sa dosť zvláštne zamotal. Knihou a jej príbehmi som bola spočiatku nadšená, ale počas čítania to nadšenie nejak odpadávalo. Z názvu som si odvodila niečo iné a tak som bola prekvapená akým smerom sa príbeh uberal a pre mňa ten smer nebol úplne ideálny. A taktiež mi to prišlo zdĺhavé, hlavne Henryho rozprávanie. Ani k postavám som nejak nepriľnula. Čakala som nejak viac, viac napätia, možno nejakú mysterióznosť, niečo na ten spôsob. A dostala som takú rodinnú drámu. Ale nie úplne zlú, aj keď či sa pustím do voľného pokračovania, to ešte úplne neviem.

TerkinKnižnySve
23.01.2024 5 z 5

Lisa Jewellová - Rodina v podkroví


Počet strán: 307
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_tatran
Žáner: #thriller

Perfektná kniha!

Zo začiatku trošku miž-maž, keďže sa prelínajú dve dejové línie a 3 samostatné osoby, ale po chvíľke čitateľ pochopí, kto sú ty ľudia zač a čo predstavujú v príbehu.

Keďže táto kniha je štafetová tak som na seba hrdá, že som na to prišla prv ako všetky ostatné

Kniha je výborná,ten hnev, aký ľudia žijú a čo dokážu spôsobiť, sekty, ktoré existovali vtedy, existujú i teraz, kompletné vymývanie mozgov, zo silného jedinca urobiť trosku...

Ako píšem úžasná kniha, ktorú rozhodne odporúčam, pretože som ju čítala s otvorenými ústami!

Lucy som si obľúbila najviac, úžasná matka, hoci no medzero v neschopnosti uživiť sa tam boli ale sila, ktorá ju poháňala bola úžasná.

Idem sa hneď vrhnúť na druhú časť, kde dúfam, že budú tie iste postavy a nestane sa to čoho sa obávam

Za štafetu ďakujem Anna Slobodnikova

Štafeta č. 121
Kniha č. 16/2024

#kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #recenzieTerka #kniznizavislaci #milujemeknihy2 #lisajewellauthor #rodinavpodkrovi

Obsah:

#vyšetrovanie #vraždy

Desivý príbeh rodiny, ktorá k vám príde na pár dní a už nikdy neodíde.
Niektoré rodinné tajomstvá by nikdy nemali vyjsť na svetlo sveta. Nečakané dedičstvo prinúti mladú ženu pátrať po záhade jej pôvodu a to, čo zistí, môže mať pre ňu fatálne dôsledky. Libby Jonesová vyrastala ako adoptované dieťa a vo svojich fantáziách si predstavovala, že jej biologický otec bol grafický dizajnér a mama módna PR pracovníčka, mali športové auto a dvoch rozkošných psíkov. Potom zahynuli pri autonehode. Jedného dňa, krátko po svojich dvadsiatich piatich narodeninách, dostane Libby list, ktorý jej oznamuje, že zdedila obrovský dom v lukratívnej londýnskej štvrti.
Zdá sa, že jej život sa konečne obracia k lepšiemu. No ruka v ruke s rozprávkovým majetkom prichádza aj nechcené dedičstvo v podobe temnej minulosti – v dome sa pred štvrťstoročím odohral nevyriešený zločin spojený s čudnými ľuďmi, možno sektármi. Našli sa tri mŕtve telá a živé desaťmesačné dieťa. Celý ten čas čaká niekto v úzadí na svoju príležitosť, na chvíľu, keď adoptované „bábätko“ dosiahne plnoletosť a začne si uplatňovať nárok na dom.

Ivka82
28.12.2023 5 z 5

Tato kniha u mě patří do škatulky - čtené jedním dechem. Děj měl spád, téma zajímavé, konec trochu přeslazený, ale já mám dobré konce ráda.

Ladislav73
23.12.2023 5 z 5

Rozhodně si dejte pozor, koho si pustíte domů. Uběhne týden, dva a najednou zjistíte, že ten člověk nikdy neodešel. Navíc převzal moc nejen nad vámi, ale nad celým domem
V knize se řeší rodinné vztahy i ty partnerské. Dochází zde k boji o moc, nechybí zde záhady, krutost, podvýživa, zvěrstva, uzavření před světem, šikana, vězení i tragédie. Autorce se zde také perfektně povedlo vykreslit, jak probíhá totální zmanipulování lidí a devalvace rodinných vztahů. Vypráví se tu o vymývání mozků, agresi, zmocnění se domu, o rozkazech, poblouznění i nebezpečí. Ukazuje, se jak rychle lze ostatní zmanipulovat a mít vše pod palcem a získat nadvládu nad ostatními.

Ani se nechce věřit, že se toto všechno vejde do jedné knihy. Postupně budete objevovat co se stalo a nakonec zjistíte, že to do sebe logicky zapadá a je možné, aby to tak bylo.

Michaela91
18.12.2023 4 z 5

Chvilku mi trvalo se začíst do děje ale pak jsem si čtení užívala. S knihou jsem byla spokojená.

micha-ella
13.12.2023 3 z 5

Střídání tří příběhů s množstvím postav se začne spojovat až po sté stránce, takže do té doby mi to hodně vadilo, nemám tento styl ráda, i přeskakování v časových linkách mi přijde zbytečné. Propletený děj mě pak už bavil, sic nebyl příliš přesvědčivý.

Shindy
06.11.2023 5 z 5

Kniha, na kterou jsem v rámci výzvy narazila čirou náhodou. A neměla chybu! Od začátku do konce jsem nemohla přestat číst. Různé dějové linky, tři hlavní vypravěči čtenáři představují svou životní linku, které se vzájemně proplétají, aby se v závěru knihy mohly spojit v jednu. Předvídatelný konec? Kdepak. Nejednou jsem se přistihla s pusou do kořán, zvratů tam bylo až až.
Skvělá kniha.

megamysl1901
03.11.2023 5 z 5

(SPOILER) První kniha od autorky. K mém TOP knihám sice nepatří ale je opravdu skvělá. Na tuto knihu jsem se neskutečně těšila a nezklamala. Jediné, co mi trochu nesedlo, byl vztah mezi Henrym a Phinem. Každopádně to beru jako maličkost a na hodnocení to nemá vliv. Rozhodně doporučuji a už jsem zvědavá na další autorčiny knihy.

Mišelínek
30.10.2023 4 z 5

Druhá kniha od autorky, a i ta se mi líbila. Sice občas může dělat potíže rozeznat vypravěče, ale když si na to člověk zvykne, je to pak už v pohodě a stránky rychle ubývají.

Nicméně - a to mě dost naštvalo - nejsou další knihy od autorky na našem trhu v plánu (doufám, že jen ZATÍM). Toto info mám přímo od zdroje.
Zase se mi potvrdilo, že jsme experti v tom, nevydávat kompletní série či navazující díly.

Liss93
07.10.2023 3 z 5

Z knihy jsem měla podobný pocit jako z "Jestli to řekneš", i když společných témat měly málo. Zpočátku to vypadalo slibně, vyhovovalo mi i střídání vypravěčů v krátkých kapitolách, konec byl ale uspěchaný a až moc idylický, což mi nesedělo k celému předchozímu ději.

marie.kolarova
06.10.2023 4 z 5

Zvláštní příběh odehrávající se ve třech dějových liniích. Při představě, že se něco takového může stát, tak mě i po přečtení knihy mrazí. Jednu hvězdičku strhávám za zvláštní styl psaní, který mi asi úplně nesedl a za občasnou zbytečnou spletitost příběhu.

Erytrocytek
04.10.2023 5 z 5

Chtěla jsem oddychovku, která mě až tak moc nepohltí - jednoduše knihu, co si vezmu do ruky, až budu chtít sama číst a nebudu mít nutkání sedět u ní do noci a potácet se pak nevyspaná do práce. Zpočátku to mou představu splňovalo, děj se mi zdál předvídatelný... Pak však nastal zlom a kniha mě překvapovala až do samého konce. Jo, a byla jsem pěkně nevyspaná.

Karoley
21.09.2023 5 z 5

Jeden dům, dvě rodiny, tři těla.
Pozor, koho si pustíte domů...

Londýn. Honosný dům na nábřeží a v něm kolébka s nakrmeným a spokojeným miminkem, které čeká, až ho někdo pochová. O patro níž, v kuchyni, leží tři rozkládající se mrtvá těla. Kdo se doteď o dítě staral? A kam zmizel?

Rodina Lambových a jejich milí hosté. Strašidelný dům plný tajemství. Svůj příběh nám vypráví tři osoby - Libby, Lucy a Henry, kteří postupně rozplétají klubko lží, polopravd a prapodivných rodiných vztahů.
Kdo je malá? Kdo je kdo? Kdo s kým? Potřebovala jsem nutně znát odpovědi, přečteno za dva večery. Skvělé čtení!

lalela
31.07.2023 3 z 5

Měli všechno, krásný život, bohatství, a pak se k ním nastěhuje rodina vysávačů, a nemají nic. Věřím, že takhle nějak to chodí v sektách. Knížka byla fajn, i když místy dost překombinovaná, proto ubírám hvězdičky. Ale zase se moc pěkně četla, na každé stránce čekáte, co bude dál. Kdo je otcem miminka mi dalo dost zabrat a stejně jsem se to musela dozvědět až z knížky.